Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.02.2026 o 19:55, Dalila_ napisał(a):

Spytałam żeby być miła. Nie ogarnąłeś że tam napisałam wcześniej, A później tu i was sobie narzekam i tylko wspomniałam o tym. Nie żeby coś nie czytałam Cię tu i myślałam że jesteś dziewczyną :D po avku. I tak się zdziwiłam że faceci siedzą na kafeterii czy wizazach 

A mnie wzięłaś za faceta  😂 coś nie masz szczęścia w zgadywankach.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.02.2026 o 20:15, Żaba Monika napisał(a):

Ja tez sie najpierw zdziwilam, ale okazuje sie, ze tam pelno facetow, moze nawet wiecej niz kobiet. Niestety niezbyt kulturalnych.

Jak zauważyłam, że na kafe siedzą głównie faceci wylewający frustracje na baby, to nawet żartowałam, że trzeba przeszukać fora motoryzacyjne może gdzieś tam siedzą kobiety 😂   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 11.02.2026 o 21:03, Żaba Monika napisał(a):

Tak, najlepiej troche podgotowac jesli robisz frytki na przyklad. Albo jesli pieczonego calego ziemniaka to trzeba natrzec olejem i najlepiej zawinac w folie, zeby skorka sie nie spalila calkiem (takie w mundurkach mozna zrobic i sa dobre). Ale wtedy to one musza sie piec z godzine, a jesli ziemniak jest duzy to i dluzej.

Jesli masz mikrofalowke to najpierw takiego ziemniaka mozna wlozyc do mikrofalowki na ok 10 minut (tylko musisz nakluc nozem albo widelcem, bo bez dziur taki ziemniak caly podobno wybuchnie w mikrofalowce od cisnienia wody). Potem taki ziemniak z mikrofalowki piecze sie o wiele krocej.

Wybuchnie tylko ten w skórce w Polsce rzadko się jada ziemniaki se skórką, wiec można bez nakłuwania  😜

Edytowane przez Pokraka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Pokraka napisał(a):

Wybuchnie tylko ten w skórce w Polsce rzadko się jada ziemniaki se skórką, wiec można bez nakłuwania  😜

Witaj, Pokrako.

A taki bez skorki to nie wiem jak wyjdzie.

Co do kafeterii to slyszalam gdzies, ze mezczyzni maja wieksze tendencje do obwiniania za swoje niepowodzenia kobiety, a kobiety maja wieksze tendencje do obwiniania siebie. Nie wiem na ile to prawda i czy stoja za tym jakies badania, ale poziom meskiej frustracji jest niepokojacy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 12.02.2026 o 10:50, Krejzi1 napisał(a):

Dobra mam 😀 trochę w przetrzepywaniu sie przez te miliordy stron pomogło to, ze shadow miał w podobnym terminie 🤭

A własnie się zastanawialem co znów taki tkliwy jestem. Zbliża się, nie?

15 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

ale poziom meskiej frustracji jest niepokojacy.

Tu, tam czy wszędzie ogólnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Witaj, Pokrako.

A taki bez skorki to nie wiem jak wyjdzie.

Co do kafeterii to slyszalam gdzies, ze mezczyzni maja wieksze tendencje do obwiniania za swoje niepowodzenia kobiety, a kobiety maja wieksze tendencje do obwiniania siebie. Nie wiem na ile to prawda i czy stoja za tym jakies badania, ale poziom meskiej frustracji jest niepokojacy.

Hejka, Żabciaku

Nie wiem jak jest ale z moich obserwacji wynika podobne. 

Na ostatnim w sezonie grillu braciszek tak mnie z siostrą zaskoczył, bo powiedział, że mu się w życiu nie powiodło bo nic od rodziców nie dostał przy czym to nic to kawalerka w bloku. Nam się powiodło bo więcej dostałyśmy, sis to parsknęła śmiechem i mu wypaliła, że tak my to odziedziczyłyśmy rodzinne firmy tylko jemu zabrakło.  🙄 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Pokraka napisał(a):

Hejka, Żabciaku

Nie wiem jak jest ale z moich obserwacji wynika podobne. 

Na ostatnim w sezonie grillu braciszek tak mnie z siostrą zaskoczył, bo powiedział, że mu się w życiu nie powiodło bo nic od rodziców nie dostał przy czym to nic to kawalerka w bloku. Nam się powiodło bo więcej dostałyśmy, sis to parsknęła śmiechem i mu wypaliła, że tak my to odziedziczyłyśmy rodzinne firmy tylko jemu zabrakło.  🙄 

A Wy co dostalyscie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

A Wy co dostalyscie?

No dostałyśmy nie będę kłamać, że nie. Ja dostałam działkę z domem w stanie surowym otwartym, czyli tylko wymurowane i dach,  wszystko było trzeba zrobić, a sis dom rodziców tylko z rodzicami na dochowanie.  Jednak studiów za nas nie skończyli, pracy nam nie załatwili, ba nawet nam za te studia nie płacili, a on studiował 5 lat na 4 letnich studiach zaocznie gdzie rodzice mu płacili czesne i za wielokrotne poprawki i powtarzanie lat a nawet tego nie skończył i długi jego tez spłacali, naszych nie.  3 razy dawali mu na remont mieszkania, którego nie wyremontował. Jak 20 lat temu tato zrobił mu tak jest. Nie wiem co się dziwić, że rodzice powiedzieli dość. 

Edytowane przez Pokraka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie koniec jego pasm sukcesów. Kiedyś siostry chłopak go zatrudnił to po 2 tygodniach rzucił.  Jego dziewczyna załatwiła mi dotację na podjęcie działalności gospodarczej, załatwiła wszystkie dokumenty, kupił te maszyny, sis dała mu miejsce na prowadzenie tej działalności. Myślisz, że on przyjeżdżał tam i pracował w tej swojej firmie? Dobrze, że utrzymał te 2 lata i nie zakończył działalności przed czasem, bo by trzeba było zwracać kasę. 

Nasza wspólna znajoma która prowadzi działalność kompatybilną w jakimś stopniu do tego co miał, zaproponowała mu żeby, zaczął z nią współpracować bo ona mam mnóstwo zamówień ledwo wyrabia. Zgadnij co? Nic nawet się do niej nie odezwał, bo ona dużo pracuje no i on tez by musiał. 

Tak, że ten ciężko się czegoś dorobić gdy nikt ci nie pomaga  

Edytowane przez Pokraka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Pokraka napisał(a):

No dostałyśmy nie będę kłamać, że nie. Ja dostałam działkę z domem w stanie surowym otwartym, czyli tylko wymurowane i dach,  wszystko było trzeba zrobić, a sis dom rodziców tylko z rodzicami na dochowanie.  Jednak studiów za nas nie skończyli, pracy nam nie załatwili, ba nawet nam za te studia nie płacili, a on studiował 5 lat na 4 letnich studiach zaocznie gdzie rodzice mu płacili czesne i za wielokrotne poprawki i powtarzanie lat a nawet tego nie skończył i długi jego tez spłacali, naszych nie.  3 razy dawali mu na remont mieszkania, którego nie wyremontował. Jak 20 lat temu tato zrobił mu tak jest. Nie wiem co się dziwić, że rodzice powiedzieli dość. 

No to wszyscy cos dostaliscie, fajnie, nie kazdy ma tyle szczescia.

Zycia za niego nikt nie przezyje, kazdy ostatecznie jest odpowiedzialny za swoj dobrostan, czy to materialny, czy psychiczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Pokraka napisał(a):

A to nie koniec jego pasm sukcesów. Kiedyś siostry chłopak go zatrudnił to po 2 tygodniach rzucił.  Jego dziewczyna załatwiła mi dotację na podjęcie działalności gospodarczej, załatwiła wszystkie dokumenty, kupił te maszyny, sis dała mu miejsce na prowadzenie tej działalności. Myślisz, że on przyjeżdżał tam i pracował w tej swojej firmie? Dobrze, że utrzymał te 2 lata i nie zakończył działalności przed czasem, bo by trzeba było zwracać kasę. 

Nasza wspólna znajoma która prowadzi działalność kompatybilną w jakimś stopniu do tego co miał, zaproponowała mu żeby, zaczął z nią współpracować bo ona mam mnóstwo zamówień ledwo wyrabia. Zgadnij co? Nic nawet się do niej nie odezwał, bo ona dużo pracuje no i on tez by musiał. 

Tak, że ten ciężko się czegoś dorobić gdy nikt ci nie pomaga  

Znam ten typ, niestety ludzie pomagajac mu tylko utrzymuja go w roszczeniowej postawie. Przede wszystkim trzeba samemu chciec, nie ma innej rady.

Znam tez takie kobiety, moja ciocia i jej corka, cale zycie sie obijaly, ale zawsze pretensje do wszystkich, ze sa biedne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

No to wszyscy cos dostaliscie, fajnie, nie kazdy ma tyle szczescia.

Zycia za niego nikt nie przezyje, kazdy ostatecznie jest odpowiedzialny za swoj dobrostan, czy to materialny, czy psychiczny.

Dokładnie, każdy dostał coś na start, ale do końca życia nas nie ustawili. Ból dupy ma bo jeszcze rodzicom trochę ziemi zostało, wiec już mamie, która i tak mam po kokardę psuje nerwy. Totalnie bez serca, bo choćby mu chciała oddać wszystko do ostatniej koszuli to nie może, bo mają wspólnotę z tatą, a tato nie jest zdolny do czynności prawnych i nie jest też ubezwłasnowolniony. Taka chujowa sytuacja. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Znam ten typ, niestety ludzie pomagajac mu tylko utrzymuja go w roszczeniowej postawie. Przede wszystkim trzeba samemu chciec, nie ma innej rady.

Znam tez takie kobiety, moja ciocia i jej corka, cale zycie sie obijaly, ale zawsze pretensje do wszystkich, ze sa biedne.

Tak, teraz chce znów więcej kasy na przepierdolenie, bo tato mu już nie chciał nic dawać, a teraz już nie może się sprzeciwiać. Mama zawsze mu ulegała więc jej truje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pokraka napisał(a):

Dokładnie, każdy dostał coś na start, ale do końca życia nas nie ustawili. Ból dupy ma bo jeszcze rodzicom trochę ziemi zostało, wiec już mamie, która i tak mam po kokardę psuje nerwy. Totalnie bez serca, bo choćby mu chciała oddać wszystko do ostatniej koszuli to nie może, bo mają wspólnotę z tatą, a tato nie jest zdolny do czynności prawnych i nie jest też ubezwłasnowolniony. Taka chujowa sytuacja. 

Lepiej niech nic nie oddaja nawet gdyby mogli, i tak bedzie narzekal, a sami zostana z niczym. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Lepiej niech nic nie oddaja nawet gdyby mogli, i tak bedzie narzekal, a sami zostana z niczym. 

Do śmierci taty nic nie wskóra, a potem będzie musiał się sis zmierzyć 😂 Ja bym była się skłonna z nim podzielić i niech bierze jeszcze części i spada mi z oczu, ale ona ma mniej ugodowy charakter. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Pokraka napisał(a):

Do śmierci taty nic nie wskóra, a potem będzie musiał się sis zmierzyć 😂 Ja bym była się skłonna z nim podzielić i niech bierze jeszcze części i spada mi z oczu, ale ona ma mniej ugodowy charakter. 

To dobrze, ze chociaz ktos pilnuje rodzinnych interesow :D

U mnie na szczescie nie ma takich problemow, mam 1 siostre i zyjemy w zgodzie, moja siostra nie jest chytra osoba i predzej mi cos da niz zabierze.

Ja zreszta tez nic bym od niej nie wziela, a nawet dalam jej kase gdy musiala splacic meza. Tzn. pozyczylam, ale wiedzialam, ze tej kasy nigdy juz nie zobacze, bo to za duza suma, zeby byla w stanie oddac. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

To dobrze, ze chociaz ktos pilnuje rodzinnych interesow :D

U mnie na szczescie nie ma takich problemow, mam 1 siostre i zyjemy w zgodzie, moja siostra nie jest chytra osoba i predzej mi cos da niz zabierze.

Ja zreszta tez nic bym od niej nie wziela, a nawet dalam jej kase gdy musiala splacic meza. Tzn. pozyczylam, ale wiedzialam, ze tej kasy nigdy juz nie zobacze, bo to za duza suma, zeby byla w stanie oddac. 

Wiesz, może jak ludzie nic od rodziców nie dostają to nie maja się o co kłócić.  

8 minut temu, shadow_no napisał(a):

I czemu tak mało :D 

Masz rację, następnym razem powiem, że mi się należy więcej bo mam bombelki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi