Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

Lunatic

Musisz zabawić sie w dj i mixowac na okraglo,bo i poczucie humoru wraca,a nie ten kolek w d....:)

Nie moglam sie powstrzymac od napisania...

Nie ucieklam dlatego,ze sie sprxeczaliscie,po prostu jutro trzeba wczesnie wstać,a ja mam z tym okropne problemy...

Spokojnej nocy.Pa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, takiej opcji to nie ma, wydaje mi sie. Niby sie budze o absurdalnej godzinie, ale potem jestem aktywny 15-20 godzin pod rzad ;-) A potem sobie spie ze 2-4 godzinki z nowu wstaje. Ostatnio byl przelom, bo mnie zmoglo kolo 3 i sie budze kolo 15-17 i tak jakos wstaje kolo 17-19. Ale na prawde, wczesniej bylo tak, ze szedlem spac o 7 rano i potrafilem sie obudzic o 9 i nie wstawac z lozka do 15 -.-

-- 23 sty 2014, 02:20 --

Dzisiaj pewnie szybko spac nie pojde, bo mam mase energii i przy okazji mase roboty. Obstawiam, ze wczesniej, niz 6 rano nie pojde spac. Zobaczymy zreszta. Moge nie byc aktywny na forum w miedzy czasie, bo jak wspomnialem mam co robic i moze mnie to zaabsorbowac, aczkolwiek gdy bede mial pustke w glowie wpadne tutaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwazaj ! Wlasnie w taki sam sposob sprawilam sobie wiele problemow zdrowotnych bo spalam kiedy na dworze bylo swiatlo dzienne a bylam aktywna porå nocnå.

Taka zmiana dobowa nie wrozy dobrze. Co prawda chodze spac okolo 3 w nocy ale wstaje o 10 rano wiec jeszcze 5-6 godzin swiatla slonecznego zalapie.

Pomysl o swoim zdrowiu Gradrec i zacznij podziwiac piekno przyrody i zycia w swietle slonecznym a nie przy ksiezycu i gwiazdach ;) no chyba, ze chcesz je zliczyc ale to Ci zajmie pare lat swietlnych.

-- 23 sty 2014, 03:50 --

Na mnie juz czas :papa:

Pakuje sie do lozeczka .

DOBRANOC syckim i do uslyszenia po poludniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co tam, "poranne marki" ?:P

Myslalem, ze pojde spac kolo 5 ale ohhhhh.. jak bardzo sie mylilem, ze zasne. Ni cholery. Kolo 5 poszedlem rzeczywiscie do lozka ale tyle bylo ze spania :P Wstalem z powrotem kolo 7 i uwaga (agorafobia tutaj) zdecydowalem sie wyjsc na spacer. Poszedlem w cholerem ze 2 km od domu i gdy juz wracalem zdziwilem sie w jakim zaplakanym stanie jest moja kondycja, bo zasapalem sie idac normalnym krokiem tak, jakbym conajmniej biegl sprintem na autobus :o

Zasiedzialem sie i to mocno. Smieszne to jest, bo jeszcze z rok temu chodzilem aktywnie na basen, robilem po pare dlugosci bez odpoczynku, cwiczylem silowo. Pomimo, ze jestem palaczem, moj stan zdrowia i kondycja byly o wiele lepsze, niz przecietnego zjadacza chleba. Masakra :P

-- 23 sty 2014, 08:26 --

Witajcie:)

Jak sie spalo...?

Gradrec

Wstajesz o 17....?Tak nie mozna,Nova ma racje,mozna w ten sposób nabawić sie wielu schorzeń....no,choćby depresji,albo nerwicy lękowej...Ale tak powaznie,pomyśl o zmianie rytmu dnia.

:D

Chcialbym. Niestety, tak bardzo jak mialem w miare normalny rytm dna, zanim zaczalem lykac prochy, tak bardzo sie zmienil moj rytm dnia na nich. A depresja i nerwica przyszly same, gdy szedlem w srodku poludnia przez ulice na spacerze z ukochana :)

Tzn z poczatku pewnie byly to objawy nerwicowe, a depresja sie przypaletala razem z nia pozniej, gdy rok byla nieleczona. Kij to wie, nie wnikam w sumie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A probowales brac cos na sen?

Z tym zmęczeniem to ja mam to samo.Drobne prace w domu,sprawiają mi tyle trudności i wysilku....jakbym co najmniej w kopalni robila....a o spacerze to juz nie wspomne....A czasami jest tak,ze robie wszystko tak lekko...no ale tych chwil jak na razie jest zdecydowanie mniej....

To faktycznie masz przerąbane z tym snem....musisz powiedzieć lekarzowi o tym...bo sen jest bardzo ważny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gradrec

Ale są takie bardziej naturalne srodki..melatonina...kiedys juz ktoś pisal na forum o tym.

Zapytaj Darka,moze On cos doradzi Nie koniecznie musisz daszeriwac sie dodatkowymi prochami...

Albo wiem,moge Ci kolysanke zaśpiewać przed snem...:)

Tylko obawiam sie,ze wtedy dopiero mialbys problemy.....:)

Tojaaa

Ja tez mam do tej pory sensacje kibelkowe A szczególnie rano....

Czasami mialam wrażenie,ze ja to nie mam zoladka...tylko schemat mojej anatomii-przelyk,jelito grube:)

A bierzesz dodatkowo jakis nagbez,potas....bo to przy takich ekscesach wszystko sie wyplukuje,a elekrolity są ważne na prawudlowa funkcje ukladu i nerwowego i serduszka.Zrob sobie badania na potas i magnez...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy napewno chcesz tego,zebym soiewala....:)To ta bezsenność moze wtedy potrwać dluzej niż dwa tygodnie...:)

Ja natomiast w tej chwili usypiam na siedzaco...no po prostu oczy same mi się zamykają....Musze sie isc przejść...Biore psa pod pachę i zaraz wracam....

-- 23 sty 2014, 09:52 --

Przezylam Ci trochę ten mojej senności.... :zzz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elmopl79, biorę i magnez w większych dawkach i potas tez. W grudniu pisałam, ze zaslablam i byłam w szpitalu, właśnie z powodu hipokaliemii. Wiesz ja juz naprawdę nie mam siły, mecze sie od wiosny 2012 r., a tak mega ostro od listopada. Juz nie mam na nic siły, mam ochotę zasnąć i obudzić sie jak będzie dobrze, naprawdę to meka. Jak tu normalnie żyć powiedzcie?? Przypomnij jak dligo Ty bierzesz to przecudowne esci? I choć trochę pomaga Ci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tojaaa

ja tez juz nie mam sily....ale co nam pozostalo,musimy poczekac.Ja juz jestem strasznie wymęczona,drobne prace w domu,to dla mnie w tym momencie męczarnia,chodze nieprzytomna...tez powinnam brać potas,bo mam niski,ale zawsze zapominam o nim....

A co do cudownego esci,to u mnie to skomplikowana historia...Bralam esci od listopada dwa miesiące i odstawilam,bo juz nie wyrabialam.Czulam sie fatalnie,slaba,lęki i te okropne myśli,ze wariuje,ze juz mi nic nie pomoże....odstawilam na cztery dni....i wtedy to dopiero bylo....poszlam do lekarza i znowu kazala mu brac esci....chcialam żeby mi zmuenila na cos innego,ale ona się nie zgodzila....i teraz znowu jadę na esci dwa tygodnie....i nie wiem jak jest....bo patrząc na czas id kiedy go spizywam,to jest do d...py.Ale patrzac na te dwa tygodnie....to kurcze sama nie wiem.Naoewno trochę lepiej,ale nadal jestem nidoravaba,chodze jak zabi,te okropne myśli pojawiają sie,ale juz nie w takim stopniu.Jestem cholernie slaba,bez energii...co mnie wkurza,bo za pierwszym razem na esci,to chociaz wieczory byly fajne....a teraz jak wstane rani zmeczona,to tak ciągnie sie caly dzien,aż do wieczora.Nic mi sie nie chce....Siedze tylko jak podesrana....

-- 23 sty 2014, 10:21 --

A gdzie nad dj Lunatic,jeszcze spi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi