Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mój dzisiejszy dzień

daablenart

Rekomendowane odpowiedzi

siostrawiatru, gdzies czytalem, chyba nawet na tym forum, ze terapia ma otowrzyc rane, zeby ja przeczyscic i zszyc, wiec na poczatku niby jest pogorszenie (etap otwierania rany), ale pozniej to sie zwraca z nawiazka, rana jest opatrzona i nie gnije jak do tej pory. taka metafora.

-- 28 mar 2013, 13:07 --

ja dzisiaj sie ciesze, bo bede mial ksiazke fajna i tam sie moze dowiem z niej cos przydatnego odnosnie mojej sytuacji, zapowiada sie owocny dzien moze tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, no ja mam to samo. Jakbym nie musiała dzisiaj iść do roboty to bym się schlała do nieprzytomności. Albo skoczyła z okna.

-- 28 mar 2013, 14:18 --

zmienny, jakie wolne. Mam trzy dziewczyny nowe do przyuczenia a druga dziewczyna jest na zwolnieniu więc zostałam sama. Nie mogę iść na zwolnienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, no ja mam to samo. Jakbym nie musiała dzisiaj iść do roboty to bym się schlała do nieprzytomności. Albo skoczyła z okna.

a to moze jednak nie bierz wolnego. :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-- 28 mar 2013, 14:18 --

zmienny, jakie wolne. Mam trzy dziewczyny nowe do przyuczenia a druga dziewczyna jest na zwolnieniu więc zostałam sama. Nie mogę iść na zwolnienie.

ja nawet miałem taka pseudo próbę samobójczą po terapii, ale nie wytrzymałem więcej niż 3 miesiące i efektów dodatnich terapii nie odczułem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, ja chyba z tym i z tym bo swiadomosc a raczej jej niedobor utrudnia mi dzialanie, jak umysl odpowiednio nastawiony to dzialanie od razu inne.

siostrawiatru, a moze da sie ta nienawisc zmienic, chociaz pisze takie komunaly, a jak pomysle, to ludzie sa zli jak tu polubic ludzi, jak w wiekszosci sa zli, trudno sie leczyc na chory swiat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, ja chyba z tym i z tym bo swiadomosc a raczej jej niedobor utrudnia mi dzialanie, jak umysl odpowiednio nastawiony to dzialanie od razu inne.

siostrawiatru, a moze da sie ta nienawisc zmienic, chociaz pisze takie komunaly, a jak pomysle, to ludzie sa zli jak tu polubic ludzi, jak w wiekszosci sa zli, trudno sie leczyc na chory swiat...

Ludzie nie są w wiekszości żli ,nie ma dobra bez zła i odwrotnie w każdym człowieku ono jest zależy tez od tego jaki my sami mamy stosunek do świata i ludzi.Nienawiść niszczy bardzo ale mozna nad tym popracować nawet należe przede wszystkim dla samego siebie,inaczej fundujemy sobie piekło na ziemi sami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Saraid, jak tak patrze po ludziach to wiekszosc jest zla i teraz jeszcze jak kultura robi sie coraz bardziej konsumpcyjna, ze tak to ujme, to sie odechciewa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siostrawiatru, mysle ,że jesli popracujesz nad tą nienawiścią to jeszcze będziesz szczęśliwa w miłości ,wiem że to trudne ale lepsze to niż twkwienie w zapieczonych negatywnych emocjach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Candy14, może i można, ale nie wiem czy ten terapeuta mnie " zechce" bo powiedział, że najpierw zrobie jakieś testy i wtedy stwierdzi czy się mną zajmnie. Poszłam tam na NFZ więc może powiedzieć że mnie nie chce. A wtedy to chyba jednak skoczę z tego okna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi