Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy boisz się burzy i czemu tak fascynuje ten widok

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, shadow_no napisał(a):

Chyba właśnie tego typu było. Rozerwać człowieka myślę, że nie rozerwie ale może się tam zderzyć z innymi przedmiotami co nie wróży dobrze.

A widziałaś tornado w połączeniu z pożarem?

A w połączeniu z wodą? 

Ale to by rozerwalo przez tak niskie ciśnienie niby w środku. Siostra tak chyba mi opowiadała może mnie straszyła tak 😂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, shadow_no napisał(a):

Chyba właśnie tego typu było. Rozerwać człowieka myślę, że nie rozerwie ale może się tam zderzyć z innymi przedmiotami co nie wróży dobrze.

A widziałaś tornado w połączeniu z pożarem?

To juz w ogole nie ma szans na przezycie, straszny zywiol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od małego burza mnie i przerażała ( jej siła, potęga, moc) ale przede wszystkim fascynowała. Bardzo lubię to zjawisko atmosferyczne, gdzie różne masy powietrza i ciśnienia „ścierają” się ze sobą. Koniecznie muszą być pioruny :D mogę gapić się jak szczerbaty na sucharki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

Ciekawe dlaczego?🤔🤣

Wiesz jak było mi przykro, że nikt nie zareagował? Nawet zacząłem mieć wyrzut sumienia, że rozmarzenie gospodyni i gości profanuję, dziena, że go przerwałaś ;)

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ale krowę czy tira porywa bez problemu. Takie F4 już myślę, a skala jest chyba do 7 

Największe mają prędkość F7 maja prędkość 650 km/h 

Co do tygrysów to jeszcze często ludzie nie wiedzą że słonie są też w Azji I się na nich tam jeździ :d

Naturalnie w Indiach, czy Tajlandii to podstawowy środek transportu szczególnie w dżungli. Dlatego zawsze dementuję, że tygrysy żyją w Afryce kiedyś tak było ale teraz tylko Azja. Taka rola tygrysiego ambasadora 🙂

No co do skali Fujity to nie ma F7. F5 było najwyżej jedno tornado początkowo w Xeni w 1974 roku było zakwalifikowane do F6 jednak potem obniżono do F5. A od 1998 roku funkcjonuje ulepszona skala Fujity i jest wyskalowana do EF 5. Ponadto największym zarejestrowanym tornadem było jeżeli chodzi o prędkość to pod Oklahoma City 480 - 517 km/h zależy od pomiaru 3 maja 1999 roku inaczej zwane Bridge Creek - Moore. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne że się boję, że niby jak się nie brać tak potężnej siły? 

Mama opowiadała że jako dziecko widziała dwie osoby które zostały zabite przez piorun. Mówiła też, że w trakcie burzy z gniazdem wychodziły takie jakby płomienie. 

A dlaczego fascynuje, pewnie przez siłę, przez to co może zrobić.

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

42 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Ale krowę czy tira porywa bez problemu. Takie F4 już myślę, a skala jest chyba do 7 

Największe mają prędkość F7 maja prędkość 650 km/h 

Co do tygrysów to jeszcze często ludzie nie wiedzą że słonie są też w Azji I się na nich tam jeździ :d

Poczekaj aż ktoś zaleci na Neptuna, tam są takie po 2500km/h oO

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ur anus

A jeszcze mi się przypomniało jedno. Mojego dziadka podobno uderzył piorun. Ale nie tak dosłownie że walnęło go z góry na dół. Podobno szedł chodnikiem i nagle poczuł że upadnie i tylko zobaczył błysk i upadł.

Ulicą jechał taksówkarz i się zatrzymał koło niego bo to widział. Z jego perspektywy wyglądało to tak, że to piorun wyszedł z dziadka z dołu do góry o_O I myślał, że nie żyje. A dziadek wstał i poszedł dalej. Prawie zapomniałem o tej historii

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, shadow_no napisał(a):

Ur anus

A jeszcze mi się przypomniało jedno. Mojego dziadka podobno uderzył piorun. Ale nie tak dosłownie że walnęło go z góry na dół. Podobno szedł chodnikiem i nagle poczuł że upadnie i tylko zobaczył błysk i upadł.

Ulicą jechał taksówkarz i się zatrzymał koło niego bo to widział. Z jego perspektywy wyglądało to tak, że to piorun wyszedł z dziadka z dołu do góry o_O I myślał, że nie żyje. A dziadek wstał i poszedł dalej. Prawie zapomniałem o tej historii

Dziwna historia brzmi jakby przeżył piorun

;o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burza w górach jest zjawiskowa i przerażająca jednoczesnie.

Mialam okazje przezyc dwa razy.Kiedys w Niedzicy z balkonu z widokiem na zamek.Łał to bylo spektakularne widowisko,jak sie blyskalo i walilo a w tle ten zamek.
To dzialo się w nocy ,a  bylo jasno i glosno😜

Edytowane przez Lucy32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Matki to się dały żeby wyłączać elektronike z gniazdek i okna zamykać. Plus "nie patrz w okno" xD

Darły sie*

No ja tak spaliłam ze 2 komputery 😛 

1 godzinę temu, Lucy32 napisał(a):

Burza w górach jest zjawiskowa i przerażająca jednoczesnie.

Mialam okazje przezyc dwa razy.Kiedys w Niedzicy z balkonu z widokiem na zamek.Łał to bylo spektakularne widowisko,jak sie blyskalo i walilo a w tle ten zamek.
To dzialo się w nocy ,a  bylo jasno i glosno😜

Tam musiało być pięknie. Byłam tam kiedys, ładny region 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Matki to się dały żeby wyłączać elektronike z gniazdek i okna zamykać. Plus "nie patrz w okno" xD

Darły sie*

Się śmiejesz, ja to robię do dzisiaj :D  wszystko wyłączone z gniazdek, zamknięte okna, a jak na mieście mnie złapie burza, to pędzę do domu bo grzmoty mnie przerażają

Niebo deszczem spływa i płacze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Krejzi1 napisał(a):

ja tak spaliłam ze 2 komputery 😛 

Pewnie używałas go na kablu

3 godziny temu, Cynthia napisał(a):

Się śmiejesz, ja to robię do dzisiaj :D  wszystko wyłączone z gniazdek, zamknięte okna, a jak na mieście mnie złapie burza, to pędzę do domu bo grzmoty mnie przerażają

Tv? Lodówka i pralka? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi