Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

I tak juz nie ma o czym gadac bo napisal ze wzial rano paroksetyne, poza tym ten lek ma okres póltrwania okolo doby, wiec czy wezmie czy nie wezmie to nie ma zadnego znaczenia, kasz, Napij sie, ale z umiarem, wypil polowe mniej niz jak bys mial wypic bez leków i powinno byc ok :mrgreen:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj. Są przypadki wpływu paroksetyny na wątrobę odnotowane np. na pubmed, ale to należy do rzadkości. Nie sądzę byś musiał się czegoś obawiać.

Dzięki za odpowiedź,

Może ktoś jeszcze by się wypowiedział ?

Czy Seroxat (paroksetyna) wpływa negatywnie na wątrobę ? Biorę po 20mg(1 tabletka) dziennie.

Przez fobię/lęki i natręctwa wpadłem w alkoholizm . Przez 6 lat mocno nadużywałem alkoholu [w jeden dzień potrafiłem samemu wypić 0,7 wódki i tak 2-3 razy w tygodniu (nieraz przerwa z tydzień albo dwa, ale to rzadko )] Nigdy nie miałem żadnych widocznych oznak chorej wątroby (ale wątroba daje o sobie znać dopiero jak jest już w bardzo ciężkim stanie).

Nie chcę robić żadnych badań.

Jestem mocno podbudowany i nie mam zamiaru ruszyć już kiedykolwiek alkoholu. Także o żadnym mieszaniu z alkoholem nie ma mowy (chociaż wcześniej to przerabiałem) .

Po 4 dniach z Seroxatem czuję że osłabiają się moje natręctwa i jestem mocno nastawiony na zdrowe i trzeźwe życie. Jakiekolwiek by ono nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EvilDead, każda substancja, która metabolizowana jest wątrobie, a w tym przypadku jest nią również paroksetyna, nie jest bez wpływu na kondycję wątroby. Myślę, że nie zaszkodzi, żebyś zrobił badanie kontrolne (usg,enzymy)

-- 04 kwi 2015, 13:17 --

co to jest ??

wygoogluj ;) to nie jest tak, jak Ricah napisał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ricah, przecież Anticol w połączeniu z alko wywołuje objawy ostrego zatrucia alkoholowego, łącznie z utrata przytomności, co ma odstręczać osobę z problemem alkoholowym do picia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anticol - to taka wszywka w tabletce, po zjedzeniu tego, nie mozna pic alkoholu, bo mozna wykorkowac, dziala chyba przez 24 godziny o ile dobrze pamietam, to jest dla osób konkretnie wjebanych w alkohol, on ma rodzinna impreze i po prostu chce sie napic, po co mu wogóle anticol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

magnolia84, kac to zatrucie spowodowane alkoholem. Oczywiscie wiekszy zakres, bo oprocz zatrucia aldehydem octowym, jest odwodnienie, niedobor witamin itd.; stad napisalem łopatologicznie. Chyba, ze stan po zazyciu anticolu i alkoholu znacznie rozni sie od samego przedawkowania etanolu? Dopytuje, bo nie chcialbym kogos wprowadzic w blad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

magnolia84, Wiem, ze zartowalas, napisalem tak ogólnie, ricah masz troszke racji, bo faktycznie na kacu czlowiek zdycha 2 razy bardziej, ale wazniejsze jest to co sie dzieje w trakcie picia, czyli mozliwa utrata przytomnosci, skoki cisnienia, rózne dziwne rzeczy, nawet zgon, wiec kac troche przy tym blednie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ricah, niestety jest znacznie gorzej niż na samym kacu..... Gdyby chodziło tylko o objawy kacowe, to ten lek sprzedawany byłby jako suplement ;)

-- 04 kwi 2015, 13:47 --

Dokładnie, jest jak Patryk29 pisze

-- 04 kwi 2015, 13:49 --

Patryk29, miałeś się do mnie nie odzywać :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi