Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, Pokraka napisał(a):

Zimno mi, marznę okrutnie. Samochód się nawet nie zagrzał zanim dojechałam do pracy, a jechałam na około 🫣

Dzien dobry, Pokrako!

Slyszalam wlasnie, ze zimno w Polsce i nawet widzialam jakies filmiki, na ktorych ludzie jezdza na lyzwach po zamarznietych jeziorach i rzekach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

26 minut temu, Pokraka napisał(a):

Zimno mi, marznę okrutnie. Samochód się nawet nie zagrzał zanim dojechałam do pracy, a jechałam na około 🫣

Wczoraj musiałam wejść i uderzyła mnie fala arktycznego powietrza 😬 Kierownica była lodowata i musiałam założyć rękawiczki aby prowadzić. Dziś grzeje się pod kocykiem 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Żaba Monika napisał(a):

Dzien dobry, Pokrako!

Slyszalam wlasnie, ze zimno w Polsce i nawet widzialam jakies filmiki, na ktorych ludzie jezdza na lyzwach po zamarznietych jeziorach i rzekach.

U mnie to było dziś - 24, jak ruszyłam samochodem to to pokazał nawet -25 termometr od pędu powietrza  😝 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Melodiaa napisał(a):

Wczoraj musiałam wejść i uderzyła mnie fala arktycznego powietrza 😬 Kierownica była lodowata i musiałam założyć rękawiczki aby prowadzić. Dziś grzeje się pod kocykiem 😁

Ja już w pracy tez prawie pod kocykiem bo siedzę w polarowym ponczo, ale też auto było tak zimnie, że zmarzłam po drodze.  

7 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Niedlugo jade do Polski, moja kurtka nie jest przystosowana na takie mrozy. No nic, moze moja mama ma jeszcze w szafie moja stara narciarska kurtke :D

Ostatnie lata zimy były tak ciepłe że chodziłam całą zimę w jesienno - wiosennej i botkach zamszowych bez ocieplenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Melodiaa napisał(a):

Oby sprawdzali grubość lodu przed założeniem łyżew 😃

No, mam nadzieje, ze sprawdzaja, choc w sumie i tak bym sie czula niepewnie.

Chodzilam kiedys po lodzie po jeziorze i pamietam, ze tak skrzypialo jakby pekalo, choc warstwa lodu byla porzadna.

8 minut temu, Pokraka napisał(a):

Ja już w pracy tez prawie pod kocykiem bo siedzę w polarowym ponczo, ale też auto było tak zimnie, że zmarzłam po drodze.  

Ostatnie lata zimy były tak ciepłe że chodziłam całą zimę w jesienno - wiosennej i botkach zamszowych bez ocieplenia. 

To taka angielska zima.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Chodzilam kiedys po lodzie po jeziorze i pamietam, ze tak skrzypialo jakby pekalo, choc warstwa lodu byla porzadna.

To taka angielska zima.

Tak, pierwsze odśnieżanie auta w tym roku to był szok, bez rękawiczek, nawet skrobaczki w aucie nie miałam i skrobałam kartą rabatową.  Musiałam wszystkie akcesoria odszukać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Pokraka napisał(a):

Tak, pierwsze odśnieżanie auta w tym roku to był szok, bez rękawiczek, nawet skrobaczki w aucie nie miałam i skrobałam kartą rabatową.  Musiałam wszystkie akcesoria odszukać. 

To musi byc zima stulecia chyba, przynajmniej jak na razie :D

No nic, zaczal sie juz luty, oby do wiosny. Dni robia sie dluzsze, wole poczatek roku niz koniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

No nic, zaczal sie juz luty, oby do wiosny. Dni robia sie dluzsze, wole poczatek roku niz koniec.

Najdziwniejsze jest, że kiedyś jak przychodziła zima to mróz trzymał do wiosny, a teraz we czwartek było zero a dziś -24 w kolejny czwartek znowu ma być 0 no jak żyć 🫣 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Jako dzieciak sama jeździłam na łyżwach po zamarzniętej rzece ale płytkiej. Ostatnio nawet jakiś Ukrainiec uratował dwoje dzieci bo lód nie wytrzymał. Grunt to odpowiedzialność ale przypadki chodzą po ludziach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Melodiaa napisał(a):

Jesteś kobietą a uznałam, że należysz do męskiego grona :mrgreen: Jakoś nick tak mnie nakierował..

Tak, Pokraka jest rodzaju żeńskiego, jak mógł Cię nakierować na męską płeć? 😂 W awatarze tez mam baletnicę wiec skojarzenie ciekawe pod psychoanalizę 😜  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pokraka napisał(a):

Tak, Pokraka jest rodzaju żeńskiego, jak mógł Cię nakierować na męską płeć? 😂 W awatarze tez mam baletnicę wiec skojarzenie ciekawe pod psychoanalizę 😜  

Otworzyłam sobie avatar na pełny ekran i dostrzegam bardziej 😁

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Moze dlatego, ze na zdjeciu nie ma cyckow :D

Ano to też prawda 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Moze dlatego, ze na zdjeciu nie ma cyckow :D

Otworzyłam sobie avatar na pełny ekran i dostrzegam bardziej 😁

Ano to też prawda 😆

A gdzie Wy widziałyście biuściaste baletnice, tańczyć by przeszkadzały im te cyce 😝 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co symbolizuje baletnica? Sama chyba gdzieś użyłam takiego avatara ale krótko. 

Nic nie symbolizuje, lubię surrealizm, taki apokaliptyczny mroczny jak Beksińskiego,  ale  tez i realizm magiczny jak np. Jaśnikowski. Po prostu mi się podoba.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pokraka napisał(a):

Nic nie symbolizuje, lubię surrealizm, taki apokaliptyczny mroczny jak Beksińskiego,  ale  tez i realizm magiczny jak np. Jaśnikowski. Po prostu mi się podoba.  

Rozumiem. Dlatego zapytałam bo każdy może wyciągać wnioski wg siebie ale to nie zawsze idzie w parze z prawdą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

42 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

dzieki 2 strefon czystego transportu od poczatku roku i przymocowanych nakretkach do butelek udalo nam sie wygrac z globalnym ociepleniem i mamy zime jak dawniej :D

to wszystko dzieki wam ekologom wiec teraz marznij jak ci bylo za cieplo  :D 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, shadow_no napisał(a):

Ciekawe czy te robale typu kleszcze powymarzają na dobre. Bo zawsze mówią, że dużo kleszczy bo zima słaba xd

O kurde. Odpisałem na komentarz o zimie a nie zauwżyłem, że już druga strona na inny temat xdd

Komentarze o pogodzie zawsze sa na miejscu podobno.

1 minutę temu, libed napisał(a):

dzieki 2 strefon czystego transportu od poczatku roku i przymocowanych nakretkach do butelek udalo nam sie wygrac z globalnym ociepleniem i mamy zime jak dawniej :D

to wszystko dzieki wam ekologom :D 

Chcialabym byc ekologiem, ale niestety nie posiadam wystarczajacej wiedzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi