Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

Lu_80, dokładnie, nie sugeruj się zamiennikami. Gdyby faktycznie między nimi była różnica, nie zostałyby dopuszczone do sprzedaży, bo to nie są kremówki czy inne oscypki :P A jeżeli ktoś uważa, że jakiś zamiennik na niego lepiej działa, to po prostu sobie to wkręca albo ma lepsze/gorsze dni.

dostałem cital on chyba nie jest najtańszy?

dadzą mi w aptece jakiś tańszy zamiennik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fantastycznie zredukował moje lęki, stany depresyjne są o wiele lżejsze i totalne zero uboków.

-- 10 lut 2015, 15:32 --

No może poza niezdolnością do osiągania orgazmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fantastycznie zredukował moje lęki, stany depresyjne są o wiele lżejsze i totalne zero uboków.

-- 10 lut 2015, 15:32 --

No może poza niezdolnością do osiągania orgazmu.

jakbym o sobie czytała ;) Fajnie że pomógł :great:

-- 10 lut 2015, 18:39 --

Co do cen esci to szukajcie w aptekach internetowych albo pytajcie o promocje. Ja ostatnio za Escitalopram zapłaciłam 9,90 więc sporo taniej niz poprzednia recepta bo wtedy jakoś ponad 20 zł dałam :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten bedzie lada moment GLYX-13 (Rapastinel)

Patryk , " lada monent " ???

W Polsce ? Już nie chodzi o cenę , bo wiadomo,że przygniecie ,,, ale kiedy to będzie mozna dostać w aptece na recepte ?

Przy dobrych wiatrach, moze w tym roku wyjdzie w stanach, no u nas to pewnie nie, ale bedzie mozna sprowadzic z USA, co do ceny to nie mam pojecia, ale sadze, ze miesieczna kuracje ze 100 dolców, moze mniej kto wie, ale sa to moje przypuszczenia tylko i wylacznie. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos z was przyjmując elice ma drżenia rąk i mrowienia/drżenia nóg, cała noc mi to spokoju nie daje, prawie nie spałam jestem padnieta.

Mi to dosyć mocno dokuczało. Na razie nie biorę Elicea. Na wyższej dawce Alventy ręce też się chybotały mocno. Jedynie na Mirtazapinie nie było drżeń, ale za to koszmary nocne.

Chyba poszukam jakiegoś innego leku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak u Was z libido bo mi spadło i słabe te orgazmy. Czytam o jakichś lekach na te problemy, ale ile można ćpać? Dam sobi jeszcze kilka dni i odstawiam esci bo z bzykania nici szkoda życia i żony!

Przeczytaj wcześniejsze posty, wspominaliśmy o tym. Sporo z nas na to narzeka. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od dziś 22,5mg bo chcę jak najszybciej się spacyfikować, czekam na zombie mode, bo za dużo porażek mnie ostatnio spotkało.

Jutro do psychiatry po kolejne 23552194 opakowanie benzo, a w piątek do stomatologa. Myślę tylko by zaliczyć te 2 wizyty,

a dzień dzisiejszy najchętniej przewinąłbym (>>) niczym nudny film bez znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak u Was z libido bo mi spadło i słabe te orgazmy. Czytam o jakichś lekach na te problemy, ale ile można ćpać? Dam sobi jeszcze kilka dni i odstawiam esci bo z bzykania nici szkoda życia i żony!

Przeczytaj wcześniejsze posty, wspominaliśmy o tym. Sporo z nas na to narzeka. ;)

Ale tak po prawdzie nerwica czy depresja tez ma negatywny wpływ na życie seksualne.. Ja z dwojga złego wybrałam leki bo przynajmniej czasem mi się chce, jak się nie leczylam to w ogóle mogłam bez seksu żyć :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dzis nigdy w zyciu nie wezme do ust SSRI,pogłębiła mi sie totalnie anhedonia do tego stopnia ze zaczałem mędrkować na temat sensu życia,to trucizna która ma za zadanie wytworzyc z człowieka bierny samozadowolony z siebie automat bez namiętnosci.Juz wole zintensyfikowac w sobie emocje za pomocą piribedilu i poczuć czym jest prawdziwa radość i prawdziwy ludzki przeciez smutek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbychu 1977, ja tam bym na brak emocji nie narzekała, zresztą tylko mnie wykańczają :time: żeby tylko uboków nie było, to bym wcinała bez zastanowienia i przy okazji znieczuliła się na kretynów :pirate:

Jak komuś brakuje emocji, to chętnie podeślę :mrgreen: ( nawet za free )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbychu 1977,

A ktory ssri tak Cie przekosil?

-- 12 lut 2015, 17:26 --

Mi wlasnie lekarz przyznal racje ze to jest fakt ze u niektorych powoduja zobojetnienie a nie zaden wymysl jak mi to niektorzy czasem sugerowali,ale czasem jest to efekt pozadany,jezeli nie da sie czegos zniesc a nie mozna tego zmienic od razu tak jakby sie chcialo to jakie jest inne wyjscie niz sie zobojetnic na to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi