Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dziwne uczucie podczas zasypiania

Pandzia1991

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Od jakiegoś czasu obserwuje u siebie dziwne i męczące uczucie podczas zasypiania... wyglada to tak, że jestem już bardzo zmęczona, czuje ze zasypiam i nagle dopada mnie takie uczucie w glowie.. nie wiem nawet jak to opisać. Jakby coś mi się działo w glowie i przechodziło na klatkę piersiową, jakby jakąś fala, uczucie jakbym miała dostać udar lub zawal, sama nie wiem.. momentalnie wtedy się wybudzam, jestem bardzo zdenerwowana. Później znowu zasypiam i znowu to uczucie, dosłownie jakby mozg miał mi się zaraz wylaczyc albo coś. Czy ktoś z was miał podobnie ? Czy to moze byc objaw nerwicy lękowej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Pandzia1991 napisał(a):

Witajcie. Od jakiegoś czasu obserwuje u siebie dziwne i męczące uczucie podczas zasypiania... wyglada to tak, że jestem już bardzo zmęczona, czuje ze zasypiam i nagle dopada mnie takie uczucie w glowie.. nie wiem nawet jak to opisać. Jakby coś mi się działo w glowie i przechodziło na klatkę piersiową, jakby jakąś fala, uczucie jakbym miała dostać udar lub zawal, sama nie wiem.. momentalnie wtedy się wybudzam, jestem bardzo zdenerwowana. Później znowu zasypiam i znowu to uczucie, dosłownie jakby mozg miał mi się zaraz wylaczyc albo coś. Czy ktoś z was miał podobnie ? Czy to moze byc objaw nerwicy lękowej ?

Tak. Mam podobnie. Kiedyś co wieczór tak miałam. Teraz już mniej. Ale to jest straszne, nie umiem tego opisać. Mi lekarz powiedział że to od nerwicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczebiotka i też miałaś to uczucie własnie w momencie zasypiania ? W ciągu dnia kompletnie nic mi nie jest, żadnych tego typu odczuć. Przeszło tobie samo ? Mi się to uaktywnilo w czasie, kiedy przechodziłam bardzo duży stres..

Godzinę temu, hurt_locker napisał(a):

Brain zaps? Mnie za to przy lezeniu czasem wybudza dodatkowe mocne uderzenie w klatce aż podchodzące pod przełyk. Tak że czujesz ból. Może to dodatkowy skurcz serca. Cholera wie. Tak jakby ktoś ściśnięta pięść nagle otwarł a serce podskoczyło do gardła.

Myślę, że to coś innego. Poczytałem o tym. Ja nigdy nie brałam żadnych leków p/depresyjnych 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Pandzia1991 napisał(a):

Szczebiotka i też miałaś to uczucie własnie w momencie zasypiania ? W ciągu dnia kompletnie nic mi nie jest, żadnych tego typu odczuć. Przeszło tobie samo ? Mi się to uaktywnilo w czasie, kiedy przechodziłam bardzo duży stres..

Właśnie przez stres to jest. To miałam takie wrażenie jakby mnie coś odcinało🤔 jakbym umierała. Nie umiem ci tego wytłumaczyć. Takie dziwne coś czego nie umiem opisać. Czasami takie szarpnięcia, zrywy które mnie wybudzają. 

Teraz już mam tego mniej ale biorę leki psychotropowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi