Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nocne Darki - czynne 23:00 - 6:00

scrat

Rekomendowane odpowiedzi

Mushroom, to dobrze że czytałeś takie komiksy a nie inne wątpliwej jakości :P

bo mnie serwowano takie komiksy:

http://www.teologia.pl/m_k/kkk1p03.htm :P

xD

Jezus często mówi o "gehennie ognia nieugaszonego". przeznaczonej dla tych, którzy do końca swego życia odrzucają wiarę i nawrócenie; mogą oni zatracić w niej zarazem ciało i duszę. Jezus zapowiada z surowością, że "pośle aniołów swoich: ci zbiorą z Jego Królestwa wszystkie zgorszenia i tych, którzy dopuszczają się nieprawości, i wrzucą ich w piec rozpalony". On sam wypowie słowa potępienia: "Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny!"

Dusze tych, którzy umierają w stanie grzechu śmiertelnego, bezpośrednio po śmierci idą do piekła, gdzie cierpią męki, "ogień wieczny"
Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

inbvo, z tego co tam jest napisane to Nie możemy być zjednoczeni z Bogiem, jeśli nie wybieramy w sposób dobrowolny Jego miłości...Wychodzi na to ze 100% katolikow nie jest zjednoczonych z Bogiem bo niby jak niemowlaki dobrowolnie wybieraja ? Rodzice za nich wybieraja i chrzcza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Candy14, po co, skoro jest piekło... :P

jeszcze będzie pożar xD

a dla Ciebie niech będzie przestrogą to:

Ponieważ nie znamy dnia ani godziny, musimy w myśl upomnienia Pańskiego czuwać ustawicznie, abyśmy zakończywszy jeden jedyny bieg naszego ziemskiego żywota, zasłużyli wejść razem z Panem na gody weselne i być zaliczeni do błogosławionych i aby nie kazano nam, jak sługom złym i leniwym, pójść w ogień wieczny, w ciemności zewnętrzne, gdzie "będzie płacz i zgrzytanie zębów"

;):P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dam rady na 11 do południa jutro\\\

właśnie wrociłam do domu ech, co jest kwa dobre w zyciu za duzo znajomych to źłe, za mało to źle a może ja nie umiem trzymac równowagi, sama nie wiem ratunku , zabijam to co czuję debiinym z życiem od 2 lat.

-- 07 kwi 2013, 02:48 --

spalcie mnie na stosie :mrgreen:

tylko sobie sama ułuż, bo teraz to mnie sie nie chce, pozatym spoks

-- 07 kwi 2013, 03:11 --

Saraid,

własnie o to chodzi zeby kazdy nie mogł spac, jak mu niewygodnie bo inaczej jaki to ma sens????, wtedy to normalka na pare dni az minie duzy stres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.