Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

linkaaa, moj kolegza ze studiow tez mial polpascia ( jak mielismy jakies 20-21 lat :P)

ja na pseudo toczeń leząłam w szpitlau bo mi jakieś gówna na rekach i nogach wychodza, ale mnie tak posmarowali ze na nastpeny dzine biopsji juz nawet nie bylo z czego pobrac xD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

ale szczerze, ja przynajmniej za polowe moich przypadlosci obwiniam lekarzy.. najpierw chodzilam do babki ktora jak zobaczyla wypis ze szpitala po ataku paniki totalnie zaczela sie mnie bac :) lol

k-wa biegalam po roznych specjalistach wszyscy mi mowili: "pani nic nie jest" kiedy ja FIZYCZNIE czulam sie zle. no to ja heja na google i wiadomo jak to sie pooczylo. a itak najlepsi byli tacy ktorzy rzucali mi tekstem typu: "pani to ma to pewnie ze stresu, ale na wszelki wypadek zrobmy badania na stwardnienie roziane, a wogle to jaki jest pani status na hiv?"

dopiero teraz po 8 miesiacach spotkalam lekarza ktory pogadal ze mna jak czlowiek z czlowiekiem i nie olal tego ze sie mecze i nie patrzyl na mnie jak na wariatke tylko potraktowal moja psychosomatyke jako prawdziwy problem.

moim zdaniem kazdy lekarz powinien miec chociaz podstawowa wiedze na temat psychosomatycznych dolegliwosci i powinien traktowac je jak cos realnego. w koncu to tez boli i tez przeszkadza zyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Annie ..ja ma ziarnicę na bank ....oprócz powięksoznych węzłów na szyii i pod żuchwą mam też w pachwinach a co najlepsze duzy twardy guzek nadobojczykiem i jestem olewana z góry na dół przez lekarzy mam ochotę strzelić sobie w łeb dosłownie więc wiem co czujesz ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam do Was takie pytanko odnośnie testów na boreliozę. Sięgając pamięcią wstecz uświadomiłem sobie, że moje problemy zaczęły się chwilę po tym jak złapałem u siebie kleszcza. Wiedziałem już wtedy o boreliozie dlatego obserwowałem miejsce ukąszenia, ale rumień nie wystąpił, więc nic z tym nie robiłem. Dziwne, bo objawy zgadzają się u mnie w bagatela 95%. Charakterystyczna jest u mnie cykliczność objawów, a to też charakteryzuje przewlekłą boreliozę. O bólach zębów, głowy, stawów, lękach, niepokoju, zlewanych potach nocnych to raczej nie mam co wspominać, bo są u mnie oczywiste.

Zacząłem jakiś czas temu prowadzić dziennik samopoczucia i już widzę gołym okiem, że co 2 tygodnie moje samopoczucie się diametralnie zmienia. Pewnie gdy wspomnę o tym lekarzowi, to wystawi diagnozę "dwubiegunówka", zamiast wystawić skierowanie do specjalisty chorób zakaźnych.

Pytanko więc jest takie. Gdyby mi się udało jakimś cudem uzyskać skierowanie do specjalisty chorób zakaźnych, to czy mógłby on zlecić te westernbolty itd? Czy to tylko można prywatnie robić?

Dzięki za odpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prakseda, Własnie zaczęłam wlewy z biotraksonu , dzisiaj 3 dzień , Wiesz jak jest sporo sie poprawiło , ale duzo jeszcze zostało , no i osłabienie i wycieńczenie po roku leczenia też robi swoje :?

braksił22, Od zakaźnika dostanie co najwyżej skierowanie na test ELisa, jesli wyjdzie dodatni to wtedy musi dać skierowanie na WB , ale jak wyjdzie ujemny to dupa zimna za przeproszeniem , a ujemna Elisa nic praktycznie nie znaczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prakseda, A jak , żebysmy jeszcze mogły recepty wypisywać :lol:

Na razie czuję spore osłabienie , senność i w "dyskotekę" w nogach :mrgreen: Tzn rwania , ciagnięcia itp w stawach skokowych i łydkach , po za tym nic wiecej, Nie wiem czy to od biotraksonu czy przypadek , ale raczej od niego .

Z tym IGg to ciężko dojść , niby Iladsowcy przy dodatnim IGg i objawach uznają zakazenie za czynne, zakaźnicy oczywiście nie :? Mysle , że kluczowe sa objawy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prakseda, Nie wiem ile czasu , zobaczymy ile moje biedne żyły wytrzymają , mam na jakies 20 wlewów zlecenie , potem wizyta. Oo to miałas farta , bo zazwyczaj dla nich Igg to kontakt z bb , a nie choroba :? , ale może ten graniczny igM zadecydował.

-- 18 cze 2014, 22:30 --

braksił22, Ja też z grona "szczęściarzy " u których Elisa wyszła dodatnia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiolciu - ja nie muszę ściemniać, bo ja takie objawy mam. Gorączki czasami dochodzące do 38,5-39stopni, bez jakiejś widoczniej przyczyny (grypy, przeziębienia). Jednak no to nie przemawia do mojej lekarki, która usilnie próbuje mi wmówić, że mój problem leży tylko i wyłącznie w mojej głowie. Nie zgadzam się! Jestem świadomy zaburzeń natury nerwicowej i to jest fakt, ale to jest objaw a nie przyczyna moich problemów.

Neguję jej teorię otwarcie i ona o tym wie, jednakowoż nie wychodzi z inicjatywą żeby cokolwiek robić z moimi dolegliwościami.

Ostatnio na wizycie wspomniałem jej o dużym węźle pod pachą, który rośnie mi już od ponad roku. Sprawdziła, rzuciła "rzeczywiście, spory węzeł chłonny" i nic! Zero zainteresowania, zero skierowań - nul. Prawdopodobnie wkroczyłem na wyższy stopień wtajemniczenia i potrafię już sobie wymyślać powiększanie węzłów chłonnych, sprawianie sobie gorączek na zawołanie oraz bóle i trzeszczenia stawów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

braksił22, :evil::evil::evil: Znam to doskonale, ja się w pewnym momencie poddałam i uwierzyłam , że wszystko to moja chora głowa. Też mi wmawiali , że wszystko to nerwica, np wieloletnie stany podgorączkowe , albo arytmia itp. Na szczęście wysiadły mi mocno stawy i znów zaczęłam mocno drązyć temat i doszłam do diagnozy, Nie twierdze , że nie mam nerwicy , ale za wiele moich objawów odpowiada na pewno borelioza i niedoczynnośc tarczycy , którą tez niedawno w koncu zdiagnozowałam , oczywiscie na własną rękę w zasadzie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko to bym musiał trafić akurat na moment w którym dostaję gorączki. U mnie to naprawdę wygląda śmiesznie, bo dostaję gorączki, zlewam się potem (lepkim) i po chwili gorączka znika. Całość trwa nie wiem, z 30 minut.

Wiolka - z tarczycą też mam coś nie halo. TSH podwyższone (5,2) sugerujące niedoczynność przy mieszczących się w granicach normy ft3 i ft4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

braksił22, Prakseda, ma rację , przecież nie musisz mieć akurat gorączki . No i z drugą sprawą też , masz strasznie wysokie to Tsh i wymagasz dalszej diagnostylki tarczycy bezwzględnie , niech Ci da skierowanie do endo , a jak zaoponuje zażądaj odmowy na piśmie, To sa normalnie jakies jaja, trzeba z takimi konowałami walczyć :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję kochane za rady :) Obecnie jestem, za przeproszeniem, w rozpierdolu całkowitym i się ruszać nie mogę. Jak tylko minie (pewnie w następnym tygodniu) to pójdę do tej mojej lekarki i wystawię kawę na ławę. Albo się w końcu zainteresuje, albo się pożegnamy.

Najlepsze jest to, że ta moja obecna lekarka jest synową poprzedniej. Nie wiem, może obie ze sobą przebywają i się wzajemnie "uczą".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

braksił, ja powiedzialam kiedys do lekarza ze chce na pismie ze odmawia mi skierowania do specjalisty i ze bierze moje zdrowie/zycie na wlasna odpowiezialnosc. po ujzeniu buraka na mordzie i RYKu jak z amy smoka, skieorwanie dostalam :D>

Dziewczyny co ogarniaja troszke face.... widzicie co sie z dżabi dzieje :(?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to miałam dziś taką biegunkę , że o mało tego sufitu za przeproszeniem nie obsra**m ;p

Jak nie boli to to tamto;/ a węzełki są , są i ładnie sobie rosną ...a lekarze mają w pupie ...przynajmniej moja rodzina będzie miała podkład żeby im sprawę założyć w sądzie ...9 wizyt lekarskich i wielki nic !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi