Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wasze nicki, ksywki

reirei

Rekomendowane odpowiedzi

Mój nick ma ścisły związek z moim "żydowsko" brzmiącym nazwiskiem.

Wołano na mnie najczęściej Berentka (od nazwiska Berent). Jedna z koleżanek wymyśliła Beretę, a z kolei inna wpadła na pomysł z Bertą.

Przyjęłam niemiecką pisownię słowa Berta (Bertha) i stąd wziął się mój nick. :P

Bertha - nazwisko jak u wielkiego pisarza :mrgreen: - http://pl.wikipedia.org/wiki/Wac%C5%82aw_Berent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez całe życie ludzie mówili mi, że jestem oazą spokoju, sam też tak myślałem. Podczas kłótni np z moją ex byłem opanowany gdy ona się wydzierała. Myślałem, że tak jest naprawdę i w sumie myślałem, że to moja zaleta. Teraz wiem( dzięki terapii), że to nie było nic innego jak tłumienie negatywnych emocji w sobie, nie wyrzucanie ich z siebie, co tylko mi szkodziło. Teraz gdy z kimś się pokłócę często słyszę: "ale ty jesteś nerwowy, ciśnienie ci skacze, nigdy taki nie byłeś" Byłem tyle, że tłumiłem to w sobie:P stąd mój nick

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chillchasm to samozwańczy nick wykorzystywany tylko w sieci, znaczy tyle co Otchłań chłodu/Otchłań spokoju.

Miał wstępnie sygnować charakter mojej twórczości, ale wszystko się pozmieniało, projekt zmmienił nazwę a sam używam tego nicka, wszędzie gdzie tylko się rejestruje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój nick to imię bohaterki serialu "Zostać Miss", grała ją Agnieszka Włodarczyk. Tak mi się spodobała,
Nie dziwimy sie ;)
że postawiłam na taki nick.
Kiedys byla taka fajna dobranocka: "Pszczolka Maja" w ktorej wystepowala pajeczyca Tekla, poniekad dosc muzykalna. Jeszcze jedna Tekla byla w Seksmisji, ale to postac dosc szemrana... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vasques to imię jeszcze z dawnych czasów w podstawówce byłem u kolegi i graliśmy w drivera i on poiedział że gość się nazywa vasques oczywiście pewnie się pisało vasquez ale założylem swojego pierwszego maila vasques7@wp.pl i teraz skróciłem i zostało vasques :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jadis - biała czarownica z Narnii. Jestem wielbicielką dobrej literatury ;)

[Dodane po edycji:]

nie mogę zmienić posta powyżej, więc dopisuję moje przemyślenia:

paradoksy, Twój nick za każdy razem jak go widzę przypomina mi piosenkę Lecha Janerki "Paradoksy", którą uwielbiam zresztą ;)

aviska, po norwesku "avis" to gazeta, więc analogicznie, zgodnie z zasadą polskich zdrobnień, Twój nick to tyle co "gazetka" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi