Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wasze nicki, ksywki

reirei

Rekomendowane odpowiedzi

ooo fajny topic!! Odswiezam.

Virginia... wzielo sie wcale nie od "dziewicy" czy stanu w USA, ale od imienia jednej z najznakomitszych angielskich pisarek, ktorej tworczosc jest dla mnie ogromna inspiracja.

Virginia Woolf, bo o niej mowa byla "szalona". Przez cale zycie cierpiala na ataki choroby psychicznej, jednak zycie na skraju obledu i zalamania nie powstrzymalo jej od tego, zeby zostac genialna pisarka.

Kto potrafi przeczytac w oryginale jej ksiazki, moze naprawde uznac, ze opanowal jezyk angielski doskonale.

Polecam przy okazji film "Godziny" z Nicole Kidman ( w pelni zasluzony Oskar za role V.Woolf) jeden z moich ulubionych filmow. Nigdy mi sie nie znudzi.

Kiedy sie tutaj zapisalam bylam w trakcie czytania, kolejnej ksiazki o niej. No i tak sobie wpisalam... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja się z Wami podzielę moją tajemnicą. Magda, bo Magda oczywiście :), ale Shadow kiedyś mi powiedział, że to najbardziej oryginalny nick ;). Zresztą Magdalena to rzeczywiście ładne imię, chyba musze podziękować rodzicom, że nie dali mi np.Józia, Frania czy Henia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo moje miasto jest chujowe (dokładnie na takie określenie zasługuje). Jest brudne, śmierdzące, głośne i pełne ludzi. Brzydkich ludzi. Brakuje mi jakiegoś miejsca, gdzie mógbym pójść i być sam i blisko przyrody...

No i jestem samotny. Za mało widzę ludzi mego rodzaju...

Poza tym żal i tęsknota są lepsze od wściekłości i nienawiści...

Chyba :| ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymam Cię za słowo ;)

Mam nadzieję, że na następne spotkanie się wybierzesz.

Wcale nie wracaliśmy późno, bo byliśmy z dzieciaczkami i nie dało sie zbyt długo posiedzieć. Poza tym wszyscy byli samochodami i napewno ktoś by Cię chętnie odwózł. Następnym razem już się nie wykręcaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Malcolm - zafascynowała mnie postać z książki Michaela Crichtona pt. "Jurassic Park". A jak już zobaczyłem jak ją wykreował Jeff Goldblum w filme pod tym samym tytułem to już wiedziałem jaki będę miał nick. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi