Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

Ellora

W tym momencie bardzo zaluje,ze siegnelam po leki,a konkretnie,ze zdecydowalam sie po raz drugi na farmakoterapie...Esci jest moim drugim lekiem.Cztery lata temu bralam seroxat,przez rok.On postawil mnie na nogi....ale po jego odstawieniu wszystko szybko wrócili...no nie w takim stopniu jak przed leczeniem,no ale....biorac seroxat nauczylam sie radzić z tymi objawami i tego,ze to tylko nerwica....Ale...pate miesięcy temu stracilam prace....ale szybko dostalam druga Warunek byl taki,ze musialabym jechac na dwa tygodnie na szkolenie do Warszawy....i tu zaczal sie problem,bo nie wyobrazalam sobie tego.Codziennie wstając rano nakrecalam sie tym wyjazdem....nue dawali mi to spokoju,aż w końcu postanowilam isc do psychiatry i szybko sie"podreperować",no...to zem sie podreperowala....:)))Dodam,ze wyjazd mial byc w listopadzie...

-- 10 lut 2014, 19:42 --

Czemu w ogóle istnieje takie cos jak nerwica,czy depresja....?

Niby choroba,a nie choroba....po.....bane to wszystko....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elmopl ja też nie wyobrażałam sobie takiego obrotu sprawy, że ta cholerna nerwica tak bardzo przewróci moje zycie do góry nogami wydawało mi się ze jestem silna, a jednak nie ale jak dopadły mnie lęki to myslałam ze zwariuje, teraz jest lepiej ale to jeszcze nie to miewam gorsze dni i czekam kiedy moja dusza będzie spokojna, bo czuję taki cięzar w srodku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu w ogóle istnieje takie cos jak nerwica,czy depresja....?

Niby choroba,a nie choroba....po.....bane to wszystko....

Dobre pytanie...i czemu jeszcze do złego samopoczucia psych dochodzą fizyczne...

Oprócz tego że bałaś sie tam jechać to coś jeszcze wróciło?

-- 10 lut 2014, 20:07 --

To uczulenie sie powiększa..mam wypieki i plamy czerwone..może to być po leku?miał ktoś cuś takiego albo słyszał o tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ellora

Nie,ja sobie radzilam nie źle....ale dwa razy naszlo mnie jakieś odrealnienie i poczucie,ze zaraz zwariuje...ale to zdarzylo sie doslownie dwa razy i trwalo bardzo krótko.....tego bardzo sie wystraszylam i pobieglam od razu do p.dr.Gdybym wiedziala,ze na esci to co mnie wystraszyli przed lekami,będzie trwalo tyle czasu,to w życiu bym sie nie zdecydowala na zadne leki.No ale skąd moglam to wiedzieć.....brakam kiedys seroxat i tak bardzo nie pozamuatal mnie jak to"kosmetyczne"esci....

-- 10 lut 2014, 20:16 --

Ellora

Moze proszek,moze plyn do plukania tkanin...musisz sie skonsultować z lekarzem i sue doradzić,bo tak ciezko powiedzieć.Pewnie dostaniesz jakieś leki wapno,zyrtec.....ale wiesz,hydroxyzyna tez jest na świąd skory....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to te plamy dostałabys w pierwszych dniach brania leku, może cos zjadłas co cie uczula

Nigdy nie bylam na nic uczulona...wczoraj zjadłam winogrona..tylko stanawiam sie czy to nie ze stresu bo dzisiaj do pracy..to mozliwe?

-- 10 lut 2014, 20:30 --

Lunatic ale dajesz radę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SSRI jakimś cudem wydaje mi sie ze mogą czasem indukować stany zapalne, jak się myle to pewnie Dark mnie poprawi

-- 10 lut 2014, 20:31 --

narazie jakoś tam daje, dzięki

-- 10 lut 2014, 20:35 --

dla ciekawości mogę powiedzieć jakby ktoś miał kiedyś z czymś takim problem ze u mnie alergia na jeden SSRI wystąpiła dopiero po kilku miesiacach, przez co kompletnie nie brałem pod uwagę leku i masa czasu poszła na różne badania itp. łącznie z kliniką onkologii bo już nawet takie było podejrzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ellora,

w badaniach laboratoryjnych tylko podwyższone wskaźniki stanu zapalnego i nic więcej, a z objawów to właśnie pokrzywka i różne inne zmiany skórne, stany podgorączkowe, bóle stawów, powiększone węzły chłonne i objawy grypopodobne, ROK czasu

-- 10 lut 2014, 20:42 --

NIKT, po prostu nikt nie wpadł ze to od leku może być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jeden kretyn z kliniki zapytał czy jestem sam bo on chciałby z kimś pogadać z rodziny sugerując ze sobie to zmyślam, k.... 38 stopni wtedy miałem a on ze sobie zmyślam

-- 10 lut 2014, 20:46 --

mi pomógł wtedy Telfast, teraz chyba jest jakiś zamiennik tego leku bez recepty, jest silniejszy niz Ztrtec, Alertec i tym podobne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi