Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wasze awatary

Pieprz

Rekomendowane odpowiedzi

Mój Avatar dodaje również pod drugim nickiem który używam.

Nienawidzę trolli Internetowych, oraz wszystkiego co z nimi związane.

Byłem moderatorem na kilku forach, w tym jednym ogólnopolskim moto-klubie. ;)

Surowo pilnuję regulaminu forum, i bardzo nie lubię gdy ktoś go łamie. Warny latały na lewo i prawo ;)

Tak więc komentuj, nie obrażaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

--- Mój AVATAR to Świętość :

>>>Pan Jezus polecił namalowanie obrazu, ukazując jego wzór w wizji, jaką św. Faustyna miała 22 lutego 1931 r. w celi płockiego klasztoru.„Wymaluj obraz według rysunku, który widzisz, z podpisem: Jezu, ufam Tobie!

Obiecuję, że dusza, która czcić będzie ten obraz, nie zginie.

Obiecuję także, już tu na ziemi, zwycięstwo nad nieprzyjaciółmi, szczególnie w godzinę śmierci."

„Te dwa promienie oznaczają krew i wodę - blady promień oznacza wodę, która usprawiedliwia dusze; czerwony promień oznacza krew, która jest życiem dusz. Te dwa promienie wyszły z wnętrzności miłosierdzia mojego wówczas, kiedy konające serce moje zostało włócznią otwarte na krzyżu (...) Szczęśliwy, kto w ich cieniu żyć będzie, bo nie dosięgnie go sprawiedliwa ręka Boga." (Dz. 299)

„Przez obraz ten udzielać będę wiele łask, a przez to niech ma przystęp wszelka dusza do niego". (Dz. 570)

„Chcę, aby ten obraz, który wymalujesz pędzlem, był uroczyście poświęcony w pierwszą niedzielę po Wielkanocy, ta niedziela ma być świętem Miłosierdzia." (Dz. 49)

Podaję ludziom naczynie - powiedział Pan Jezus do siostry Faustyny - z którym mają przychodzić po łaski do źródła miłosierdzia; tym naczyniem jest obraz z podpisem: Jezu, ufam Tobie. (327) Przez obraz ten udzielać będę wiele łask dla dusz, a przeto niech ma przystęp wszelka dusza do niego. (570) Obiecuję, że dusza, która czcić będzie ten obraz, nie zginie. Obiecuję także, już tu na ziemi, zwycięstwo nad nieprzyjaciółmi, a szczególnie w godzinę śmierci Ja sam bronić ją będę jako swej chwały.

AMEN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam obrzydzenie do kościoła tylko :P widzę księdza widzę pedofila/homo :twisted:

Zwróć uwagę, że ja nie pisałem nic o wierze tylko o instytucji religii i instytucjach religijnych. Ktoś powiedział "Bóg nie ma religii".

Mój stosunek do wiary jest moją osobistą sprawą (jak i każdego z nas), i nie mam nic do tego czy ktoś wierzy czy nie. Ale instytucje religijne to zaraza jakich mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś powiedział "Bóg nie ma religii".

Co mnie tam jaki ktosiek interesuje co powiedział . Liczę się najbardziej z Tym co powiedział założyciel Kościoła Katolickiego( Powszechnego ) Jezus Chrystus , to co jest napisane w Biblii i spisane w Tradycji Kościoła Świętego . Jestem Katolikiem i Swego sie trzymam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi