Skocz do zawartości
Nerwica.com

Siłownia - lekarstwo na głowę?

MiśMały

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 21.07.2025 o 18:56, MiśMały napisał(a):

Nie chcę być /cenzura/owym. Mój tryb życia od bardzo dawna jest siedząco leżący i przez to wyglądam jak pokurcz, przygarbiony ze zesztywniałymi mięśniami.

W dniu 21.07.2025 o 18:42, MiśMały napisał(a):

Ech, a wydawało mi się, że jak na siłowni będzie schodził stres(ktöry nie ma u mnie ujścia i go zbieram), pojawią się endorfiny, będzie wydzielał się testosteron, będzie się zmieniać ekspresja receptorów androgenowych, poprawi się wygląd ciała, to przez sa

No i co udało ci sie podjąć jakieś działania, bo od samego myślenia to trochę trudno liczyć na efekty?

W dniu 21.07.2025 o 19:32, Catriona napisał(a):

Wiadomo, pod warunkiem, że będzie to aktywność którą lubimy i będziemy wykonywać chętnie, a nie dlatego że jest to modne w danym momencie, bo na siłę, z oczekiwaniem niecierpliwie na jakiś konkretny wynik to szybko pojawi się frustracja i zniechęcenie.

Biegałam przez rok zwykle 3 razy w tygodniu i... doszlam do wniosku, że tego nie lubię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacząłem ćwiczyć na siłowni od dwóch tygodni i jest poprawa samopoczucia i ogólnej kondycji psycho-fizycznej ….moze bez szału bo póki co mam zakwasy mocne ale początki zawsze są nie lekkie. Po miesiącu mam nadzieję organizm wejdzie w tryb odczuwania przyjemności z treningu silowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, Catriona napisał(a):

Bo pewnie zaczynacie za szybko i za intensywnie :P to Wam nie pozwala po przebiegnięciu kawałka. Od marszotruchtów się zaczyna. Jak to mówią: żeby biegać szybko, najpierw trzeba biegać wolno.

Mówisz? No to trzeba będzie raz jeszcze spróbować ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi