Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

Mili89, acc piłam może raz, a ten sinupret niby brałam, ale nie pilnowałam tak bardzo regularności brania tego, moze spróbuję ten acc pić przez tydzień, jeszcze ja ciągle chodzę zapłakana to gorzej mi się leje :(, boję się teraz o tą tarczycę, już sama nie wiem skąd te węzły mam na tej szyi :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurelitka, sinupret to lek ziolowy i jest jednym z najbardziej przebadanych tego typu lekow- na Polskim rynku jest juz 15 lat, a jeszcze dluzej w Niemczech i ma udokumentowana skutecznosc- tylko aby widziec efekty trzeba naprawde systematycznosci...tez go kiedys bralam np raz dziennie albo dwa bo zapominalam... troche uporczywe to dawkowanie ma... i troche jest drogi... sinulan jest niby tanszym odpowiednikiem, ale nie ma wszyztkich skladnikow, ktore sa w sinuprecie...

a z koleji ACC to acetylocysteina- substancja ktora pomaga rozrzedzac wydzieline i ulatwia odksztuszanie- jednak tak samo rozrzedza ja w zatokach jak w oskrzelach... - tylko trzeba byc przygotowanym, ze po piciu sinupretu czy acc ilosc wydzieliny sie zwiekszy bo bedzie ona rozrzedzona...

Aurelitko moze pobierz regularnie np nastaw sobie alarmy w tel. zeby pamietac o tabletkach i pobierz je z 3 tygodnie .

a czujesz ze cos tam Ci zalega ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mili89, cały czas jak przełykam, to połykam tą flegmę, jak wstane rano to jakby jest jej mniej, ale jak już idę zrobić sobie herbatę i ją piję to wtedy się zwiększa jej ilość, po zjedzeniu czegoś szcególnie słodkiego też mam wrażenie że jest jej więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze Ty dziewczyno masz alergie? Na roztocza, skoro mówisz, ze rano jest najwięcej. A po zjedzeniu słodkiego chyba każdy ma wiecej tego sluzu;)

Wezly chlonne powiekszaja mi sie z byle przeziębienia, przewiania, bolu zęba. Ostatnio wkrecilam sobie chloniaka, bialaczke i HIV. Wszystkie badania w normie, minus w dodatku. Teraz w glowie pojawiają sie myśli - co jesli mnie oszukali w laboratorium? Masakra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michalb - ja mam cos podobnego z tym nosem i podniebieniem tzn tak jakby mi cos od stroy nosa domniemam ze ta flegma naciskała na podniebienie taki jakby ucisk nie wiem, a moze to nie flegma tylko jakis guz uciska??:( ja juz zwariuje

Miałam miec dzis usg szyi ale nie poszłam strach mnie obleciał poza tym nie miałam jak pojechac bo mąz auto zabrał do pracy, zapisałam sie na 5 maja:( któras chyba tez ma 5 maja tak?? z tego co pamietam, zapisąłma sie na usg szyi to chyba oólnie powiedza mi czy slinianki, wezły, tarczyca i wszystko tak?? bo były tez osobne na tarczyce, na slinianki i nie wiedziałam juz na co sie zapisac....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, ja od kilku dni sobie wmawiam migotanie przedsionków.Tak, wiem że to głupie ale dzisiaj w nocy i kilka dni temu też, przed uśnięciem doświadczam telepniecia całego ciała, mam lekkie problemy z zaśnięciem a do tego mam wrażenie w nocy że cała się trzęsę, I właśnie dziś w nocy sobie przypomniałam jak byłam w odwiedziny na oddziale kardiologi jak pani opowiadała że miała migotanie przedsionków...oczywiście sprawdziłam dzisiaj w necie jak się to objawia i jestem zaniepokojona. Mimo tego że raczej nie mam objawów takich jak są opisane. Masakra jakaś. Często też mi chłodno i muszę sie rozgrzać gorącą herbatą itp.Poza tym to od 3tyg nie biorę leków żadnych, zażywam magnez+b6 oraz pije drożdże 2-3x dziennie.Ostatnio wszystko było dobrze,nawet nie miałam żadnych myśli głupich i fajnie było,myślałam ze się powoli z tego otrząsnę. Choć może to tylko kilka dni słabości ...? Dzisiaj sobie wezmę tonaxinum forte na noc, zobaczymy czy choć trochę mi pomoże. Generalnie to mam myśli że zaraz mnie coś ściśnie,że umrę, bo wszystko mi dolega a zawał to już mam od października zeszłego roku :) Czy ktoś z Was miał bóle kończyn? pulsowanie w rożnych częściach ciała np ja mam w kolanie w nocy.... Spokojnej nocy Wszystkim ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muffinka25, ~Skarbie sama napisalas "raczej nie mam objawów takich jak są opisane." ... ;)

my mamy to do siebie, ze potrafimy tak wszystko podkolorowac w swoich glowkach, ze za chwile nasze objawy pasuja do kazdej choroby, o ktorej przeczytamy... a im wiecej czytamy tym bardziej sie nakrecamy... musisz odpuscic i walczyc ze soba, chociaz wiem, ze to ciezkie...

Aurelitka, moze masz jeszcze niedoleczone te zatoki ? nie robilas wymazow z gardla i nosa, prawda? ;>

michalb, pij acc 600 mg powinno uplynnic wydzieline i bedzie latwiej schodzic... jest jeszcze takie urzadzenie sinus rinse- mozecie o nim poczytac w necie- uzywalam go i bardzo dobrze sobie radzil- niestety troche kosztuje...

boisz sie lekow >? przeciez i tak je masz bez lekow ;) spokojnie... nic Ci po tych lekach nie bedzie ( dziwnie brzmi to zdanie bo nie mam polskich znakow :D)

bojacadusza, nikt Cie nie oszukal... nerwica probuje Cie zmylic- nie daj sie :)

Lonia1989, tak bedziesz mogla okreslic co chcesz miec sprawdzone- wiem, ze jak ja mialam usg brzucha to sprawdzali wszystko, a byly tez do wyboru usg drog moczowych jajnikow itp a ja wybralam poprostu jamy brzusznej ...

nie martw sie :*

a gdzie inne bywalczynie forum ? Nefretis ? Darinka ? Ardash ?? jak u Was ?:* mam nadzieje, ze dobrze!

ja ostatnio sie zastanawiam czy nie poprosic lekarza o skierowanie do neurologa... ale gdyby to byl jakis guz itp to chyba od grudnia objawy by sie pogorszyly ? i nie wystepowaly z takim nasileniem akurat w sklepach czy urzedach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi dwa dni temu przeszlo oslabienie, na ktore uskarzalam się niedawno :)

Ale... dzis pojechalam do mechanika, i stalam godzine na zewnatrz. Niby swiecilo slonce, ale bylo strasznie zimno.

Tak przemarzlam, ze teraz mimo ze wrocilam do domu i juz zazylam goracej kapieli, to czuje sie tak slabo, tak w miesniach dziwnie :-/

Nie wiem skad to sie wszystko bierze.

Kurde, ja to w ogole mam słabą tolerancje na zimno!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O wlasnie, chyba strzele sobie zaraz aspiryne :)

Ale dziwi mnie, ze zawsze po przemarznieciu od razu czuje w miesniach taka slabosc i ogolnie zle sie czuje :-/

Najgorzej, ze jeszcze musze dzisiaj podjechac do tego mechanika, bo zabraklo mi pieniedzy i trzeba oddac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie wydaje, że ja te wszystkie osłabienia miesniowe mam od tego, ze czesto nieswiadomie mam napiete miesnie.

Czy to przez jakas sytuacje, czy to nawet przez stanie na zimnie. I jak trwa to jakis czas, to potem niestety miesnie sa wyczerpane.

A ze my wszystko odbieramy z dziesieciokrotnie wieksza silą, to ja potem siedze i tylko mysle, jaka to słąba jestem w tym momencie :)

Musze jakos bardzoej zwracac uwage na te napiecia, i chyba porobie sobie regularnie relaksacje rozluzniajaca, zobacze co to z tego wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi