Skocz do zawartości
Nerwica.com

Po czym poznać że związek się nie uda?

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Uczmy się 

Jak siedzą przy stole i ona sięgnie pod kiedy coś jej spadnie a później zaryje głową w kant to znaczy, że on jej nie kocha bo nie osłonił go dłonią. Proste xd

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rada dla nieopierzonych. Mniej więcej koło 2-3 lat konczy się zauroczenie. Zwykle wtedy wszystko was irytuje w partnerze i to kończy się rozstanie. Jak tak zauważycie że tak macie to oszczędzić sobie czas i zerwać

Ale to tylko moja rada pewnie nie wszyscy się podpisza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Rada dla nieopierzonych. Mniej więcej koło 2-3 lat konczy się zauroczenie. Zwykle wtedy wszystko was irytuje w partnerze i to kończy się rozstanie. Jak tak zauważycie że tak macie to oszczędzić sobie czas i zerwać

Ale to tylko moja rada pewnie nie wszyscy się podpisza

Ale że jak, uważasz że naturalnym procesem jest, że zauroczenie się kończy i  sugerujesz żeby z tego powodu zerwać? To tak by można było zrywać w nieskończoność... .

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, bei napisał(a):

Ale że jak, uważasz że naturalnym procesem jest, że zauroczenie się kończy i  sugerujesz żeby z tego powodu zerwać? To tak by można było zrywać w nieskończoność... .

Słuszna uwaga

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, bei napisał(a):

Niee chodzi mi o moment decydujący, jak się kończy zauroczenie to często się nagle okazuje że ludzie ani trochę do siebie nie pasują. A jeśli się tak nie okazuje to brawo to chyba jest to co będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Niee chodzi mi o moment decydujący, jak się kończy zauroczenie to często się nagle okazuje że ludzie ani trochę do siebie nie pasują. A jeśli się tak nie okazuje to brawo to chyba jest to co będzie

To nagle to jest w późniejszych historiach nie znoszących ciężaru niuansu. Ludzie są tylko ludźmi nawet w decydujących momentach, nawet wtedy, kiedy chodzi o osoby które szczerze kochali. Nagle to człowiek może odejść z tego świata, a w związku może po prostu nie widzieć, że ta druga osoba obrała odmienny kierunek.

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Czasem trwa to 2-3 miesiące

Bardzo szybko, to pewnie nie było żadna zakochanie bo związki to tak 2 3 lata gdzieś o tym czytalam

Godzinę temu, Nie lubię świtu napisał(a):

To nagle to jest w późniejszych historiach nie znoszących ciężaru niuansu. Ludzie są tylko ludźmi nawet w decydujących momentach, nawet wtedy, kiedy chodzi o osoby które szczerze kochali. Nagle to człowiek może odejść z tego świata, a w związku może po prostu nie widzieć, że ta druga osoba obrała odmienny kierunek.

Może być i nagle i nie nagle. Jak się coś odjebie to będzie nagle, a tak to trwa nim sobie uświadomisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Bardzo szybko, to pewnie nie było żadna zakochanie bo związki to tak 2 3 lata gdzieś o tym czytalam

Im więcej związków tym krócej trwają kolejne. U mnie było najpierw 4 lata, później 2 lata, później 2 miesiące a od tej pory już tak poważniejszego to nic się nie udało zrobić. Wszystko krótkie albo jakieś takie mehh.

Wieksze szanse wróżę parom z małym przebiegiem

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Może być i nagle i nie nagle. Jak się coś odjebie to będzie nagle, a tak to trwa nim sobie uświadomisz

W sumie to przerzucamy się własnymi wrażeniami, nie są to wyniki badań naukowych:p Shad niżej napisał o tendencji spadkowej, ja miałem odwrotnie - i kto ma rację? Każdy i nikt

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Nie lubię świtu napisał(a):

W sumie to przerzucamy się własnymi wrażeniami, nie są to wyniki badań naukowych:p Shad niżej napisał o tendencji spadkowej, ja miałem odwrotnie - i kto ma rację? Każdy i nikt

Ja mówię że o tym czytałam że tak jest statystycznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Wniosek jest więc jednoznaczy.

Uśredniając i tak każdy się rozstaje prędzej czy później xd

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, shadow_no napisał(a):

Im więcej związków tym krócej trwają kolejne. U mnie było najpierw 4 lata, później 2 lata, później 2 miesiące a od tej pory już tak poważniejszego to nic się nie udało zrobić. Wszystko krótkie albo jakieś takie mehh.

Wieksze szanse wróżę parom z małym przebiegiem

Bo człowiek z wiekiem madrzeje he

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Ja mówię że o tym czytałam że tak jest statystycznie

To trzeba Ci zwrócić

Teraz, shadow_no napisał(a):

Wniosek jest więc jednoznaczy.

Uśredniając i tak każdy się rozstaje prędzej czy później xd

Podsumował xD

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj trzeba by też pytać tych którzy wyraźnie przekroczyli granicę zakochania, pozostali w związku i są a przynajmniej byli w nim przez dłuższy czas szczęśliwi. Przecież wtedy wszystko się zmienia od czynników chemicznych po rolę jaką odgrywa partner. To jest mega istotną zmianą, kiedy ktoś przestaje być rozdziałem a zaczyna być Twoją historią. 

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi