Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mój dzisiejszy dzień

daablenart

Rekomendowane odpowiedzi

47 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Pomysłowe. Tak, mam biurko, na którym zostawiam rzeczy na później (te fizyczne, na kompie mam pliki i katalogi). Tylko że na biurku z czasem zaczyna się robić syf, bo rzeczy przybywa, ale nie ubywa.

W GTD powinno się mieć swoje "inboxy" czyli skrzynki rzeczy przychodzących do których wpadają "sprawy". Na takie fizyczne może to być tacka na dokumenty np. maile wiadomo, jakieś zadania to systemy typu jira, clickup, trello itp. albo zwykły notes, karteczki samoprzylepne itp. co kto woli. Ważne żeby mu było wygodnie i zeby te sprawy mogl zapisac jako osobne pozycje (karteczki) i regularnie się nimi zajmować i je przeglądać.

46 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Co to one upping

Jak ktoś opowiada historie a ktoś drugi ją przebija swoją własną historią, ale lepszą.

"One-upping to zachowanie polegające na przebijaniu czyichś doświadczeń, osiągnięć lub problemów własnymi, „lepszymi” lub bardziej ekstremalnymi, zamiast okazać zainteresowanie lub empatię.

Przykład:
Ktoś mówi: „Jestem zmęczony, bo pracowałem wczoraj 10 godzin”, a druga osoba odpowiada: „To nic, ja pracowałem 14 i w ogóle nie spałem”."

żródło: ChatGPT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, mała_mi123 napisał(a):

Twój netowy vibe zalatywał mi od początku korpoindorem. Ciekawe czy jesteś indorem średniego szczebla w indyczniku czy może wznosisz się ku kurze na górze 🐓🐔🐤

Loool xd

5 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Może idzie na zamknięte wydarzenie i ma bilety. Co to znaczy

Ech, widać, że w korpo nie robiłaś nigdy. W sumie nic nie straciłaś :D Dwa zgłoszenia miał do ogarnięcia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Może idzie na zamknięte wydarzenie i ma bilety. Co to znaczy

Ticketing system pozwala na szybkie i sprawne rozwiązanie powtarzalnych problemów zgłaszanych przez Klientów. Z angielskiego ,,ticket” oznacza bilet, ale w tym przypadku nie uprawnia on do legalnego przejazdu autobusem czy tramwajem. W systemie ticketowym oznacza on sprawę, której zostaje nadany unikalny numer, dzięki czemu każde zgłoszenie ,,ustawia się w kolejce” do rozwiązania.

System ticketowy nie służy jedynie do kolejkowania spraw według czasu zgłoszenia, lecz segreguje je według priorytetu, tematu, źródła zdarzenia czy ścieżki komunikacji, którą sprawa została przekazana. Może również umieszczać sprawy w odpowiednich folderach na skrzynce mailowej lub programie zewnętrznym, na którym pracują doradcy i konsultanci obsługujący system czy nawet przekazywać je do odpowiednich osób w firmie na podstawie słów kluczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Polskich odpowiedników nie bylo?:)

Pick me girl

@shadow_no tu masz

Messenger_creation_605DB09A-D74D-4D9E-9922-3469B1609D6F.jpeg

Ale jeszcze się nie odprzerwiliśmy to co mam z tym zrobić

18 minut temu, mała_mi123 napisał(a):

Dużo jest ostatnio zwolnień akurat w korpo.

A bo wszyscy nasrali do własnego gniazda. A już w IT to najbardziej

19 minut temu, mała_mi123 napisał(a):

Tu masz coś na temat:

To akurat temu bezbekowi wyszło :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, mała_mi123 napisał(a):

Twój netowy vibe zalatywał mi od początku korpoindorem. Ciekawe czy jesteś indorem średniego szczebla w indyczniku czy może wznosisz się ku kurze na górze 🐓🐔🐤

Najniższego, mam biurko zaraz pod podłogą i obok kibla, żeby papier toaletowy podawać.

57 minut temu, MicMic napisał(a):

Dwa zgłoszenia miał do ogarnięcia. 

W zasadzie zgłoszenia które sam zrobił. Po prostu taski sobie na Jirze dodaję. Na całe szczęście (dla mnie, dla firmy i dla klientów) nie pracuję bezpośrednio z klientami. Trzymają mnie pod podłogą z dala od normalnych ludzi.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Najniższego, mam biurko zaraz pod podłogą i obok kibla, żeby papier toaletowy podawać.

W zasadzie zgłoszenia które sam zrobił. Po prostu taski sobie na Jirze dodaję. Na całe szczęście (dla mnie, dla firmy i dla klientów) nie pracuję bezpośrednio z klientami. Trzymają mnie pod podłogą z dala od normalnych ludzi.

Zawód najniższego szczebla też jest ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Sam sobie dodajesz i sam wykonujesz? Xd 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi