Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

mogą być różne reakcje na leki u różnych osób ale ten lek ma tendencje do zamulania u wielu, i faktycznie u mnie tez po ok 2 latach to się wyraźnie nasiliło ze musiałem odstawić, tak samo jak z powodowaniem senności, wywołuje ją u niektórych tak dużą ze nie da się normalnie funkcjonować i to jest wina leku a nie czego innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mogą być różne reakcje na leki u różnych osób ale ten lek ma tendencje do zamulania u wielu, i faktycznie u mnie tez po ok 2 latach to się wyraźnie nasiliło ze musiałem odstawić, tak samo jak z powodowaniem senności, wywołuje ją u niektórych tak dużą ze nie da się normalnie funkcjonować i to jest wina leku a nie czego innego

dokladnie u mnie tak bylo,moze i nie kazdy tak ma ale spora wiekszosc.

-- 29 cze 2015, 22:20 --

Serotonina wszystkiemu jest winna,paro ladnie ja wychwytuje chyba najlpeiej z wszystkich lekow SSRI.

-- 29 cze 2015, 22:20 --

Na silne lęki ten lek jest zajebisty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego dla mnie najlepszym lekiem jest taki który blokuje wychwyt serotoniny i dopaminy, niestety jest tylko taki jeden który zacząłem źle tolerować, ale jak działał to zdecydowanie lepiej od paro

Jaki to lek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem dzis u rodzinnej i chwycila sie za głowę jak zobaczyla co dostałem i w jaki sposób mam to zmienić. Stwierdziła ze jesli wezmę wszystko zmienie od razu to skąd będę wiedział jaki lek wywołuje skutki uboczne lub po jakim sie zle czuje.... Stwierdziła tez ze duże dawki dostałem.... I ze mam zaczac od chloro, następnego dnia sprawdzić clona a 3 lub 4 dni później dopiero podnieś sobie paro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem dzis u rodzinnej i chwycila sie za głowę jak zobaczyla co dostałem i w jaki sposób mam to zmienić. Stwierdziła ze jesli wezmę wszystko zmienie od razu to skąd będę wiedział jaki lek wywołuje skutki uboczne lub po jakim sie zle czuje.... Stwierdziła tez ze duże dawki dostałem.... I ze mam zaczac od chloro, następnego dnia sprawdzić clona a 3 lub 4 dni później dopiero podnieś sobie paro...

Jak juz jestes dluzszy czas na paro to mozesz spoojnie paro podniesc do 40mg.

-- 30 cze 2015, 12:13 --

Ja z 20mg odrazu do 40mg wchodzilem lajcik ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz jestes dluzszy czas na paro to mozesz spoojnie paro podniesc do 40mg.

-- 30 cze 2015, 12:13 --

Ja z 20mg odrazu do 40mg wchodzilem lajcik ;)

Przeciez ci pisalem, ze tego wszystkiego jest za duzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i może nie do mnie ?? :D hehehe i Twoja pamieć nie najlepsza hehehe :-)

a czemu ten neuroleptyk moze byc nie tak ?? to tylko na spanko, mała dawka, pytalem w temacie o nim to wszyscy go tam zachwalali, ze wreszcie wstawali wypoczęci ;P, moja rodzinna najbardziej Clona sie przerazila... ze niby z grubej rury dostałem....

choc nie wie mczy lepsze bylo by Relanium ?? bo najpierw mialem dostac relanium... co lepsze Clon czy Rela?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

feniksx, Te wszystkie clony, neuroleptyki chlory relanium to najgorsze scierwa, jak najmniej tego, juz bym wolal zolpidem brac codziennie niz te zjebane neuroleptyki, ta sa kurwa leki dla schizolców z psychozami a nie dla kogos kto ma nerwice lekowa na huj dopierdalac sobie mózg takim gównem, juz lepiej sobie sete wódki przed snem pierdolnac niz to gówno jebane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

feniksx, polecam triticco znasz ...? naprawde ponad to niewluje lęki związane z zażywaniem paro a i zaleta reguluje sen nie tylko pomaga zasnąc jak inne zolpiki ;D zapytaj psychiatry tylko kumatego dziwie sie ze neuroleptyki przepisuja na sen naprawde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi