Skocz do zawartości
Nerwica.com

Autyzm ,wykluczenie społeczne

Wentyl1996

Rekomendowane odpowiedzi

Mam autyzm atypowy oraz uszkodzenia mózgu spowodowane niedotlenieniem mózgu i jestem zaburzony intelektualnie IQ 75 punktow .Nigdy z powodu swojego kalectwa umysłowego nie miałem żadnych kolegów ani koleżanek .Zawsze byłem w szkole w trakcie mojej dawnej edukacji szkolnej odrzucany i gnębiony przez dzieciaków w szkole .Przez całe życie i do dziś jestem wykluczony społecznie.Pracuje w zakładzie aktywności zawodowej i nie umiem się tam odnaleźć mimo tego ,że pracuje ponad 5 lat .Nie rozmawiam tam praktycznie z nikim tylko się witam i na końcu żegnam po pracy.U mnie życie to praca dom i sprzątanie oraz gotowanie nic więcej i robienie drobnych zakupów .Nie mam żadnego wyuczonego zawodu do żadnej innej pracy wogóle mnie nie przyjmą bo sobie nie poradzę .Nie mam renty ani orzeczenia na stałe .Martwię się co będzie dalej jak kiedyś odejdą z tego świata moi rodzice .Kalectwo umysłowe zniszczyło mi życie .

Nie ma nigdzie w Polsce ani w mojej okolicy żadnej pomocy dla takich osób jak ja .

Czy ktoś z zna osobę która była w bardzo ciężkiej sytuacji jak ja i jest taka kaleką umysłową jak ja?

Edytowane przez Wentyl1996

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Grouchy Smurf napisał(a):

Miałem ucznia na korepetycjach z orzeczeniem, że ma IQ niższe niż przeciętne i ten to nie potrafił ładnie napisać paru zdań w wypracowaniu na polski. 

Ja nie umiem do dziś załatwic spraw urzędowych nic kompletnie .Nie potrafię wypisać papierów ,ani nie mam żadnego zawodu .

Kolegów ani znajomych kompletnie zero .W Zazie się tylko witam pracuje i na końcu pracy wychodzę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wentyl1996Ja też nie umiem nawiązywać przyjaźni, to nie ma nic wspólnego z inteligencją, po prostu mam bardzo negatywny obraz siebie i czuję się gorszy od innych. Mimo studiów też nie mam konkretnego zawodu bo nigdy nie wiedziałem co chcę robić, do tej pory nie wiem i nigdy się nie dowiem. Sprawy urzędowe także nie przychodzą mi łatwo i czasem trzeba przy wypełnianiu papierów rzucić parę kur.. i ja pie...żeby wyszło bo o histerię u mnie nie trudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 minut temu, Grouchy Smurf napisał(a):

@Wentyl1996Ja też nie umiem nawiązywać przyjaźni, to nie ma nic wspólnego z inteligencją, po prostu mam bardzo negatywny obraz siebie i czuję się gorszy od innych. Mimo studiów też nie mam konkretnego zawodu bo nigdy nie wiedziałem co chcę robić, do tej pory nie wiem i nigdy się nie dowiem. Sprawy urzędowe także nie przychodzą mi łatwo i czasem trzeba przy wypełnianiu papierów rzucić parę kur.. i ja pie...żeby wyszło bo o histerię u mnie nie trudno.

Mi psycholog powiedział ,że nie jestem w stanie skończyć szkoły średniej bo mam zaburzone też funkcje poznawcze.Nie radzę sobie do dziś w życiu .Nie wiem co będzie dalej ze mną skoro jestem taki upośledzony.Robili mi testy psychologiczne wyszło mi wszystko źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wentyl1996 No ja też w czarnych barwach widzę swoją przyszłość więc jest nas dwóch. Ale Ty masz  chociaż pracę :P

PS. a propos Twojego wzrostu:

dziś w sklepie przede mną stał chłopak, ok 20l, który pewnie nie miał nawet 170cm. Przy nim czułem się jak byk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Grouchy Smurf napisał(a):

@Wentyl1996 No ja też w czarnych barwach widzę swoją przyszłość więc jest nas dwóch. Ale Ty masz  chociaż pracę :P

PS. a propos Twojego wzrostu:

dziś w sklepie przede mną stał chłopak, ok 20l, który pewnie nie miał nawet 170cm. Przy nim czułem się jak byk.

Ja w kolejce stoję to ja jestem najniższy wśród facetów i połowa kobiet wyższa ode mnie jest.Pracuje w zakładzie aktywności zawodowej przy ubraniach roboczych .

Myślę że ten świat jest coraz gorszy niż kiedyś .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Wentyl1996 napisał(a):

Ja w kolejce stoję to ja jestem najniższy wśród facetów i połowa kobiet wyższa ode mnie jest.Pracuje w zakładzie aktywności zawodowej przy ubraniach roboczych .

Myślę że ten świat jest coraz gorszy niż kiedyś .

Nie wiem gdzie można spotkać taką ilość kobiet wyższych niż 177cm. Ja raz, dwa razy w roku widzę kobietę, która jest wyższa ode mnie, sporo wysokich ale na pewno nie 177cm.

A co do świata to też wydaje mi się gorszy niż np. 10 lat temu ale jak tak sobie pomyślałem, to chyba nigdy nie było idealnych czasów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Grouchy Smurf napisał(a):

Nie wiem gdzie można spotkać taką ilość kobiet wyższych niż 177cm. Ja raz, dwa razy w roku widzę kobietę, która jest wyższa ode mnie, sporo wysokich ale na pewno nie 177cm.

A co do świata to też wydaje mi się gorszy niż np. 10 lat temu ale jak tak sobie pomyślałem, to chyba nigdy nie było idealnych czasów.

Jak na faceta należę do osób niskich sprawdzałem na siatce centylowej jestem poniżej przeciętnej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Grouchy Smurf napisał(a):

@Wentyl1996 Ta siatka była na necie czy w jakiejś książce? Możesz podać link?

https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/prawidlowyrozwoj/rozwojfizyczny/52272,siatki-centylowe-masa-i-dlugosc-ciala-malego-dziecka Patrząc się na siatkę centylowej dla 18 Latków czyli dorosłych jestem 35 cetylu.

Edytowane przez Wentyl1996

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wentyl1996Na podstawie tej siatki? Ja z moim magicznym 179.5 jestem ciut powyżej 50 ale nie wiem ile to. W każdym razie wg Wikipedii średni wzrost mężczyzn w Polsce to dziś 180.7cm więc ja też jestem poniżej średniej.

wzrost_ch_max.jpg

Edytowane przez Grouchy Smurf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Grouchy Smurf napisał(a):

@Wentyl1996Na podstawie tej siatki? Ja z moim magicznym 179.5 jestem ciut powyżej 50 ale nie wiem ile to. W każdym razie wg Wikipedii średni wzrost mężczyzn w Polsce to dziś 180.7cm więc ja też jestem poniżej średniej.

wzrost_ch_max.jpg

Kurde.Mam doła spotkałem faceta który mierzy tyle co ja i był praktycznie niski .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, Wentyl1996 napisał(a):

https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/prawidlowyrozwoj/rozwojfizyczny/52272,siatki-centylowe-masa-i-dlugosc-ciala-malego-dziecka Patrząc się na siatkę centylowej dla 18 Latków czyli dorosłych jestem 35 cetylu.

Zmartwię Cię ale siatki centylowe tak nie działają, że możesz sobie sprawdzić dla 18-latka wartość w wieku 35 lat i to będą prawidłowe centyle bo nie będą. Pracuje na tych siatkach na co dzień i doskonale wiem jak one działają i tam liczy się dokładny wiek w latach i miesiącach, także wartość która Ci wyszła jest totalnie nieadekwatna do stanu rzeczywistego. Nie bez powodu siatki centylowe obowiązują tylko do wieku 18,5 lat, a później już centyli się nie sprawdza. Jakbym wpisała 19-latkowi centyle na skierowaniu na badania profilaktyczne to lekarz by mi powiedział że jestem je*nięta i mam się cofnąć na pierwszy rok studiów, bo nie powinnam pracować w zawodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wentyl1996Na pewno jest do znalezienia dla Ciebie jakaś nisza, w której się spełnisz i będziesz hepi. Mam nadzieję, że trafisz na odpowiednie osoby. Ja też o tym marzę, zwłaszcza o pracy, z której nie będę chciał wychodzić.

Edytowane przez Grouchy Smurf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, acherontia styx napisał(a):

Zmartwię Cię ale siatki centylowe tak nie działają, że możesz sobie sprawdzić dla 18-latka wartość w wieku 35 lat i to będą prawidłowe centyle bo nie będą. Pracuje na tych siatkach na co dzień i doskonale wiem jak one działają i tam liczy się dokładny wiek w latach i miesiącach, także wartość która Ci wyszła jest totalnie nieadekwatna do stanu rzeczywistego. Nie bez powodu siatki centylowe obowiązują tylko do wieku 18,5 lat, a później już centyli się nie sprawdza. Jakbym wpisała 19-latkowi centyle na skierowaniu na badania profilaktyczne to lekarz by mi powiedział że jestem je*nięta i mam się cofnąć na pierwszy rok studiów, bo nie powinnam pracować w zawodzie.

Ale zapewne wśród mężczyzn dorosłych jestem praktycznie niski gdziekolwiek pójdę jestem najniższy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Wentyl1996 napisał(a):

Ale zapewne wśród mężczyzn dorosłych jestem praktycznie niski gdziekolwiek pójdę jestem najniższy 

Ależ ja absolutnie nie mam zamiaru przeszkadzać Ci pławić się w swoim cierpieniu! Bądź sobie biedny żuczek zwalający wszystko na rzecz na którą nie masz wpływu, bo jakbyś był te 3 cm wyższy to od razu byś miał grono przyjaciół,  miłość życia, tytuł naukowy, wille z basenem i co tam tylko chcesz ;) bo przecież takie rzeczy zależą TYLKO I WYŁĄCZNIE od wzrostu w Twoim wświecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Wentyl1996 napisał(a):
1 godzinę temu, Grouchy Smurf napisał(a):

@Wentyl1996 a ja dziś w kościele widziałem niskiego faceta, na pewno niższego niż Ty, razem z kobietą jego wzrostu. Widzisz, jednego dnia widziałem dwóch niższych od cb.

No i ale takich ludzi jest mało.

Właściwie, jeżeli chcesz kogoś znaleźć, to wystarczy Ci jedna odpowiednia chyba, po co miałbyś i chciałbyś spełniać oczekiwania wszystkich dziewczyn hm? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi