Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba ze cos prywatnie rozsyłała osobowościom typu tucznik (ostrzegalam), to już każdego decyzja komu co rozsyła po internetach. 

13 minut temu, selenaciowy napisał(a):

A czemu

Bo on każdego by ten tego, kogo zobaczy na horyzoncie a kto jest płci zenskiej. Nie musi ich widzieć fizycznie, to mu do niczego niepotrzebne by snuć swoje obleśne fantazje, wystarczy ze istnieją i zamienia z nim post. Większość na Kafe była / jest obiektem jego ‚zainteresowania’. Nie przywiązywałabym sie do tych deklaracji tak mocno ;) 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Chyba ze cos prywatnie rozsyłała osobowościom typu tucznik (ostrzegalam), to już każdego decyzja komu co rozsyła po internetach. 

Bo on każdego by ten tego, kogo zobaczy na horyzoncie a kto jest płci zenskiej. Nie musi ich widzieć fizycznie, to mu do niczego niepotrzebne by snuć swoje obleśne fantazje, wystarczy ze istnieją i zamienia z nim post. Większość na Kafe była / jest obiektem jego ‚zainteresowania’. Nie przywiązywałabym sie do tych deklaracji tak mocno ;) 

Jakis zdesperowany jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, selenaciowy napisał(a):

A czemu pyszny by ten tego Dalilę? [edit: skasuję, bo zaczną szukać; edit2: za późno, zostało zacytowane]

Darek to jest dobry ananas z kowbojek jeszcze, no i on jest właśnie z tego znany, że wystarczy, że jakaś dziewczyna coś do niego odpisze czy zażartuje, a on już jest zafascynowany i opisuje swoje fantazje z nią w roli głównej... Wczoraj był tego festiwal na kafeterii, ale szczęśliwie dla Dalii nie z nią w roli głównej, tylko z inną, dość kłótliwą użytkowniczką z tamtych stron ;) 

W wielkim skrócie wypisał pół kamasutry na forum co by z nią robił, mimo, że nikt nie pytał xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, eRCe napisał(a):

Natomiast dobrze jak taki facet w stylu "Daddy", ma duszę młodzieńca, np taki Hajzer to wciąż taki dziecinnawy jest i to na pewno na jego przewagę działa, bo taka 20-lata, to często jeszcze młode i głupie, więc z poważnym typem ciężej się zgrać. Pazura to też dobry przypadek - komik, zawsze dowcipny, to też na plus. 

Wiadomo, że z podejściem na Libeda marudę, by sie szybko wysypało. ;) 

Mylenie kreacji scenicznych z osobowością i infantylizmu z urokiem to prosta droga do rozczarowania. To ze ktoś na scenie sypie żartami to często efekt treningu i warsztatu, a nie dowód na to ze prywatnie jest zawsze dowcipny i wesoły.

Z kolei chajzer to przede wszystkim król krindżu nazywanie go dziecinnawym w pozytywnym znaczeniu to nieporozumienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

Jakis zdesperowany jest

Jest przede wszystkim ostro zaburzony a wizje jakie czasami snuje co by komu zrobił są przerażajace. Przestrzegam przed kontaktem z nim po raz kolejny ale kazdy jak jest dorosły to zrobi jak zrobi z tego bo zrozumiałam z puenty z dyskusji o chajzerze 😛 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, ironella napisał(a):

Mylenie kreacji scenicznych z osobowością i infantylizmu z urokiem to prosta droga do rozczarowania. To ze ktoś na scenie sypie żartami to często efekt treningu i warsztatu, a nie dowód na to ze prywatnie jest zawsze dowcipny i wesoły.

Z kolei chajzer to przede wszystkim król krindżu nazywanie go dziecinnawym w pozytywnym znaczeniu to nieporozumienie.

No coś z tej sceniczności w człowieku zawsze pozostaje. Skądś ona była wydobyta. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, eRCe napisał(a):

Nie wypłukuje, tylko ogranicza przyswajanie, gdy jest w organizmie trawiona. ;) i to ponoć dość znacząco.

dzieki, to ograniczam. Zwłaszcza ze coś mi sie smaki pozmieniały ostatnio i już jej nie lubie a i tak pije trzy mając problem z żelazem 🤦‍♀️ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, eRCe napisał(a):

No coś z tej sceniczności w człowieku zawsze pozostaje. Skądś ona była wydobyta. 

Ale to w dużej mierze rzemiosło. Prywatnie taka wydobyta energia czesto zamienia się w egocentryzm, na scenie widzisz tylko efekt końcowy, a nie koszt tej kreacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Elciaa napisał(a):

Można dodatkowo suplementowac żelazo jak komuś zależy tak na piciu kawy.

Ja suplementuje, ale suplementacja nie jest idealnie zeby tak było docelowo. Najlepiej pozyskiwać (:p) z diety.

Właśnie pije druga 😛 ale coś muszę mieć w dłoni do forum i opalając giry 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

Ja suplementuje, ale suplementacja nie jest idealnie zeby tak było docelowo. Najlepiej pozyskiwać (:p) z diety.

Wiem bo też mi wyszedł niski poziom żelaza, najlepiej podobno z wątróbki ale mi przez gardło nie przejdzie to pozostają buraczki i suple.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Elciaa napisał(a):

Wiem bo też mi wyszedł niski poziom żelaza, najlepiej podobno z wątróbki ale mi przez gardło nie przejdzie to pozostają buraczki i suple.

A ferrytyne sobie badałaś?

tak bardzo dobry jest ponoc ten zakwas buraczany tez 

I tez nienawidze wątróbki. Jak awersja do mięsa mi przeszła całkiem i wrecz potrafie rzucic sie na tatar tak pewne elementy są dla mnie nie do przebrnięcia 😖

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

Jak rodzice są mądrzy i chcą dobrze dla ciebie to warto ich słuchać dluzej, nie trzeba formalnie przesuwać tej granicy. Ty pozwolisz córce na wszystko jak skonczy 18 i zaakceptujesz kazdy wybor / nie będziesz sie nim martwic?

Będę. Ale teraz przecież uczy się dzieci róbta co chceta a rodziców, że mają wszystko akceptować bez sprzeciwu, bo po co stresować, ich wolna wola, itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

I tez nienawidze wątróbki.

Ja jestem jakas dziwna lubie wątróbki ale tylko drobiowe lubię smażoną kaszanke z cebulką .A kiedys nie za bardzo.No i wszelkie barszcze botwinki tez lubię.

Ale kiedys mialam niedokrwistosc ,i musialam brać Żelazo,pozniej przeszlam na suplementy.Teraz raz wezme raz nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

36 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Jest przede wszystkim ostro zaburzony a wizje jakie czasami snuje co by komu zrobił są przerażajace. Przestrzegam przed kontaktem z nim po raz kolejny ale kazdy jak jest dorosły to zrobi jak zrobi z tego bo zrozumiałam z puenty z dyskusji o chajzerze 😛 

Ja za stara (i za mądra 🤔 )na takie podrywy 🤣hehehe. Małolatę naiwna może jednak zmanipulowac.Pewnie dlatego w takich szuka.

Edytowane przez Lucy32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

A ferrytyne sobie badałaś?

tak bardzo dobry jest ponoc ten zakwas buraczany tez 

I tez nienawidze wątróbki. Jak awersja do mięsa mi przeszła całkiem i wrecz potrafie rzucic sie na tatar tak pewne elementy są dla mnie nie do przebrnięcia 😖

Nie badalam.

Właśnie ja nie tkne watróbki ani żadnych podrobów ani kaszanki ale tatar to chyba od dziecka lubiłam zjeść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Krejzi1 napisał(a):

No właśnie o to chodzi, ze te 20 to niby dorosła a tak naprawdę to dzieciak, który rok wcześniej zdawał maturę. 

Pare dni wcześniej wrzucalam info o Pyrkoszu, który jako 36latek podwalał sie do 17tki. No przecież to jest obrzydliwe.

Dla mnie to też krindzowe, jeśli jest tak młoda osoba i druga starsza, z jakąś tam pozycją, na przykład sławna, to istnieje duże ryzyko manipulacji niestety. Może i jest to legalne, ale niesmaczne, i wcale się nie dziwię, że matka się martwi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Ja za stara (i za mądra 🤔 )na takie podrywy 🤣hehehe. Małolatę naiwna może jednak zmanipulowac.Pewnie dlatego w takich szuka.

Oj on nikogo nie oszczędza 😜 rozstrzał z tego co deklarował dość szeroki - od małolaty po milfice. Ale zaznaczał za to, ze nic pomiędzy 😂

27 minut temu, Elciaa napisał(a):

Nie badalam.

Właśnie ja nie tkne watróbki ani żadnych podrobów ani kaszanki ale tatar to chyba od dziecka lubiłam zjeść.

No ja miałam śmieszna sytuacje, ze żelazo niby ok, ale ferrytyny czyli ten magazyn za mało. Ale do niedokrwistości nie doszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

Zmieniając temat z apokaliptyczno-żałobnych - czy kawa wypłukuje żelazo?

Nie wiem, ale jeśli utrudnia wchłanianie, jak ktoś napisał, to suplementy raczej też nie pomogą.

Ostatnio widziałam jakiś feel na YT w jakich produktach jest dużo żelaza, oprócz podrobów i buraków. Nawet pomyślałam o Tobie 😂 jeśli znajdę to Co podeślę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi