Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

Za 1,5 godziny ide do lekarza bo jak tak dalej pojdzie to chyba sie przekręce na amen, mam nadzieje ze da mi skierowanie na gastro a jak nie to pojde prywatnie i test na tą bakterie, bo coś czuje ze to własnie to. Paradoksalnie nawet bym sie cieszył, bo to da sie wyleczyc a to co mam na teraz bez zadnej diagnozy z ciągłym bólem nie jest pocieszającą opcja

-- 26 lut 2015, 13:31 --

Ciągle mi mówili ze to przez nerwy i przez 9 miesięcy się elcze a wszystko idzie w proznie, owszem zaczeło sie od nerwów, a teraz to już jest tragedia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Don Kamillo, nie musisz robić testu na helicobacter, ponieważ podczas gastroskopii pobierają wymaz i z tego wykonują badanie na tą bakterię - za jednym zamachem! Na pewno lekarz da Ci dzisiaj coś na złagodzenie nadkwasoty, a na gastroskopię trochę poczekasz (niedługo). Jeżeli to choroba wrzodowa, to szybko się wykurujesz, przynajmniej objawy bólowe - a to już duża ulga!

Napisz po wizycie u lekarza, co zalecił. Pozdrawiam i zdrowiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem skierowanie na gastro, i zapytam jutro kiedy najblizszy termin, jesli długo to ide prywatnie. Dostałem jakiś lek IP, i jeszcze jakiś inny, i chyba tylko cud może mnie uratować.

i w sumie zostałem z tym sam, jedynie mama mocno mnie wspiera, ale coz. bywa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się kończy już cierpliwość, ESCI za mocno mnie osłabia, męczy i mam dosyć już tego stanu,

dlatego zmniejszam dawkę do 15mg, bo jestem aż nadmiernie uspokojony a do tego ciężko mi się

wysłowić przez to zamulenie, nie mówiąc o braku sił motorycznych.

Za parę dni będę dorzucać powoli mikro dawki Sertraliny (12,5-25mg) zamiast AMI które już sobie nie radzi ze mną.

Najlepiej sprawdzał się u mnie miks 10mg ESCI + 25mg SERT, no ale boję się na długą metę tak miksować,

ale spróbuję, może mnie trochę przebudzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem skierowanie na gastro, i zapytam jutro kiedy najblizszy termin, jesli długo to ide prywatnie. Dostałem jakiś lek IP, i jeszcze jakiś inny, i chyba tylko cud może mnie uratować.

IPP to dobry lek. Dużo osób go bierze ... sprawdza się zarówno w przypadku wrzodów żołądka, jak i dwunastnicy czy refluksu. Przede wszystkim jest bezpieczny i nie powoduje żadnych uboków :!: Jaką dostałeś dawkę ? 20 czy 40 mg ? I pamiętaj ... na czczo, 30 minut przed pierwszym posiłkiem ( ale to Ci pewnie lekarz powiedział, o ile nie uznał, że sam doczytasz lub powinieneś to wiedzieć )

i w sumie zostałem z tym sam, jedynie mama mocno mnie wspiera, ale coz. bywa

Nie jesteś z tym sam. Pamiętaj, że masz jeszcze sporo osób z tego wątku, którzy dobrzy Ci życzą :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak u was z wagą . Tyjecie ? Chudniecie po ESCITALOPRAMIE? Prosze o wypowiedz?

Ja akurat chudnę, ze względu na mdłości i generalnie ograniczony przez to apetyt.

-- 27 lutego 2015, o 09:29 --

Don Kamillo, Arasha ma rację, nie jesteś z tym sam, choć wiadomo, że to inny rodzaj wsparcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Don Kamillo, masz prawo szukać w całym woj. śląskim, także w innych miastach, jak będą mieli miejsca, to powinni Cię bez problemu przyjąć. Coś się na bank załatwi :great:

Tylko się nie poddawaj ! Przecież to nie jedyna placówka medyczna świadcząca takie usługi w Twojej okolicy.

W grę wchodzi tylko na NFZ czy może być prywatnie ? Spróbujcie jeszcze w Żorach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbychu 1977, Nie chce cię martwić Zbychu ale ja brałem ponad 4 miesiące klomipramine 150mg,bez żadnego efektu na depresje i stany lękowe.Nie oszukujmy sie te leki wszystko nie leczą i nie działają na nikogo,zero działania na depresje i taka sama hujnia jeśli chodzi o lęki.Jestem juz tydzien czasu na baklofenie i clonazepamie i wreszcie kurwa odżyłem,ten pierdolony kokon tlpd ssrri zschodzi mi powoli z bani,tak to jest ich jedyne działanie kokon taka bańka mydlana i gówno działania,to są pseudo leki,tyle życia zmarnowałem bo liczyłem że coś zadziała,trza było dawno rzucic to w pizdu i przejsc na benzo z baklo.A wy jak dalej chcecie sie bawić w to to powodzenia.Przekonałem się że te syfy dają zespół abstynencyjny-tak czuję te prądy pierdolone ale dobrze mi to klony maskują i da sie przetrzymać,dosłownie prądy mi rozpierdalają łep,takie to cudowne leki.Nie chwale pod niebiosy klonów i baclo bo wiem ze tolerka rosnie i co pół roku czeka mnie miesięczno ?? może dwumisięczny detox.Ale coś za coś,przynajmiej czuje sie wyborowo,nikogo nie namawiam macie swoje głowy i swoje zdanie,jeśli komuś coś dają te guwna to pozazdroscic mi dały wielkie gówno i tyle w temacie.Pozdro i czuję sie zajebiście nadal :):):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi