Skocz do zawartości
Nerwica.com

Terapeuci nie znają się na narcyźmie

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

No ale tak się zaczyna. Choć wolałbym mieć konkretny przykład, żeby się odnieść.

No ja nie mówię o patologicznych związkach. W patologicznym związku to wiadomo, że trzeba ratować siebie. Mówię o normalnym związku. W normalnych związkach partner nie zagraża twojemu życiu.

Oki. No np żona chce rozwodu i odchodzi. Ty jesteś zrozpaczony i płaczesz przy przyjacielu pijąc z nim wódkę w barze xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 godzin temu, Dalja napisał(a):

xDD

Oj moja reakcja mogła się wydać niemiła. Uśmiechnęła się, bo to był taki przykład może być że żona zrobiła wielka aferę o coś tam i też chcesz się wypłakac komus i wypić. W każdym razie wg Ciebie nadal istniejący związek:D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do tematu, to pewnie niepopularna kontropinia ale mam wrażenie że dzisiaj jakieś 90% kobiet, szczególnie młodych twierdzi że ich ex to narcyz, albo nawet i wszyscy byli. Sprawa trudna statystycznie do obronienia, też nie bardzo ktokolwiek o tym mówi żeby nie podpaść pod victim blaming blabla, ale na pewno to choć trochę zauważacie. Patrząc przez pryzmat tej tezy, nie dziwiłbym się że psycholodzy są nadzwyczaj ostrożni w klasyfikowaniu partnerów swoich pacjentów jako narcyzów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, conditioner napisał(a):

Wracając do tematu, to pewnie niepopularna kontropinia ale mam wrażenie że dzisiaj jakieś 90% kobiet, szczególnie młodych twierdzi że ich ex to narcyz, albo nawet i wszyscy byli. Sprawa trudna statystycznie do obronienia, też nie bardzo ktokolwiek o tym mówi żeby nie podpaść pod victim blaming blabla, ale na pewno to choć trochę zauważacie. Patrząc przez pryzmat tej tezy, nie dziwiłbym się że psycholodzy są nadzwyczaj ostrożni w klasyfikowaniu partnerów swoich pacjentów jako narcyzów

Zgadzam się, zdrowy osąd mogłaby mieć dopiero osoba 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, conditioner napisał(a):

To prawda, wydaje się, że jest taka moda. Karierę robi słowo toksyk i narcyz. Sociale są całe tym zawalone. Kobietom robi się wodę z mózgu, wszystko oczywiście dla hajsu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi