Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wkurza mnie:

linka

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Kiusiu napisał(a):

Polecam, ciekawa lektura. W znacznej mierze na podstawie tej książki Lwa-Starowicza powstał w 2002 rozległy artykuł w "Focusie" o kulturach seksualnych, ich cechach i różnicach między nimi.

I tam byył jakieś obliczenia? Śmiem wątpić 🙂

4 minuty temu, Kiusiu napisał(a):

Bo ta sytuacja i te oczekiwania wynikają z kultury, wychowania i doświadczeń życiowych Polaków. Nie z biologii. Podobnie, to że polscy mężczyźni nie chodzą w spódnicach ani sukniach, wynika z kultury i wychowania, nie biologii.

Nie mówię, że czynniki kulturowe należy ignorować, tylko że należy mieć na uwadze, że są to właśnie czynniki kulturowe - oraz że każdą kulturę można krytykować i kontestować.

Ech w kółko to samo. Na jakiej podstawie twierdzisz, ż czego to wynika? To są jedynie Twoje przypuszczenia. Jeśli twierdzisz, że nie z biologii, to podaj dówód. Wynikają zarówno z biologii jak i z uwarunkowań kulturowych. 

6 minut temu, Kiusiu napisał(a):

że poważniejszym problemem są nowotwory, nie oznacza, że mamy nie leczyć zębów. A to, że poważniejszym problemem są morderstwa, nie oznacza, że mamy nie ścigać złodziei rowerów.

2. Kto mówi o pokazywaniu cycków gdzie popadnie? Coś sobie dodałeś, bo wspomniałem o plażach i basenach, na których chłopakom i mężczyznom nikt nie każe zakrywać torsów, choć dziewczynom i kobietom każą zakrywać piersi. Czytaj ze zrozumieniem i uwzględniaj kontekst. 🙂 

Owszem, ale mamy ograniczoną pulę zasobów wszelakich, żeby móc zajmować się każdym problemem.

Wydajemi się że mężczyźni mogą pokazywać cycki nie tylko na plażach, ale normalnie idąc po mieście. 

8 minut temu, Kiusiu napisał(a):

Czy nie chciałabyś, żeby je oglądał, czy ściślej: żeby ich oglądanie sprawiało, że by się nimi podniecał? ;)

A ja bym nie chciał, żeby moja dziewczyna pokazywała sutki i cycki wszystkim facetom :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, MicMic napisał(a):

I tam byył jakieś obliczenia? Śmiem wątpić 🙂

Ech w kółko to samo. Na jakiej podstawie twierdzisz, ż czego to wynika? To są jedynie Twoje przypuszczenia. Jeśli twierdzisz, że nie z biologii, to podaj dówód. Wynikają zarówno z biologii jak i z uwarunkowań kulturowych. 

Owszem, ale mamy ograniczoną pulę zasobów wszelakich, żeby móc zajmować się każdym problemem.

Wydajemi się że mężczyźni mogą pokazywać cycki nie tylko na plażach, ale normalnie idąc po mieście. 

A ja bym nie chciał, żeby moja dziewczyna pokazywała sutki i cycki wszystkim facetom :D 

Po mieście chyba nie mogą, ale i tak nikt za to mandatu nie da

Teraz, Doktor Indor napisał(a):

Ale w sensie że co? Co można lubić z cyckami?

No zajęty jest zrozum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, little angel napisał(a):

no właśnie, to jest całe spektrum, ale aseksualizm to w rzeczy samej brak pociągu, brak potrzeby stosunku z kimś, i takich ludzi jest na świecie niespełna 1 % kilka % (teraz na pewno więcej, interesowałam się tematem 10 lat temu :P), a to o czym piszesz to jest grayseksualność, wciąż zalicza się do tego spektrum, ale jakieś tam skromne potrzeby jednak są, oprócz tego jest również chociażby demiseksualność (z czym się utożsamiam, bo nikt mnie nigdy ot tak nie pociągał :P)

No niektórzy zrobią to tylko z osobą do której czują też pociąg romantyczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi