Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hejterzy

wiejskifilozof

Rekomendowane odpowiedzi

a jak niby miałby to zrobić? To chyba musiałby ktoś mnie znac z reala i nienawidzić żeby miał taka szansę...Ja osobiście nie miałem takich przypadków. Miąłem to szczęście, że okres szkolny przypadł u mnie na czasy nieinternetowe...a przynajmniej internet nie był tak wszechobecny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóz, mass media zmuszają nas do zbyt wyolbrzymionej, sztucznej tolerancji. Czyli np. jeśli jakaś pulchna laska w kiecce o 4 numery za małej pyta się jak wygląda, wg tolerancji należy powiedzieć albo "ślicznie", albo "jeśli dobrze się w tym czujesz to ok". Należy używać słów bez negatywnego wydźwięku. Dlatego jeśli ktoś odpowie szczerze, że widać jej wałki na plecach pod tą kiecką będzie uchodzić za chama i własnie hejtera. Bo nie dostosowuje się do społecznych wymagań przestrzegania zasad tolerancji. Nie jest ważne, że opinie sztucznych nie hejterów są nieszczere i podyktowane medialnymi konwenansami, ważne, że uchodzą za nowoczesnych i nieczepiających się. Pewnie, że każdy chciałby słyszeć tylko pochlebne opinie na swój temat, ale jeżeli ktoś pyta o zdanie wg mnie liczy na szczerą odpowiedź. Dlatego jeśli ktoś wstawia filmik na YT czy gdziekolwiek indziej liczy chyba na opinie zgodne z prawdą, więc zupełnie nie rozumiem negatywnego wydźwięku negatywnych opinii, coś sie komuś nie podoba i tyle. No ale nie jest trendy i nie strzela słiitaśnych komentarzy jak wszyscy inni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi