Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zjednoczone Stany Lękowe

PJT

Rekomendowane odpowiedzi

Mi sie wydaje, ze grupowa ma sens jako takie przeniesienie - jak grupa jest juz bardziej zżzyta to tworza sie tam relacje, i przewaznie sa to relacje podobne ktore tworza sie w rzeczywistym swiecie danej osoby. Wiec tu jakby na biezaco mozna i omawiac i obserwować np. jak jest osoba ktora boi sie, ze ktos cos o niej złego pomysli, to na takiej grupie moze zobaczyc, ze zapyta jakiejś osoby a sie okazuje, ze ktos wcale źle o niej nie mysli. I tego typu sprawy.

A takie sluchanie po prostu opowiesci i innych, to nei wiem czy to ma dużą wartosc terapeutyczna....

Dlatego mi sie nie podobala grupowa :)

U nas tego nie ma w ogole co sie do kogo czuje. Jakichs wzajemych relacji typu "ty powiedzaales to a ja poczulem sie tak". Godzina schodzi na słuchani historii w drugjej godzinie jest jakies cwiczenie robione w mniejszych grupach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hania33, a jakbyś z mężem na motorze, to nie dałoby rady dojechac tam jakos?

-- 12 gru 2013, 22:40 --

wieslawpas, nie wiem wlasnie co sie dzieje, no bo wczoraj ten apetyt był po benzo. Dzisiaj ich nie bralam, a przed chwilą zjadlam zupe i potem jeszcze dwie kanapki z miodem - i juz sie zastanawiam co dalej szykowac :) Wczesniej kiełbase upieklam na obiad z ziemniakami pieczonymi :) Takze naprawde, nie wiem co jest grane ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hania33, Czy Ty myslsz zmienic lek? Mysle sobie ze na tym paro calkiem dobrze dajesz rade. Tobie pewnie potrzebna jest terapia.

Jak nie w Niemczech to przeciez w Polsce jest duzo terapeutow, ktorzy moga prowadzci terapie przez Skype. To nie to samo co spotkanie osobiste, ale zawsze cos. A jeszcze sa przeciez kamerki internetowe teraz i dobry przesyl danych. Szukalac czegos takiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.