Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mity na temat mężczyzn.

Hans

Rekomendowane odpowiedzi

Również mit o facetach, to ten,że każdy z nas lubi piłkę nożną , ma umysł ścisły, nie czyta książek i marzy o byciu inżynierem .

Faceci sami podtrzymują te mity, lubią zaznaczać, że sie znają na technice, budownictwie i mają swietną orientacje w terenie - w przeciwieństwie do kobiet ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam się na technice,budownictwie, i mam dupiatą orientacje w terenie,damn it... :mrgreen:

Choć w sumie,ja zawsze byłem tylko istotą człowiekopodobną, więc jeden kij :lol:

Co dodam od siebie z mitów?

Że niby zawsze jesteśmy zdecydowani.

I że myślimy tylko przyrodzeniem :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to mężczyzną to chyba tylko z wyglądu jestem, często słyszałem od innych co ze mnie za facet w sensie że żaden, brak zdecydowania, odwagi, zero kumacji w technice i innych tzw męskich sprawach typu naprawy, samochody itd, nawet sprzęt budowlany trzymam podobno jak baba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, a jak niby baba trzyma sprzęt budowlany ? :shock:

Btw, dla mnie faceci kreujacy się na "prawdziwych mężczyzn" są troche pocieszni. Bardziej imponuje mi facet potrafiący sie opiekowac niemowlęciem niż jakiś pseudo-macho wielbiciel motoryzacji ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hans, mnie pytasz ? dla mnie od dawna masz dobre noty, bo mi sie strasznie Twój nick podoba :mrgreen:

A baby to są za cwane, żeby zapierdalać na budowie ;) chociaż czytałam, że w latach 50-tych były takie co pracowały fizycznie jak chłopy, np na dole w kopalni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam umysł humanistyczny, nie znam ani jednego piłkarza Wisły Kraków , nie umiem prowadź auta , nie mam orientacji w terenie i brak zdolności manualnych .Jeżeli idzie o kobiety za kierownicą to w przeciwieństwie to szowinistów , znam kilka pań, które są świetnymi kierowcami .A to,że nie mam umysłu ścisłego i technicznego świadczą moje oceny w 7 klasie -matematyka jedynka , praca technika -jedynka .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mark123, ja również mam wygląd raczej chłopięcy, ale pocieszę Cię - wszyscy się starzejemy i chcąc nie chcąc wyglądamy co raz bardziej dojrzale. Ja mając już 20kilka lat często byłem pytany o dowód kupując procenty, trochę głupio, ale teraz mam 30 lat i chociaż na tyle nie wyglądam, panie za ladą już od dawna mnie nie nękają :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mark123, ja również mam wygląd raczej chłopięcy, ale pocieszę Cię - wszyscy się starzejemy i chcąc nie chcąc wyglądamy co raz bardziej dojrzale. Ja mając już 20kilka lat często byłem pytany o dowód kupując procenty, trochę głupio, ale teraz mam 30 lat i chociaż na tyle nie wyglądam, panie za ladą już od dawna mnie nie nękają :)

Najbardziej to mi przeszkadza, jak przy rozmowie telefonicznej zwracają się do mnie często na pani. Wewnętrznie od razu mi się wtedy agresor włącza, bo to mnie wnerwia bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mark123, też mi się to zdarzało jak byłem trochę młodszy, a brało się to z tego że pod wpływem stresu zaciska mi się gardło i mój głos robi się nienaturalnie wysoki, łamliwy. Normalnie mam zupełnie normalny, dość niski głos, ale bardzo łatwo przechodzi to w wysokie tony. Nie znoszę gadać przez telefon...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko niech panie za długo nie pracują, przy młotach pneumatycznych można maksymalnie 2 godziny dziennie robić i to z przerwami , ale w Polsce tego pewnie się nie przestrzega.

A co do bycia facetem to ja nawet fajek nie palę a to jak kiedyś usłyszałem od pewnej kobiety nie jest normalne bo co to za facet co nie pali i do tego nie klnie jeszcze, dobrze że chociaż alkohol czasem pije.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi