Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mój dzisiejszy dzień

daablenart

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Verinia napisał(a):

Znużona. Też cały dzień w łóżku 🥹😁

Właśnie skończyłam oglądać film "Jules", na Netflixie. O kosmicie, który rozbił się w ogrodzie pewnego starszego Pana. Nawet nie wiem kiedy mi minal ten film. Fajny 🥳

A derealizacje ustały u Ciebie? Jak się masz w tej kwestii? Pytam, bo ja jak mam to nie mogę skupić się nawet na jednym zdaniu czytając książkę, a film jak włączę - to 10 razy, w ciągu 15 minut cofam. Wyłączam po chwili bo to nie ma sensu nawet. Flashbacki są non stop, z różną tylko intensywnością 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, brum.brum napisał(a):

A derealizacje ustały u Ciebie? Jak się masz w tej kwestii? Pytam, bo ja jak mam to nie mogę skupić się nawet na jednym zdaniu czytając książkę, a film jak włączę - to 10 razy, w ciągu 15 minut cofam. Wyłączam po chwili bo to nie ma sensu nawet. Flashbacki są non stop, z różną tylko intensywnością 

Derealizację mam od 10 lat i ona nie znika. No chyba, że to rodzaj oświecenia. Buddyści i mnisi dążą do osiągnięcia derealizacji poprzez medytacje i różne specyfiki.

Ja to uznaje za większą wrażliwość. Inaczej odbieram świat. Mi to nie przeszkadza, chyba z ram totalnego dola, to wtedy wszystko już się wymyka spod kontroli.

A u Ciebie jak wygląda derealizacja?

Oglądam film. Czytam. Ale wszystko na spokojnie. Dziś nawet grałam w jakieś czołgi na necie. Fajne to było. Na żywo, online , z ludźmi do siebie strzelaliśmy 

Maidmarian.com jak coś. Ja się wciągnęłam. 

Zacznę chyba lubić gry. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, brum.brum napisał(a):

4 minuty temu, Verinia napisał(a):

Derealizację mam od 10 lat i ona nie znika. No chyba, że to rodzaj oświecenia. Buddyści i mnisi dążą do osiągnięcia derealizacji poprzez medytacje i różne specyfiki.

Ja to uznaje za większą wrażliwość. Inaczej odbieram świat. Mi to nie przeszkadza, chyba z ram totalnego dola, to wtedy wszystko już się wymyka spod kontroli.

Oglądam film. Czytam. Ale wszystko na spokojnie. Dziś nawet grałam w jakieś czołgi na necie. Fajne to było. Na żywo, online , z ludźmi do siebie strzelaliśmy 

Zacznę chyba lubić gry. 

Ja nie mam derealizacji i nie wiem nawet jak ona wygląda.

Ale jeśli chodzi o gry to fajne są na www.kurnik.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, Verinia napisał(a):

Zacznę chyba lubić gry. 

Sorry, odpisze za jakiś czas, bo mam grubo już z tymi objawami. Tatalnie nie mogę zebrać myśli - coś jak schizofrenia…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kawa i śniadanie, praca, przerwa na zakupy, skręcenie samochodu do kupy i odśnieżenie, kawa, praca, obiad, prowadzenie zajęć, pisanie tego wpisu na forum. 

Teraz pewnie poczytam, albo coś obejrzę, potem przy dobrych wiatrach wleci jakieś trzepanie.

Znów mnie poczucie smutku i spierdolenia atakuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, MicMic napisał(a):

Pożal się swojej ukochanej 🙂

Ukochana słysząc, co puszczam, przyszła, popatrzyła, i poszła bez słowa.

Chyba że masz na myśli tę którą chciałem otagować ale miałem o niej nie żartować bo nie lubi jak o niej żartuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Ja nie mam derealizacji i nie wiem nawet jak ona wygląda.

Ale jeśli chodzi o gry to fajne są na www.kurnik.pl

takie śnienie na jawie, życie jakby we śnie...zaczarowany ogród 😜 

No nie da się tego pojąć, jak się tego nie miało..

Tak, kunik spoko. Dawno tam nie byłam. Grałam w kalambury i literaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lusesita Dolores @Verinia Obejrzycie sobie film (jest na YouTube): Numb - facet który się zawiesił.

Komedia w której pokazane jest czym jest derealizacja. Ja tak mam średnio kilka razy w miesiącu (na terapeutycznej dawce leków) lub codziennie parę razy dziennie jak jestem bez :X

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Obejrzyj. Kup poleasingowego. I rzuć wenle. 🍓

Obejrzeć to pewnie obejrzę, tylko zwykle oglądałem filmy wieczorami, a teraz wieczorami jestem już mega zmęczony… teraz też. Jeszcze sobie klikam chwilę na forum i idę spać żeby mnie siku obudziło za 2h i tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Obejrzeć to pewnie obejrzę, tylko zwykle oglądałem filmy wieczorami, a teraz wieczorami jestem już mega zmęczony… teraz też. Jeszcze sobie klikam chwilę na forum i idę spać żeby mnie siku obudziło za 2h i tak.

To zjedz jeszcze witaminę D. Zjedz.

Ale lepiej rano bo na noc pobudzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi