Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, MicMic napisał(a):

Kupa, siku. Dzyń dzyń dzyń. Dzwoń dzwoneczku. 

dziekuje za jakze merytoryczna odpowiedz panie od seminarium na uw :D moze idz na sgh posluchaj o ekonomii zamiast o platonie bo do marksa to az wstyd sie w pl odnosic i przyznawac. 

tak sie zwykle konczy dyskusja z socjalistami czy bolszewikami. 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Myślę, że z takim transparentem można wyjść na socjalistyczną manifestację. Lewica zawsze merytoryczna.

albo ru.chajmy sie na squatcie czytajac marksa bedzie nas wiecej bedziemy bogaci bo podbijemy sasiednie kraje uwolnimy ich od tyrani wprowadzajac komunizm  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już pisałem, że nie dyskutuję z ignorantami. To dokładnie tak, jakbym był budowniczym mostów i musiał dyskutować z randomami, którzy myślą, że mają coś do powiedzenia na temat inżynierii bo obejrzeli filmiki na yt albo przeczytali w empiku poradnik jak zostać inżynierem w 24h. To jest bezcelowe.

Miłego dnia życzę i bez odbioru. Proszę mnie nie oznaczać kolego @libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Nie bardzo rozumiem mysl, chodzi Ci o to, ze ludzie moga pracowac sami dla siebie czy o wzrost bezrobocia?

Chodzi mi o to, że szczególnie w cyfrowych technologiach coraz więcej osób może się nawzajem zastąpić.

Przykładowo programista. Znający język X, dawniej żeby zacząć programować w języku Y musiał się o nim dość dużo dowiedzieć. Teraz w zasadzie wystarczy że wie co nie co ogólnej teorii i może skakać między różnymi jezykami bo resztę ogarnia AI. 

Dodatkowo taki programista na możliwość zapytania, wygenerowania, przetworzenia w sumie dowolnych danych i otrzymuje w efekcie coraz lepsze wyniki. 

Do pewnego etapu projektu, firmy, startupu takie doraźne wspomaganie się AI i generowanie różnych rzeczy zastępuje dziesiątki jak nie setki osób i godzin pracy. 

Jednoosobowy lub mały team nieporównywalnie szybko jest w stanie stworzyć teraz MVP. Teraz jest czas na realizacje swoich własnych pomysłów bo niezbędne narzędzia są na wyciągnięcie ręki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, shadow_no napisał(a):

Chodzi mi o to, że szczególnie w cyfrowych technologiach coraz więcej osób może się nawzajem zastąpić.

Przykładowo programista. Znający język X, dawniej żeby zacząć programować w języku Y musiał się o nim dość dużo dowiedzieć. Teraz w zasadzie wystarczy że wie co nie co ogólnej teorii i może skakać między różnymi jezykami bo resztę ogarnia AI. 

Dodatkowo taki programista na możliwość zapytania, wygenerowania, przetworzenia w sumie dowolnych danych i otrzymuje w efekcie coraz lepsze wyniki. 

Do pewnego etapu projektu, firmy, startupu takie doraźne wspomaganie się AI i generowanie różnych rzeczy zastępuje dziesiątki jak nie setki osób i godzin pracy. 

Jednoosobowy lub mały team nieporównywalnie szybko jest w stanie stworzyć teraz MVP. Teraz jest czas na realizacje swoich własnych pomysłów bo niezbędne narzędzia są na wyciągnięcie ręki 

Ok, ale o co chodzi z tym "każdy musi być gdzieś zatrudniony"?

Można realizować własne pomysły, ale finalnie dobre start upy I tak albo zamieniają się w korpo, albo są kupowane przez korpo. 

Edytowane przez Żaba Monika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 godzin temu, libed napisał(a):

pisałem ogółnie że lepiej uregulować nie wiedziałem w jakim jest stanie. jak w takim to i tak nic za bardzo sie juz nie zrobi bo za pozno. 

Spoko, ogólnie to tak lepiej wszystko zawczasu uregulować. My się nie spodziewaliśmy, bo tata ma tylko 73 lata. Miał 71 gdy zaczęliśmy zauważać objawy choroby i w 2 lata, z człowieka aktywnego pracującego itd do pustej skorupy człowieka.

Teraz to już po śmierci się wszystkim zajmiemy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Żaba Monika napisał(a):

Ok, ale o co chodzi z tym "każdy musi być gdzieś zatrudniony"?

Ja napisałem coś innego. Obrazowo mówiąc chodzi mi o to, że czas kiedy było się trybem w maszynie trochę ewoluuje. I teraz coraz łatwiej samemu być maszyną, a trybami jest technologia oraz ludzie z tą technologią 

3 godziny temu, Doktor Indor napisał(a):

Ja tylko czekam, aż to się zacznie mścić, a zacznie na pewno.

O każdej przełomowej technologii i produktach mówi się również i w ten sposób 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

32 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Ja napisałem coś innego. Obrazowo mówiąc chodzi mi o to, że czas kiedy było się trybem w maszynie trochę ewoluuje. I teraz coraz łatwiej samemu być maszyną, a trybami jest technologia oraz ludzie z tą technologią

Ok.

33 minuty temu, shadow_no napisał(a):

O każdej przełomowej technologii i produktach mówi się również i w ten sposób 🙂

To prawda, i kazda nowa technologia wprowadza zmiany w naszym funkcjonowaniu i historii, czasem przelomowe. Technologia to tylko technologia, tak naprawde od nas zalezy jak to ogarniemy, to znaczy od ludzkosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi