Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zjednoczone Stany Lękowe

PJT

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie jest w lodówce sniek

jaki śnieg? nie odmrażasz?

"Zajmij się życiem albo umieraniem"

Nie wystarczy mieć rozum, trzeba jeszcze posiadać go tyle, by go nie mieć za dużo.~~Andre Maurois

Jest cechą głupo­ty dos­trze­gać błędy in­nych, a za­pomi­nać o swoich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam od niedawna jestem na forum ale chciałbym zapytać was czy znacie jakiś dobry lek na lęki zaznaczam że okropnie reaguje na wszelakie leki z grupy SSRI SNRI Mianseryne Mitrazapine itp. Tylko benzo dają chwile wytchnienia .Chciałbym dodac że mam do tego wszystkiego Chad czyli koszmarne huśtawki nastrojów do tego wszystkiego jestem alkoholikiem .Cierpie na napady paniki powiązane z lękiem przed zaśnięciem przed śmierciąitp.

F31 ZABURZENIA DWUBIEGONOWE F41.2 MIESZANE ZABURZENIA LEKOWO DEPRESYJNE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dariusz1990, benzo postawi Cię na nogi ale uzależnia. A czemu SSRI nie pasuje? Co Ci po nich jest? Niektórzy dobrze reagują na Anafranil

"Zajmij się życiem albo umieraniem"

Nie wystarczy mieć rozum, trzeba jeszcze posiadać go tyle, by go nie mieć za dużo.~~Andre Maurois

Jest cechą głupo­ty dos­trze­gać błędy in­nych, a za­pomi­nać o swoich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imipramina

dezypramina

klomipramina

amitryptylina

nortryptylina

protryptylina

doksepina

dosulepina

-- 24 gru 2013, 16:05 --

Trójcykliczne leki przeciwdepresyjne, leki trójpierścieniowe (TLPD) − grupa leków psychotropowych o zbliżonej budowie chemicznej (cząsteczka złożona z trzech pierścieni), używanych w leczeniu depresji. Są to głównie pochodne dibenzoazepiny, dibenzodiazepiny, dibenzooksepiny, dibenzotiepiny, dibenzocykloheptadienu i innych. Do lecznictwa wprowadzone zostały w latach pięćdziesiątych XX wieku. Pierwszym lekiem z tej grupy była imipramina

Nikt mi nie będzie mówił jak mam żyć bo nikt za mnie nie umrze.

mgxs.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hania33, chyba od lekow na migrene mnie boli bo mi podraznilo..

Nigdy nie zaprosiłabyś do swojego domu złodzieja, więc czemu pozwalasz, aby myśli , które kradną Twoje szczęście rozgościły się w Twojej głowie?

Mój mózg jest fabryką strachu. Produkuje bzdury na skalę masową. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam od niedawna jestem na forum ale chciałbym zapytać was czy znacie jakiś dobry lek na lęki zaznaczam że okropnie reaguje na wszelakie leki z grupy SSRI SNRI Mianseryne Mitrazapine itp. Tylko benzo dają chwile wytchnienia .Chciałbym dodac że mam do tego wszystkiego Chad czyli koszmarne huśtawki nastrojów do tego wszystkiego jestem alkoholikiem .Cierpie na napady paniki powiązane z lękiem przed zaśnięciem przed śmierciąitp.

ja tez okropnie reagoalam na leki z tej grupy i dostalam mobemid to odwracalny inhibitor maoi

Nigdy nie zaprosiłabyś do swojego domu złodzieja, więc czemu pozwalasz, aby myśli , które kradną Twoje szczęście rozgościły się w Twojej głowie?

Mój mózg jest fabryką strachu. Produkuje bzdury na skalę masową. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nerwosol-men, ale masz widzę ogromną motywacje, daj mi takiej trochę... ja pewnie będę na lekach jeszcze trochę i nie będzie mi zmieniać dawki dopoki się nie wyciszę, ew. moze powiekszać dawkę, choć teraz jest mi całkiem ok, lęków żadnych nie mam, tylko jakieś dziwaczne sny pewnie od tych leków

mgxs.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.