Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Doznałam ciężkiego szoku, ponieważ przyjechała do mnie do domu pielęgniarka POZ wręczyć mi skierowanie na badania krwi i moczu. Ankietę z rządowego programu przez aplikację mojeIKP wypełniłam tak dawno temu, że nawet nie pamiętam kiedy to było. Stwierdziłam, że u nas na wsi występuje jakieś zapóźnienie informatyczne i że w życiu się nie doczekam realizacji. Nie miałam świadomości, że poza lekarką pielęgniarka może się tym zająć. Ale będę się cieszyć dopiero jak w punkcie pobrań przyjmą to skierowanie bez zastrzeżeń.

widzisz jaka obsluga klienta za tuska :D do domu przyjezdzaja :D 

ja dostalem skierowanie na jakies badania z moje zdorwie i stwierdzilem ze juz czas sie klasc do trumny bo tam jakies psa bylo zbadane :D no ale na razie siurek sprawny wg badan :D wg tabeli 5 lat bede zyl bo nastepne najwczesniej za 5 :D 

no widzisz jednak nie jest tak zle nie najechali nas islamisci ani niemcy :D a pielegniarka do domu przyjezdza :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Doznałam ciężkiego szoku, ponieważ przyjechała do mnie do domu pielęgniarka POZ wręczyć mi skierowanie na badania krwi i moczu. Ankietę z rządowego programu przez aplikację mojeIKP wypełniłam tak dawno temu, że nawet nie pamiętam kiedy to było. Stwierdziłam, że u nas na wsi występuje jakieś zapóźnienie informatyczne i że w życiu się nie doczekam realizacji. Nie miałam świadomości, że poza lekarką pielęgniarka może się tym zająć. Ale będę się cieszyć dopiero jak w punkcie pobrań przyjmą to skierowanie bez zastrzeżeń.

Hej, a co to za program?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Hej, a co to za program?

Program Moje Zdrowie | Pacjent https://share.google/UURXQvJml7mlPHoAl

28 minut temu, libed napisał(a):

widzisz jaka obsluga klienta za tuska :D do domu przyjezdzaja :D 

Akurat ta babka to zawsze dość aktywna była i jej kumpela połóżna ze spółki.

Zawstydziła Hołownię 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

47 minut temu, libed napisał(a):

jest kilka możliwosci, mozna ustanowic kuratora i jak wyda zgode to mozna sprzedac to transakcja w rodzinie nie powinno byc problemu

mozna znalezc notariusza ktory taki akt wystawi co do zasady on bedzie wazny dopoki ktos nie podniesie tego faktu ze ktos nie byl zdolny do czynnosci prawnych i go nie uniewazni co jest latwe ale znowu to transakcja w rodzinie jak notariusz nie odmowi albo nie zauwazy to mozna podpisac bo jedynymi stronami ktore moga dozyc do uniewaznienia to albo rodzina albo prokurator a prokuratorowi nic do tego wiec zostaje rodzina

jak jest tylko czesciowo niezdolny do czynnosci prawnych to wydaje mi sie ze sad opiekunczy moze wyrazic zgode to jak z maloletnim niby rodzice sa jego przedstawicielami ale nie moga sprzedac nieruchomosci czy nawety drozszego roweru :D bo mogliby dzialac na jego szkoda wiec taka umowa wymaga tylko zgody sadu opiekunczego byc moze tu bedzie tak samo. 

no chyba ze wy nie chcecie zeby to dostal to co innego poza tym jakby matka mu dala to i tak taka darowizne mozecie domagac sie do zaliczenia na poczet spadku i domagac zachowku. gorzej jak matka mu sprzeda wtedy lipa. 

sa notariusze ktorzy podpisywali akty notarialne na parkingu z osobami w demencji wiec nie powinno byc trudno znalezc :D

Oczywiście, że można by ubezwłasnowolnić i zostać opiekunem ale mi na tym nie zależny. Nie potrzebuję też przepisywać niczego teraz. Mi to do niczego nie jest potrzebne a jeszcze na głowę nie upadłam aby to załatwiać, żeby mój brat miał kasę na przepierdolenie. 

39 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Tak? Hahah to wina autystycznych kojarzeń mózgu XD

Ale ty masz mroczny avek, co to za malunek jakos Beksiński?

Jakis*

Spoko, ja to dopiero jestem autystyczna. 😁

Edytowane przez Pokraka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Program Moje Zdrowie | Pacjent https://share.google/UURXQvJml7mlPHoAl

Akurat ta babka to zawsze dość aktywna była i jej kumpela połóżna ze spółki.

Zawstydziła Hołownię 😄

Fajnie, dzieki, wyslalam mamie i siostrze, niech tez sie zapisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

36 minut temu, Pokraka napisał(a):

Oczywiście, że można by ubezwłasnowolnić i zostać opiekunem ale mi na tym nie zależny. Nie potrzebuję też przepisywać niczego teraz

nie zrozumiałaś ja włąsnie nie o tym pisałem. to moze dlugo trwac i ma mase skutków ubocznych osoba ubezwlasnowolniona calkowicie nie moze o niczym decydowac nie moze glosowac w wyborach, pracowac tzn. moze ale nie moze podpisac umowy o prace  etc. ogolnie ma prawa jak 5 letnie dziecko czyli nawet do sklepu nie moze isc po papierosy. 

mozna ustanowic kuratora albo zgode sadu do tej jednej transakcji  bez ubezwlasnowolnienia gdyby to byla sprzedaz. testament moze spisac zawsze bo nie ma ograniczonych praw, dopoki nikt nie podwazy bedzie wazny. podwazenie nie jest proste czyli ogolnie wszystkim na reke powinno byc jednak uregulowanie tego ubezwlasnowolnienia bo jak osoba umrze to bedzie problem udowodnic czy byla swiadoma czy nie jak cos sprzeda albo zapisze a sa konflikty w rodzinie. 

poza tym w tym roku juz nie bedzie ubezwlasnowolnienia calkowitego wiec tym bardziej bedzie wiekszy problem. maja to zastapic kilkoma roznymi zgodami np. na leczenie itd. 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi