Skocz do zawartości
Nerwica.com

Perfumy

shadow_no

Rekomendowane odpowiedzi

Czemuuuu on tak krótko pachnie @Thazek

Tak bardzo mi podchodzi ten zapach i zgadza się w nim wszystko oprócz trwałości. Te 6h na karcie to chyba jak psika się co godzinę :S 

Drugi flakon po CK Eternity Now który trzeba nosić przy sobie. Plus, że ten poręczniejszy. A właśnie bo wziąłem 50ml. A Ty masz 50 czy większy?

Może coś pocyganione

pl-p_c_61329.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MicMic a nie masz tak, że jakiś konkretny zapach momentalnie przywołuje jakieś wspomnienia? Nie mówię już konkretnie o perfumach, chociaż też. Ja czasami nawet gdy idę przez miasto i poczuje np. piekarnie, jakiś konkretny obiad z restauracji czy coś podobnego to od razu flashback z dawnych miejsc. Mój mózg silnie wiąże zapach z przeżyciami 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie każdy tak ma 🙂 Z tego co wiem zapach to bardzo pierwotny zmysł, jest przetwarzany w mózgu na dosyć niskim poziomie w porównaniu z innymi zmysłami, stąd takie silne jego połączenie z układem limbicznym.

Prostackich januszowych tekstów o „zapachach z pipki” nie skomentuję bo nie jesteśmy na wiejskim weselu… Trzymajmy jakiś poziom.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropo zapachów

W mojej ostatniej pracy portiera, miałem obowiązek zamykania wszystkich biur pod koniec roboty. I co ciekawe każde pachniało inaczej. Miałem raz taką zabawę, że próbówałem określić zapach każdego z nich. Najbardziej przytłącząjacy był zapach świeżo ścinanego drzewa w tartaku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, shadow_no napisał(a):

Podobno jacyś szaleńcy robią tak, że najpierw idą do drogerii i testują, po czym dopiero robią zamówienie.

Ale to chyba chorzy psychicznie

Śmiechłam XD

Ale jednak- ja wolę przetestować najpierw :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi