Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zjednoczone Stany Lękowe

PJT

Rekomendowane odpowiedzi

wieslawpas, ja ją zaczełam wtedy 10 lat temu, a bylam naprawde w złym stanie. Chodzilam ogolnie dosc dlugo.. ze 4 lata chyba. Ale w sumie poprawe mialam nie wiem... po pol roku moze? Nie bylam w stanie wychodzic sama z domu, mialam stany depresyjne, a potem juz bez problemu zaczelam studia i normalne zycie (i nie brałam żadnych leków!). Ale mimo, ze juz stanelam na nogi to jeszcze caly czas chodzilam kolejne lata i caly czas dowiadywalam sie czegos nowego. Potem juz mi sie troche nei chcialo, juz tak czulam, ze nie ma sensu i przerwalam.

A pierwsze co, to terapeutka wybila mi z glowy jakiekolowiek myslenie o objawach. W ogole o tym rozmowy nie bylo, zawsze tylko wlasnie o sytuacjach jakie sie przydazyly w danym tygogniu, jak sie czulam podczas nich, o relacjach z ludzmi itd. Taka psychodynamiczna terapia.

Potem jak przerwalam, to przez kolejne lata mialam spokoj - az do tego kolejnego epizodu teraz w maju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, a ja mialem taka prace z krzeslami raz siadałem na jadnym a raz na drugim i raz prezentowalem takie swoje stanowisko a raz inne. Teraz chodze na takia zwykla terapie. Nie wiem jak w sumie ja nazwac w jakim nurcie. Po prostu przchodze i mowie, co sie wydarzyło i jak reagowałem i kiedy mialem objawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wieslawpas, no ale w sumie ja tez tak mialam, ze na poczatku pytala "co slychac?" i ja opowiadalam co tam, ale ona potem takie pytania zadawala, ze to sklanialo mnie do myslenia. W sumie najciekawsze przemyslenia mialam zawsze po wyjsciu z takiej sesji. Tylko ja w ogole nie mowilam o objawach, jak zaczynalam - ze np. mialam atak lęku, to od razu pytala, co sie wtedy wydarzylo, czy z kims rozmawialam czy co. A jak tak - to w tą strone jechala - ze co to za osoba, co to dla mnie znaczylo itd. I ostatecznie wychodzilo, ze czulam wtedy costam (jakąs emocje), tylko np. nie zdawalam sobie z tego sprawy i dlatego się pojawial lęk.

A takich jakichs cwiczen, zadan czy zabaw to nigdy nie mialam, ale slyszalam o tej z krzeslem, podobno fajne.

-- 06 sty 2014, 01:09 --

Wiesiek, a pewnie, bede dawała znać co i jak :) No mi tez się podobały te nasze dzisiejsze rozmowy! :)

A Tobie życze dobrej nocy, zebys moze udało się jakos wczesniej zasnąc i zebys sie w koncu przestawił na inny tryb...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, :****

Oblądnełam wczoraj ten Elisjum < myslałam ze lepszy bedzie> i zaczełam Igrzyska Smierci II ale na tym to zasnełam :roll:

Przymierzam sie do tego http://www.filmweb.pl/film/Obecno%C5%9B%C4%87-2013-627100 :mrgreen:

-- 06 sty 2014, 08:23 --

amelia83, niestety tak, myślałam ze pospie do 8.00 ;)

comatom, hej

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.