Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

czarnydiabeł,

Ty tez?

...Ale jak to, kto to zrobił?

JA.

Pan?

To JA sie pytam KTO! ...

Sory nie moglem się powstrzymać tak mi się ten cytat z Misia skojarzył. Jestem dzisiaj po terapii musisz mi wybaczyć.

To ja napisałem? O matko, co te prochy robią z człowieka :shock:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czarnydiabeł,

początkowo na terapii moze byc pogorszenie samopoczucia

OK, już będę spokojny ;)

TYLKO NIE PRĄDEM, TYLKO NIE PRĄDEM !

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ło matko jedyna!!!!! co za garden party mnie dzisiaj tutaj omija!!! właśnie wszedłem niedawno do domu a tu postów nawalone jak sto bandziorów!!! no ładnie !!! - i jakieś tet-a-tet sie szykuje...

No na chwile Was zostawic a tu masz!!!

czarnydiabeł,

ja też jestem fanem Barei :) - żadnych kartek ja w Twoim paszporcie...byś był ze mną wyrywać nie muszę!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niech pomysle... bioråc pod uwage dewaluacje w okresie w ktorym bedziesz pisal kolejne posty ( napisanie 900 postow w ciågu 3,5 roku ) moze sie zdarzyc tak, ze wartosc przyszlego miliona zl ( nagrody glownej) nie dorowna nawet polowie wartosci obecnej nagrody. Przy zalozeniu, ze w tym samym czasie nie naståpi denominacja ani zmiana waluty z PLN na € :mrgreen:

Moja trafna odpowiedz prawdopodobnie padnie za jakies 2-3 lata ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak lunatic masz szanse dobic do 1000-ego postu jeszcze w tym roku pod warunkiem, ze nie stracisz do nas zaufania i znowu nie znikniesz z forum na jakies 2 lata.

elmopl79 dzisiaj po 4 tabletce REWELACJA. W koncu !!! Jak bede sie tak dobrze czula to wracam do pracy od 1 lutego :mrgreen:

A jak u Ciebie wieczorkiem ? Tez lepiej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wiecie co ? Zauwazylam, ze cital dziala na mnie uspokajajåco i bardzo dobrze wplywa na humor, natomiast w miejscu stoi moja inspiracja. W zasadzie to jej nie mam juz od dluzszego czasu. Moze od wrzesnia... tak, od wrzesnia nie potrafie sie do niczego zmobilizowac. Tyle rzeczy sobie planuje a jakos nie potrafie sie za nie zabrac. Robie je albo na ostatniå chwile gdy juz naprawde pilå mnie terminy albo poprostu olewam.

Od tygodnia zabieram sie za przemeblowanie i kazdego ranka obiecuje sobie, ze to wlasnie zrobie dzis. I nic.... czas umyka a mnie brak checi.

Katarzynko40 ja dopiero z Twojego postu sie dowiedzialam, ze så jakies aktywizujåce leki wiec moze takiego mi potrzeba aby dostac kopa do dzialania ?

I jeszcze jedna rzecz mnie marwti :(

otoz przez lata pilam tylko 2 filizanki kawy z samego rana, po przebudzeniu. Od czasu kiedy biore SSRI pije ich chyba z 8-10 dziennie. Kiedys nie moglam wypic kawy po poludniu, bo w zyciu bym nie zasnela tak mnie pobudzala, a w tej chwili czyli od miesiåca nie moge sie oprzec kawie i pije jå jak wode mineralnå.

Malo tego, do czasu rozpoczecia kuracji pilam wode mineralnå 1,5 litra do 2 dziennie a od miesiåca tylko kawa caly dzien i kawa. Ona w ogole mnie nie pobudza teraz i boje sie, ze sie uzaleznilam od niej. Przeciez 8-10 szklanek kawy dziennie to zabojstwo :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nova_2013,

O kurcze, po 8 filiżankach serducho Ci nie szwankuje? Jak bym chyba maiła puls 150 na minutę:(

Ja wypijam zazwyczaj 3 małe filiżanki, jak wypije czwartą to już mnie jakoś nosi...

inna sprawa, że jestem niskociśnieniowcem i bez kawy nie dałabym rady...

Leki aktywizujące - efectin na mnie tak działał:) Generalnie on jest niby silniejszy od esci i ma szersze spektrum działania - jak mówią fachowcy, dlatego ma działania z jednej strony na antylękowe, a z drugiej pobudzająco - aktywizujące. Na mnie tak działało, fruwałam od rana do wieczora, miała mnóstwo pomysłów, byłam bardzo przebojowa i pewna siebie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurcze, po 8 filiżankach serducho Ci nie szwankuje? Jak bym chyba maiła puls 150 na minutę:(

no wlasnie i to jest bardzo dziwne, ze serce mi nie wali. A jeszcze przed miesiåcem gdybym wypila kawe okolo 15.00 to by mnie nosilo caly wieczor i calå noc i serce pewnie chcialoby wyskoczyc.

A teraz jakby moj organizm sie domaga non-stop kofeiny. Nie wiem czy to nie czasem wplyw citalu. Sprobuje jutro z rana wypic tylko 2 filizanki kawy a pozniej juz wode mineralnå. Tylko, ze za kazdym razem kiedy wchodze do kuchni po wode to wlåczam jednak czajnik i robie sobie kawe bo tak wielkå ochote na niå mam :( To jest nienormalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi