Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie ;)

Mili , ja przez te lata brania paro, kilkukrotnie bralem antybiotyki, zarowno penicyline jak i erytromycyne oraz inne. Nie zauwazylem u siebie zadnej roznicy w dzialaniu na psychike paroksetyny, innych interakcji tez nie bylo. Uwiez mi, ze jestem wyczulony i siedzialem czekajac na jakies symptomy i nic ;)

Feniksx , zwiekszenie dawki nie musi byc tak uciazliwe jak samo wdrazanie paroksetyny. Ja bardzo czesto skakalem z 20mg na 30mg i czulem tylko kilka dni wewnetrzny niepokoj, ale mozna bylo to wytrzymac. Ale sam wiesz, ze kazdy reaguje inaczej. Jak zapomniales wczoraj paro 20mg, to wez dzisiaj 30mg i zalatasz wczorajsza "dziure" i zwiekszysz przy okazji dawke ;)

3mam kciuki, zeby ci sie udalo bezbolesnie skoczyc na 30mg ;)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc Wam, no ja czuje sie roznie. Pierwsze 2 tygodnie po zmniejszeniu dawki wystepuja podobne objawy jak przy wprowadzaniu paroksetyny. Wewnetrzny niepokoj i lekka depersonalizacja tzn, czuje sie jakbym stal kolo siebie ;) Teraz od 20mg bedzie ciezko, ale mysle , ze w skokach po 2.5mg jakos dam rade. Przytylem po paro okolo 30kg, wiec groza mi tez inne choroby zwiazane z otyloscia. Dlatego tez m.in moja decyzja o zmnijszeniu dawki. Ale dalej uwazam, ze paro jest super skutecznym lekarstwem na wiele problemow psychicznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam dziś tragedię...

nie wiem czy to efekt pominięcie 1dawki.

Wczoraj już normalnie wziąłem.

A dziś o 6 obudził mnie budzik al wstałem zakeecilo mi się w głowie, już czułem lekko nerwy. Po chwili poczułem walace serce około 100 uderzeń, Potem chyba szybciej, źrenice zrobili mi się olbrzymie prawie koloru oczu nie było widać... I czułem jakby serce przyspieszalo A mi się coraz słabiej robiło. Intakie dzienne uczucie jakby oddech był zimny i w nosie i w ustach... nigdy takiej jazdy nie mialem, sprawdziłem puls właśnie 93 i lekko się trzęsie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja biore 10 mg, nie wiem do kiedy chyba do chwili kiedy przestane karmic piersia.. :( ale nie wiem kiedy maly nie bedzie tego tak potrzebowal. Mam dzis bardzo zly dzien od rana jakas spieta chodzilam, a teraz sie trzese jakby.. :( a biore od w sumie konca maja drugi miesiac juz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja biore 10 mg, nie wiem do kiedy chyba do chwili kiedy przestane karmic piersia.. :( ale nie wiem kiedy maly nie bedzie tego tak potrzebowal. Mam dzis bardzo zly dzien od rana jakas spieta chodzilam, a teraz sie trzese jakby.. :( a biore od w sumie konca maja drugi miesiac juz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 mg leczy jednak w stopniu raczej nie wystarczającym tak uważam, nie mam tak nasilonych lęków jednak są czasami, do tego drżą mi jeszcze ręce. Poza tym każdy lek ma określoną dawkę terapeutyczną myślę, że nie bez powodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 mg leczy jednak w stopniu raczej nie wystarczającym tak uważam, nie mam tak nasilonych lęków jednak są czasami, do tego drżą mi jeszcze ręce. Poza tym każdy lek ma określoną dawkę terapeutyczną myślę, że nie bez powodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja właśnie dzisiaj podniosłem dawkęna 30mg... zobaczymy kiedy to odczuje... broniłem się przed podniesieniem dawki... ale trudno dziś miałem mega ciężki dzień, a takich już nie chce więc posłucham lekarza, najwyżej zejdę....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja właśnie dzisiaj podniosłem dawkęna 30mg... zobaczymy kiedy to odczuje... broniłem się przed podniesieniem dawki... ale trudno dziś miałem mega ciężki dzień, a takich już nie chce więc posłucham lekarza, najwyżej zejdę....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi pomoglo na tyle ze funkcjonuje, na poczatku bylo zle, ale juz po miesiacu zaczelam normalnie myslec, a lęk nie towarzyszyl mi ciagle. Minely objawy lękowe. Czasami jednak mam gorsze dni, gorsze chwile, jednak juz rzadko ostatni raz dzis, a przed nim jakos na poczatku czerwca czy w polowie bylo gorzej

-- 09 lip 2015, 20:18 --

Wszyscy w rodzinie widza ze jest lepiej, ja tez. Psychiatra mi powiedziala ze dla mnie to dawka wystarczajaca, ja wczesniej wyszlam z nerwicy na 20 mg citronilu a potem na 10 mg citronilu bylam dluuugasny czas i pomoglo wiec kazdy ma inaczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi pomoglo na tyle ze funkcjonuje, na poczatku bylo zle, ale juz po miesiacu zaczelam normalnie myslec, a lęk nie towarzyszyl mi ciagle. Minely objawy lękowe. Czasami jednak mam gorsze dni, gorsze chwile, jednak juz rzadko ostatni raz dzis, a przed nim jakos na poczatku czerwca czy w polowie bylo gorzej

-- 09 lip 2015, 20:18 --

Wszyscy w rodzinie widza ze jest lepiej, ja tez. Psychiatra mi powiedziala ze dla mnie to dawka wystarczajaca, ja wczesniej wyszlam z nerwicy na 20 mg citronilu a potem na 10 mg citronilu bylam dluuugasny czas i pomoglo wiec kazdy ma inaczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi