Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy są typy ludzi, które was lubią, a inne okazują obojętność lub nawet wrogość?

MiśDuży

Rekomendowane odpowiedzi

Czy macie tak, że pewne typy ludzi okazują wam zainteresowanie lub sympatię, że macie zagwozdkę - ale jak to? Tak samo czy macie sytuacje, że pewne typy ludzi was ignorują lub traktują nawet wrogo?

Ja szukam znajomości, przyjaźni i związku.

Moje spotkania z facetami są niemalże za każdym razem nieudane. Często już w momencie przywitania się, widzę - lipa będzie.

Ustalone jest, że spotkanie nie jest wyłącznie pod ,,związek,, ale również pod znajomość czy przyjaźń bez podtekstów.

Klapa jest totalna, zakończona ghostingiem.

Za to sytuacje z facetami hetero są całkiem inne. Pierwsi zagadują, okazują zainteresowanie, a nawet sympatię. 

Jeśli chodzi o kobiety, to dużą sympatię okazują mi nie wiem czemu... mężatki. 

Natomiast kobiety, które nie są w związku, mają na mnie totalne wywalone i bywają nawet nieprzyjemne.

Takie to wszystko jest dla mnie jakieś pokręcone. 😅

Edytowane przez MiśDuży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MiśDuży co do samej płci to nie spotkałem się z tym, żeby to było takie zero-jedynkowe, chociaż sam zdecydowanie lepiej dogaduje się z kobietami.

Ale polecam zaznajomienie się z tzw. MBTI. Gdy wiesz jaki sam masz typ osobowości to jest tzw. matryca kompatybilności i niektóre typy osobowości mają tak, że nigdy się nie dogadają z pewnymi innymi 

MBTI Statistics – @metamemory on Tumblr

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja z kolei dużo lepiej dogaduje się z mężczyznami i to nie że teraz od niedawna tylko od zawsze już jako dziecko też pamiętam że tak było.

Z kobietami nie potrafię się dogadać za bardzo, albo nie ma wspólnych tematów albo mam wrażenie że z jakiegoś powodu za mną nie przepadają. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, shadow_no napisał(a):

@MiśDuży co do samej płci to nie spotkałem się z tym, żeby to było takie zero-jedynkowe, chociaż sam zdecydowanie lepiej dogaduje się z kobietami.

Ale polecam zaznajomienie się z tzw. MBTI. Gdy wiesz jaki sam masz typ osobowości to jest tzw. matryca kompatybilności i niektóre typy osobowości mają tak, że nigdy się nie dogadają z pewnymi innymi 

Jestem INTJ, raczej nie zauważyłem, aby jakieś konkretne typy osobowości się do mnie garnęły. 

Ja tylko widzę patterny płciowe, społeczne i różne inne, które nawet nie wiem jak określić.

Edytowane przez MiśDuży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, zauważyłem to bardzo wyraźnie. Jest tak dokładnie jak autor posta opisał. Są osoby, na starcie dążące nicią sympatii, ale są również osoby ( bez względu na płeć ), które od paczatku dają do zrozumienia „a Ty tu czego?” Z czego to wynika? Nie do końca wiem i nie do końca rozumiem takie podejście.

Edytowane przez brum.brum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam INFJ-T

Ludzie skrajnie różnie na mnie reagują. Jedni chcą rozmawiać. Inni krzywo patrzą. Dopóki nie mówią mi. Złośliwego, to jestem spokojna. Nie każdy musi mnie uwielbiac. Jednak jak już ktoś mnie obraża, a zdarza się to tylko w sieci lub w nagłych spin w domu. W twarz ludzie nie mówią co o mnie myślą, np.jesli i h irytuje. Czasem mam nieodpartą ochotę wkurwienia kogoś. Ale nie byle kogo. Kogoś... Wybranego.  😇

Czuję się trochę bliżej kobiet niż mężczyzn, lecz prawdą jest, że przyleciałam tu z innej planety i rasa ludzka jest mi całkowicie obca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, shadow_no napisał(a):

Dziwi mnie że dali tu "one sided match" w obie strony, i teraz nie wiem która którą lubi xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi