Skocz do zawartości
Nerwica.com

DULOKSETYNA (AuroDulox, Depratal, Dulofor, Duloxetine Mylan/ +pharm/ Sandoz/ Zentiva, Dulsevia, Duloxetenon, Dutilox)

suzak29

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, eleniq napisał(a):

W sumie i bupropion, i trazodon mają zdolność poprawiania erekcji, libido i orgazmu. Jednak łączenie duloksetyny z bupropionem jest mniej bezpieczne, bo oba leki stymulują układ noradrenergiczny. Trazodon teoretycznie wydaje się bezpieczniejszą opcją przy duloksetynie. 

Duloksetyna może aktywizować w dawkach stymulujących układ noradrenergiczny. Teoretycznie ma tą zdolność już od dawek 30mg. Jeśli na 30mg efekt ten jest nieodczuwalny, lekarz może zadecydować o zwiększeniu dawki.

A nie uważasz że lepsza jest mirtazapina? Bo trazodon mega zamula i człowiek jest senny chyba że to minie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, zburzony napisał(a):

@Lucy32działała około roku , pod koniec byłem wolny od lęku ale apatyczny i senny, poza tym czułem się ciągle jakby lekko struty i miałem ciągłe zatwardzenie, na 90 mg chyba jeszcze się pogorszyło więc walnąłem tym. Długo potem mieszałem z lekami aż w końcu wróciłem do wenlafaksyny i kolejny raz się sprawdziła.

To mam aktualnie poodobnie z tą sennoscia i apatią,juz nie ma napedu takiegoż 😩 Przeszedłeś z Dulki zaraz na cos innego?tak chyba lepiej niz schodzenie z niej na żywca.Teraz jestes na Wenli ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, arters napisał(a):

A nie uważasz że lepsza jest mirtazapina? Bo trazodon mega zamula i człowiek jest senny chyba że to minie.

Ja brałem mianserynę I nie polecam. 5 mg tylko, a byłem mocno otumaniony. No i po Trazodonie nie tyjesz. Trazodon mocno wzmaga erekcję. Libido średnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lucy32tak, ja zawsze kiedy trzeba przechodzę na inny lek od razu, mój lekarz tak jak jego poprzednicy zawsze tak kazali robić. Biorę teraz wenlafaksynę ale zaraz po dulo chyba coś innego brałem, nie pamiętam już co to było. W każdym razie ostatecznie wróciłem któryś już raz do wenli bo za każdym razem daje efekty u mnie. Nie jest tak jak na dulo kiedyś ale może być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile dni już bierzesz ? Ja 6 dni 60 mg i do tego 60mg mianseryny I 200 pregabaliny. Póki co to zamulony jestem, lęk ogólny trochę mniejszy ale lęk przed wyjściem z domu dalej jest duży i jeszcze nie mam odwagi wyjść z domu ale przynajmniej mam więcej siły żeby z łóżka sie podnieść

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, zburzony napisał(a):

@Lucy32może jeśli odstawisz duloksetynę na dłużej i zmienisz ją na coś innego to potem dulo znów zaskoczy. U mnie się taki powrót nie udał ale może tobie się poszczęści:)

Cos czuje ze tak bedzie ,skoro juz sie wypalilo.A Mirta w dawce 30mg juz teraz nic nie daje,bo w sumie moze tylko lekko ruszyla napęd od dwoch dni,ale to taki pusty napęd,robie cos ze y robic,ale nadal nie mam dobrego nastroju i czuje podskórny lęk wleczacy sie za mną pol dnia i dziwne napiecie ,niepokoj.Wiec chyba z niej juz nic nie wycisne.Podniesienie Dulo na 90 tez zapewne nic nie zmieni.Wiec chyba tylko znowu lek do wymiany.Okropnosc.Pozdrawiam cieplutko😘

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi