Skocz do zawartości
Nerwica.com

Lekki ekscentryk z Zabrza ;)

Gość Luc84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dotychczas produkowałem się głównie na forum o Zespole Aspergera (mam pewne cechy, ale raczej nie mam tego), no ale doszedłem do wniosku że warto zacząć pisać też gdzie indziej, bo tam jednak jest stosunkowo niewiele osób. Im mniej osób tym trudniej trafić na odpowiednie towarzystwo, a zasadniczo to po zakończeniu mojego poprzedniego związku szukam przede wszystkim dziewczyny. A że jestem trochę specyficzny i raczej typ samotnika to łatwiej próbować w necie. Zresztą rzadko z domu wychodzę, w tej chwili jak nie pracuję to tylko do sklepu :/ Choć samo pisanie na forum dla pisania też jest jakimś tam celem ;)

W zasadzie od dzieciństwa jakoś się wyróżniałem od otoczenia. Z jednej strony byłem dobrym i aktywnym uczniem, ale z rówieśnikami miałem bardzo słaby kontakt, były też okresy że mi dokuczano. Trochę się izolowałem sam też. Później już mi nie dokuczano, ale i tak chyba najbardziej samotnie i obco się czułem w okresie studiów mimo wszystko. Jakiś czas chodziłem do psychiatry, gdzie tak mniej więcej przekonałem się że mam coś pomiędzy osobowością schizotypową a schizoidalną.

No i do dziś jakoś się nie odnalazłem w świecie, mam niby wyższe wykształcenie, do tego jeszcze potem dodatkowo szkołę policealną, trzy kursy, a niedługo zaczynam czwarty, a w zasadzie poza dwoma stażami z PUP to największym moim sukcesem jest wykładanie towaru w Tesco przez miesiąc. Ma to związek też z tym że wiele bardziej kontaktowych zajęć jest dla mnie nieosiągalnych, ale czuję się przez to dopiero dziwny, bo nawet wiele znacznie poważniej zaburzonych ode mnie osób radzi sobie zawodowo a ja nie :/

Towarzysko nigdy nie zależało mi jakoś na posiadaniu kolegów. Jak mam dobry nastrój to nawet miło jest tak z kimś pogadać, ale drażni mnie że inni mają ułożone i szczęśliwsze życie, porównuję się wtedy i źle zaczynam czuć, stąd urwał mi się nieco kontakt z kolegą z LO. Natomiast praktycznie od okresu dojrzewania zależało mi na byciu w związku. Ma to też w jakimś stopniu motywację seksualną, ale nie tylko bo bardzo też potrzebuję kogoś z kim można na wszystkie tematy porozmawiać i mieć jakieś wspólne cele. Choć z tymi rozmowami to mam chyba taki problem że za bardzo zawsze staram się być sobą. Raczej typowe jest że faceci przed dziewczynami uwielbiają się kreować na zaradniejszych, odważniejszych i w ogóle lepszych niż są naprawdę, a ja nie znoszę udawać, chciałbym być zawsze sobą i zostać zaakceptowanym takim jakim jestem, choć w sumie to raczej ofiarą losu jestem :/ Zresztą podobno trochę widać po mnie ze jakiś dziwny jestem, no i mam problem nieco z kontaktem wzrokowym, mową ciała.

Moim ideałem dziewczyny jest więc osoba która była również jakoś wyobcowana nieco społecznie, mało towarzyska i trochę dziwna, no i przede wszystkim tolerująca te same cechy u drugiej osoby. Szerzej trudno to nieco określić, bo każda osoba jest inna i nigdy nie sposób przewidzieć z kim na pozór różnym można nawiązać dobre porozumienie. Nie jestem natomiast osobą zbyt rodzinną, w zasadzie to wolałbym nie mieć potomstwa, aczkolwiek jeśli już by tak miało być to jakieś mam takie odczucia że najłatwiej byłoby mi realizować taką funkcję życiową z dziewczyną która też ma spory dystans do dzieci.

Interesuję się w sumie wszystkim i niczym ;) Tzn. lubię przede wszystkim komputery, gry, trochę jakiś sport jako widz mnie interesuje, słucham muzyki, czytam newsy ze świata ale to takie raczej typowe, niewyróżniające się zainteresowania. No i oczywiście trochę psychologią, ale to chyba każdy tutaj :) Mieszkam na Górnym Śląsku, natomiast lubię podróże pociągami więc w miarę rozsądna odległość nie jest dla mnie problemem, choć zawsze to jakieś ograniczenie.

Trochę za bardzo matrymonialnie brzmi ten post, no ale to miało być takie przywitanie połączone z jakąś próbą zainteresowania swoją osobą. Być może ta prezentacja nie wypada do końca atrakcyjnie ;) ale nie nastawiam się na szeroki target, tylko potrzebuję i tak kogoś nieco specyficznego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi