Skocz do zawartości
Nerwica.com

Gdzie poznają się ludzie z roczników 92-00? Gdzie poznać kogoś?

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, Ola_00 napisał(a):

teraz tylko internet?

Pewnie czasem można poznać kogoś w bibliotece, księgarni, galerii handlowej, na spotkaniu autorskim, w kinie, klubokawiarni, na wydarzeniach kulturalnych organizowanych np. przez miejskie centra kultury (lub inne ośrodki kultury). Może to nie tak popularne jak poznawanie się przez internet, jednak to nie oznacza, że nikt z młodych nie bierze udziału w takich wydarzeniach. Po prostu są nieoczywiste i nie tak rozreklamowane ani rozpropagowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 godzin temu, Kiusiu napisał(a):

Pewnie czasem można poznać kogoś w bibliotece, księgarni, galerii handlowej, na spotkaniu autorskim, w kinie, klubokawiarni, na wydarzeniach kulturalnych organizowanych np. przez miejskie centra kultury (lub inne ośrodki kultury). Może to nie tak popularne jak poznawanie się przez internet, jednak to nie oznacza, że nikt z młodych nie bierze udziału w takich wydarzeniach. Po prostu są nieoczywiste i nie tak rozreklamowane ani rozpropagowane.

Ciężko kogoś poznać dziś w rzeczywistości.

W dniu 16.04.2025 o 21:00, alone05 napisał(a):

Teraz ludzie poznają się na portalach randkowych, przez internet. Takie czasy.

Tylko? Rocznik 92-00 już tylko internet dzisiaj?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Ola_00 napisał(a):

Rocznik 92-00 już tylko internet dzisiaj?

Miałem się już w tym wątku nie odzywać, ale ciągle mi wyskakuje to samo pytanie. Zadałaś to pytanie tyle razy, że pewnie jak wpiszesz „roczniki 92–00 internet” w Google, to Twoje posty wyskoczą jako pierwsze 😄To nie jest tak, że „tylko” internet – ale faktem jest, że to główne źródło poznawania się dla wielu ludzi w tym wieku. Takie mamy czasy. Czy to dobrze, czy źle – to inna sprawa. Ale tak po prostu jest. A skoro masz już tę wiedzę, to może warto zamiast znów pytać, zrobić coś z tą informacją? Bo jak się wciąż zadaje te same pytania, to nie pojawią się inne odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 7.04.2025 o 16:01, Dryagan napisał(a):

Wiek tak naprawdę to tylko liczba

Zgadzam się z tym.

Często jest tak, że większe znaczenie ma u ludzi "przebieg" niż wiek. Jedni starzeją się szybciej niż inni - a wielu przedwcześnie postarzałych, jest takimi na własne życzenie. Niestety.

W dniu 11.04.2025 o 14:47, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

internet nie musi oznaczać portali randkowych

Otóż to.

Warto o tym pamiętać.

O portalach randkowych ciekawie wypowiada się np. Olka Bielicka.

Wbrew tytułowi, to nie tylko o Tinderze.

W dniu 12.04.2025 o 06:58, Ola_00 napisał(a):

Mnie interesują takie typy zarówni z charakteru i wyglądu jak Tom Cruise, Jude Law, Fred ze Scooby Doo(był przecież wrażliwym chłopakiem, a takich lubię) czyli chłopięcy.

Ponoć ja mam chłopięcy typ urody. Ostatnio wrzuciłem swoje zdjęcie, możesz zerknąć. A jednocześnie bez wątpienia jestem wrażliwy.

Jednak, jak już zauważył Dryagan, wygląda na to, że naprawdę nie szukasz tutaj odpowiedzi na swoje pytanie, a tylko potwierdzenia przez innych użytkowników tego, że współcześnie nikogo fajnego ani wartościowego nie da się znaleźć.

Przykre.

Przy okazji, skoro już wspomniałem o Olce Bielickiej - polecam to jej nagranie.

@acherontia styx

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1293136

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 godzin temu, Ola_00 napisał(a):

Ciężko kogoś poznać dziś w rzeczywistości.

Przepraszam jeśli ktoś o tym wspominał i ja to powtórzę.
Ale takim sposobem żeby kogoś poznać i dobrze jest taką drogą dla siebie sprawdzić są zorganizowane spotkania grupowe w jakimś kierunku zainteresowań, coś co lubisz robić albo się interesujesz.
Są różne strony gdzie są takie spotkania najczęściej w dużych miastach, więc dobrze jeśli masz do jakiegoś blisko. 
To może być cokolwiek o czym możesz swobodniej nawiązać z kimś temat, np. jakiś sport, paintball czy inny, lub od stron jakieś diety, którą sobie chwalisz, albo w coś co wierzysz, lub o czymś bardzo myślisz.
Tu nawet nie chodzi żeby od razu się z kimś zaprzyjaźnić, ale jeśli już czymś się interesujesz to naturalne jest choćby by poznać ludzi w swoim kręgu, kim oni są, co robią, czym się zajmują.
Dopiero później, może okazać się że z kimś masz więcej wspólnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi