Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nocne Darki - czynne 23:00 - 6:00

scrat

Rekomendowane odpowiedzi

*Monika* Jestem meteorologiem nie z wykształcenia ale z długiego doświadczenia, prowadzę własną firmę związaną z tą dziedziną i wykonuję zlecenia związane z zabezpieczeniem "Pogodowym" naszego kraju.. To tak w skrócie.

Jestem z centrum, dokładniej z Mazowsza, a jeszcze dokładniej z Warszawy.

Przepraszam za ten wywiad. Po prostu zainteresowało mnie to, co napisałeś ;)

Tak też pomyślałam.

A co powiesz na temat zależności samopoczucia od pogody?

Coś w tym stwierdzeniu jest, prawda? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*Wiola*, Może i tak , ale my małolaty jesteśmy , to się bardziej stresujemy , w kontaktach z kobietami odważni to tylko przez internet , a na żywo nawet na odległość 10 m , o mało zawału nie dostaniemy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*Wiola* Fakt wiek mam raczej nie długi, jednakże sprawami pogody zainteresowałem się w wieku 10 lat i od tego czasu cały czas uczę się dalej ; )

*Monika* Biometeo, czyli wpływ czynników na samopoczucie człowieka jest jak najbardziej prawdziwy, szczególnie widać to u osób które nazywa się "Meteopatami" takie osoby podczas przechodzenia aktywnych frontów atmosferycznych często miewają silne napadowe bóle głowy, zmiany ciśnienia mogą wywoływać je także, tzn, chodzi tu o nagłe skoki i wzrosty pola ciśnienia na określonym obszarze. Tak samo jak i upał, jest bardzo męczący dla każdego, tu nie ma wyjątków, ponieważ tzw. komfort cieplny to granica 22 - 23 stopni. W takiej temperaturze organizm człowieka działa najlepiej, powyżej 30 to już jest dla niego zdecydowanie duży wysiłek. Podsumowując, pogoda ma wpływ na nasze samopoczucie i to nawet większy niż zakładamy ; )

PS: Nie ma za co przepraszać, to jest normalna reakcja każdego kto dowiaduje się czym ja się zajmuję ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Angelo24, Super wykład mi strzeliłeś.

Bo ja właśnie jestem meteoropatką.th_0girl_curtsey.gif

Zaopiekowałbyś się biedną chorowitką ;)

Wybacz za te "Wykłady" przywykłem do tego i czasem zbytnio zanudzam. Co do tej opieki, może coś się uda wymyślić, tzn, ciekawy jestem tylko co, bo jeszcze nikt nie wymyślił skutecznego pomysłu na Meteoropatię...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*Wiola*, Spokojnie , dystans trzeba zachować , a z bliska też obejrzę , bo lornetkę zabiorę :P

-- 07 cze 2012, 01:55 --

*Wiola*, Dlatego się na nią zdecydowałem , może nie zwariuje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz za te "Wykłady" przywykłem do tego i czasem zbytnio zanudzam. Co do tej opieki, może coś się uda wymyślić, tzn, ciekawy jestem tylko co, bo jeszcze nikt nie wymyślił skutecznego pomysłu na Meteoropatię...

Nie zanudzasz. Jest tu nawet taki wątek na ten temat na forum. :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zanudzasz. Jest tu nawet taki wątek na ten temat na forum. :D:D

O to zaraz go znajdę i postaram się coś od siebie tam dodać, może nawet komuś to w jakimś stopniu pomorze : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomcio Nerwica, Medycyna sądowa jest jak najbardziej interesująca ;)

I tu sie w pelni zgodze:) BTW, tez jestem meteoropata, ale u mnie odczuwam to wszystko o 3/4 slabiej o dziwo niz w PL bylo...

Bo widzisz, każdy człowiek odczuwa te zmiany na zupełnie inny sposób, chodzi mi o ich intensywność, jedni nie są w stanie wstać z łóżka z powodu bólów głowy a innych lekko ona ćmi, wszystko to uwarunkowane jest szeregiem czynników których wymienienie zajęło by mi parę godzin...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Angelo24, A dzisiaj tzn wczoraj właściwie działo się coś takiego z pogodą co uzasadnia ból głowy? Mnie boli raczej rzadko, ale od wczoraj akurat daje mi się we znaki :evil:

Od wczoraj jesteśmy niestety w zasięgu systemu frontów atmosferycznych związanych z płytkimi ośrodkami niskiego ciśnienia które przemieszczają się nad naszym krajem, obecnie jeden z takich niżów znajduje się na południe od Warszawy gdzie przynosi umiarkowane i dość silne opady deszczu. Niestety najbliższe dni nie zapowiadają istotnego przeobrażenia się pola geopotencjału nad naszym krajem, co niestety będzie miało wpływ na nasze samopoczucie. Które najgorsze będzie w Piątek, kiedy to nad naszym krajem przejdzie aktywny chłodny i dodatkowo pofalowany front atmosferyczny przynoszący opady deszczu, a także co najbardziej wpłynie na nasze samopoczucie gwałtowne burze z gradem i ulewami, oraz z wichurami... A weekend? Mniej burz ale za to więcej deszczu i kolejne fronty.. Czyli pogoda fatalna dla Meteoropatów..

Przepraszam że się tak rozpisałem, to już nawyk zawodowy.

*Monika*

Współczuję mu... Wyspy Brytyjskie leżą akurat w miejscu często nawiedzanym przez aktywne i głęboki ośrodki niskiego ciśnienia oraz związane z nimi fronty atmosferyczne..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Angelo24, Czyli wróżysz nam złe samopoczucie podczas zlotu :roll:

Niestety, tym którzy cierpią na "Meteoropatię" tak.. Chyba że jakimś cudem pogoda się zmieni.. Co raczej miejsca nie będzie mieć.

Niepotrzebnie to mówiłeś , wiesz jak działa autosugestia ? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomcio Nerwica Mam nadzieję że żadne nie dostanie ataku od tego :D

*Monika* Nie zamorduj mnie ale będzie nie zbyt specjalna. 26 stopni ciepła, możliwe silne burze [Na tę chwilę szansa na nie 40%] oraz umiarkowane opady deszczu... W ogóle wygląda to tak jakby cały przyszły tydzień był deszczowo burzowy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.