Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

.... Nerwa, krew mialam wtedy 1 dzien na 1 podpaske.... a na drufzi i 3 dzien na wkladke tylko jakies farfocle brazowe.... i jak podkskaiwalam to brzuch bolal po stronie torbieli ;)... ( sory jak kogos opisem obrzydzilaam) Jade przez pol polski do mojego TZ :*!! a przed tym do dermatologa , pozdrawiam i do wieczora albo do jutra :*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

księżniczka, aaa no to moze ze mna jeszcze w miare ok, bo w sumie mam normalnie, tzn. wydaje mi sie, ze troche mniejszy niz zwykle, ale nie taki az maly :)

Milej podrozy!!! i daj znac potem co tam u dermatologa :P

-- 11 kwi 2014, 09:39 --

kurde a u mnie pomalowali wanne jakims specyfikem fachowcy, smierdzi w calym mieszkaniu na maksa, i boje sie, ze jakiego zatrucia dostane od tego :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:(( jestem juz na miejscu.... powiedzialam babce z ebola mine lokcie kolana i barki... a ona takie oczy , ze czemu nic nie mowie ( jakby mnie chociaz sluchala) a przedtem jebala mnie ze ona hajsu nie ma na bolerioze na cokolwiek bo szpital zalduzony, .. pierodlamento)) i dostalam skierownaie do szpitala @>@ na lezenie.. o ja pierdziu -.- super poprostu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wyniki rezonansu..

cały czas płaczę.. w odcinku szyjnym i piersiowym wyszły mi jamy hydrosyringomyeliczne w centrum rdzenia kręgowego.. zaczęłam czytać w internecie i jest taka choroba jak jamistość rdzenia.. z tego co czytam rzadka, postępująca. Na innych stronach znalazłam info, że takie jamy mogą się tworzyć w przypadku nowotworów, zapaleń lub w.w. jamistości. Do tego wykryli mi możliwego mięśniaka na macicy i torbiel na jajniku, niewielkie naczyniaki trzonów th2 i 12. Nie wiem co mam ze sobą zrobić w związku z tymi jamami w rdzeniu kręgowym. Tyle wszystkim powtarzałam, że się źle czuję, nikt mi nie wierzył. Czuję, że jestem z tym sama i nikt mnie nie zrozumie. Smutno mi strasznie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Dopiero się dowiedziałam. W niedzielę lecę do UK, jutro sobota, wracam za tydzień.. nie wiem jak to wytrzymam :( Zastanawiam się czy w tej sytuacji w ogóle lecieć skoro to nie nerwica tylko poważna choroba.

Zna tu ktoś jakiegoś dobrego neurologa lub neurochirurga?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde evvelinka, :( mialam nadzieje, ze nic ci nie wyjdzie w tym rezonansie jednak.

Ale moze nie bedzie tak zle, tez cos wyczytalam, ze czesto to nie postepuje i nie lecza nawet - czyli, ze nie zagraza chyba? Wiec moze jakos to ogarna nawet nieoperacyjnie? Ciekawe czy to pewne wyniki z takiego rezonansu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

księżniczka nic nie powiedziała, bo nawet się z nią nie widziałam. Wyniki poprosiłam żeby wysłali mi mejlem, a jak odbiorę za tydzień to wolę iść od razu do lekarza neurologa.. chyba, że ona będzie wtedy na miejscu to może pójdę podpytam.. w sumie dobry pomysł, dzięki.

nerwa dzięki za pocieszenie, ale mi jest chyba od jakiegoś czasu gorzej.. zwłaszcza po długim chodzeniu. Wszystkie te moje objawy związane z mrowieniami nóg, sztywnieniem, drętwieniem i ciężkością się teraz potwierdzają jakby. Stwierdziłam, że przestanę chyba o tym czytać w necie, bo już tyle razy miałam nauczkę, że nigdy nic nie wiadomo. Na to się robi operacje? Przecież to środek samego rdzenia kręgowego. U mnie jest w samym centrum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znacyz jakies wysuszanie tych jam robią czy cos takiego. Ale sie nie wczytywalam dokladnie. U Ciebie najgorzej, ze to ewentualnei powoduje te problemy z chdozeniem :-/ bo tam cos czytalam, ze jak bolowe problemy to po prostu dają leki i tyle. Ale moze na takie dolegliwosci tez jakies leki pomoga? Obgadasz z lekarzem to bedzie wiadomo, bo tak to faktycznie nie ma co czytac - ludzie rozne rzeczy wpisuja czasem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jebie co za dzien... najpierw ten szpital, teraz inne "zajebiste" informacje, kurwa... dzisaj zdecydowanie taki dzien ze wolalbym chyba jebnac.... Ide spac, bo mam paskudne uczucie ze sie zesram i porzygam jednczesnie tka mam flaki scisniete.;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

evvelinka, a wez przestan. Ja zawsze sie obczytam. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie u Cb dobrze. Ja mam wrazenie,ze totalnie odjechalam. Odlozylam nawet tusz do rzes ale teraz boje sie alergii gdziekolwiek i wciaz sie sobie przypatruje xd. Juz nawet woda sie boje myc xd. Sluchajcie,ide z chlopem nad rzeke na piwo, bo normalnie oszaleje xd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

evvelinka bedzie dobrze kochana...moze nie taki wilk straszny....pogadasz z lekarzem i bedziesz spokojniejsza:)))

ja czesto mialam bole glowy w potylicy i dretwienia palcow no i dretwienia policzka i neurolog podejrzewala zespol Arnolda Chari((:tez sie oczytalam i byla masakara....ale jakos samo minelo..tzn te dretwienia...

a ty jakie mialas objawy??

cos tu ostatnio spokojnie kochane...malo piszecie..chyba humor dopisuje...alebo wlasnie nie(((:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to wam powiem szczerze, ze ostatnio mam neizly zapierd.ol. Nawet wczoraj, musialam wstac o 7 bo fachowiec przychodzil cos naprawiac :) (a dla mnie to noc) potem pol dnia ogaranie roznych rzeczy a na wieczor jeszcze do roboty poszlam. Bylam wykonczona (tak fizycznie) ale za to wtedy lepiej psychicznie. Dzisiaj tez w robocie siedze, ogarniam sprawy i jakos tak nie mysle o niczym innym i jest lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma nikogo bo wiosna :)

rozczarowana idź idź, ja też byłam z moim na spacerze w lesie. Oszczędzałam się. Wolno chodziłam i o dziwo nie było tak źle jak zwykle. Mimo wszystko czuję ulgę, że wiem co mi jest.

marta albo pogadam i znowu mnie nastraszą :/ Ja właśnie czytałam o jakimś dziecku chorym na tę jamistość rdzenia, że miało najgorszą postać.. wypełnioną płynem - jak u mnie i postępującą w kierunku mózgu - tu nie wiem jak u mnie jest, ale miała podobną szerokość tego do mojej, bo 5mm - ja mam 4mm, ona miała krótszą, u mnie zajmuje chyba ze 3 kręgi. Poza tym mam to w dwóch miejscach.. jak kończy się szyja i gdzieś na wysokości bioder mam drugą jamę tym razem 3mm. Ktoś opisujący przypadek tej dziewczynki napisał, że nie chcą tego operować, bo grozi paraliżem całego ciała. Zrobiło mi się niedobrze jak to czytałam i już wyobrażałam sobie siebie. Ale chyba nie ma się co oszukiwać, że ciekawie to nie wygląda.. jak rdzeń kręgowy ma średnicę 1cm u mnie 4mm w środku zajmuje jakaś jama wypełniona płynem.. to brzmi jak dla mnie póki co tragicznie.

Objawy mam od roku. Na początku z przerwami, teraz non stop. Jak chodzę ulicą dziwnie się czuję.. taka zamroczona, mam bóle głowy, sztywność karku i ramion, zawroty głowy.. chwilami czuję jakbym miała upaść, zachwiać się, potknąć, a najgorzej jest z nogami.. bóle, sztywność, drętwienie, mrówki i różne uciśnięcia, gorąco.. jakby góra i dół ciała miały inną temperaturę, do tego opuchnięte stopy i łydki, ciężkość, drętwienie dołu pleców i tyłka..

Dobra idę się pakować do tej Anglii. Z jednej strony może wyjazd tam pozwoli mi to się odprężyć, z drugiej boję się, że coś mi się stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi