Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wkurza mnie:

linka

Rekomendowane odpowiedzi

Że śmierdze dymem jakbym spala całą noc w szpitalnej palarni

3 godziny temu, Krejzi1 napisał(a):

Ostatnio mocniej niz zwykle dewastacja. Bazgroły pseudo graffiti na odnowionych elewacjach. Emeryci sie zrzucają na prace a przyjdzie taki chuj bezmózg i to zniszczy w 3 minuty. Wieszałabym za jaja na rynku.

Wisła śpi w skarpetkach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, Kataklizm napisał(a):

Nie mam pracy ale mam status bezrobotnego i co za tym idzie ubezpieczenie zdrowotne z Urzędu Pracy i chodzę na NFZ normalnie 

Pewnie mówi o sytuacji gdy status się już kończy bo dożywotni on nie jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi zwłaszcza o sytuację, kiedy ktoś nie jest gotowy do podjęcia pracy, więc rejestrując się jako bezrobotny (a więc gotowy do podjęcia pracy), <skłamałby>.

Wkurza mnie nazywanie osób takich jak ja "leniami", uznałbym to za ableistyczną mowę nienawiści.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

36 minut temu, take napisał(a):

Chodzi zwłaszcza o sytuację, kiedy ktoś nie jest gotowy do podjęcia pracy, więc rejestrując się jako bezrobotny (a więc gotowy do podjęcia pracy), <skłamałby>.

Wkurza mnie nazywanie osób takich jak ja "leniami", uznałbym to za ableistyczną mowę nienawiści.

Ty masz rente

2 godziny temu, Kataklizm napisał(a):

Nie mam pracy ale mam status bezrobotnego i co za tym idzie ubezpieczenie zdrowotne z Urzędu Pracy i chodzę na NFZ normalnie 

A ja właśnie myślałam czy masz już pracę:) a co z orzeczeniem będziesz robić je - miałbyś choćby zniżki na komunikację ;) to byś zawsze grosza zaoszczedzil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, take napisał(a):

To, jeśli ktoś uważa moją wyraźną niepełnosprawność, ułomność za grzech, problem moralny - to może mnie naprawdę rozwścieczyć!

Nie przejmuj się, to ich problem. Aktualnie jestem wśród ludzi, którzy akceptują moje "ułomności", właściwie to akceptują całego mnie, aż niekiedy mi z tym dziwnie, niczego ode mnie nie wymagają, a i tak wciąż lubią, a nawet kochają. Życzę ci takich ludzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

42 minuty temu, seleneles napisał(a):

Nie przejmuj się, to ich problem. Aktualnie jestem wśród ludzi, którzy akceptują moje "ułomności", właściwie to akceptują całego mnie, aż niekiedy mi z tym dziwnie, niczego ode mnie nie wymagają, a i tak wciąż lubią, a nawet kochają. Życzę ci takich ludzi.

Moi też mnie wspierają. To jest mega plus i ważne dla osoby cierpiącej psychicznie. Bez tego czułabym się z pewnością dużo gorzej. Tak... To mam bezpieczne miejsce w którym jestem sobą i mogę z kimś porozmawiać a także pośmiać się i po prostu żyć jak chcę.

A wkurzają mnie szczekające psy sąsiada xd i wgl psy. Nie lubię ich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi