Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, lily was here napisał(a):

No dla mnie to jest niedbale skoro uczymy sie w taki sposób zapisu, potem takie ‚s’ pisane jak duża sie wydaje, ze jest duża. Po angielsku tak piszą. Poza tym takie oderwane litery od siebie w ręcznym piśmie tez nie wygladaja wg mnie ładnie.

dużo lepiej to wyglada niz te dzieciece litery jak male s czy b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, libed napisał(a):

to wlasnie przez to ze chca zabijac humanitarnie. posadziliby na krzesle albo powiesili i nie byloby takich nieporozumiem. poza tym po co trzymac kogos w wiezieniu 40 czy iles lat to humanitarne ? zabójstwo jest ekonomiczne i bardziej humanitarne po co jacys zwyrole maja zyc kilkadziesiat lat za kratkami. no chyba ze pracuje i sam zarabia na swoje utrzymanie ale placenie na kogos kto poza wiezieniem zwykle nie jest dluzej jak miesiac czy dwa bo zaraz kogos zabije czy pobije nie ma sensu. 

Podpisuję się obiema rękami i nogami.

Kule w łeb lub serce żeby było szybko i pewnie. A nie jakieś cudowanie.

Na wojnach ludzie giną w okropnych warunkach. Inni za życia mają piekło na ziemi. A degeneratow I zwyrodnialcow traktuje się z poszanowaniem praw człowieka. Jakby na nie zaslugiwali

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś wciągnęła mnie ta sprawa. Oglądałam kilka materiałów o tej kobiecie. O jej dzieciństwie i chorobie psychicznej. Natomiast uderzyło mnie to, że ta 18 letnia wówczas dziewczyna nie miała motywu, by to zrobić. Chodziło o zazdrość z tego, wiadomo. Jej chłopak dostał dożywocie bez kary śmierci, ale miał 17 lat wtedy. Torturowanej i zabitej dziewczynie wyryto pentagram na klatce piersiowej. Szkoda mi matki zamordowanej, która pojawiła się na egzekucji, na którą czekała 30lat, a Christa nadal żyje.

Na nagraniach dziewczyna podczas procesu w sądzie pojawiała się uśmiechnięta, machała do mamy. Nie widać tam skruchy. Po usłyszeniu wyroku zaczęła i szlochać prosić Boga o łaskę, jakoś tak. Wtedy padł wyrok, że zostanie stracona za 30 lat poprzez krzesło elektryczne. 

No a teraz dowiadujemy się, że nie wkluto się prawdopodobnie w żyłę. Nie wiem. Dwie porcje trucizny - Pentobarbitalu.

Kiedyś była podobna akcja z tym zastrzykiem. Podobno też jest to uczucie jakbyś tonął. 

Matka chciała, by Christa miała przed sobą zdjecie jej zabitej córki podczas umierania. Mówiła też, że Christa nigdy jej nie przeprosiła. 

Morderczyni mówiła, że jest spokojna i nie boi się śmierci. Boi się jedynie samego procesu egzekucji.

Teraz chyba nie będzie kolejnej egzekucji w tym roku, ale nie wiem.

Edytowane przez Niewkopomonowana

I can read your mind better than you.

I don't run from my demons. I learn their names.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, libed napisał(a):

to wlasnie przez to ze chca zabijac humanitarnie. posadziliby na krzesle albo powiesili i nie byloby takich nieporozumiem. poza tym po co trzymac kogos w wiezieniu 40 czy iles lat to humanitarne ? zabójstwo jest ekonomiczne i bardziej humanitarne po co jacys zwyrole maja zyc kilkadziesiat lat za kratkami. no chyba ze pracuje i sam zarabia na swoje utrzymanie ale placenie na kogos kto poza wiezieniem zwykle nie jest dluzej jak miesiac czy dwa bo zaraz kogos zabije czy pobije nie ma sensu. 

widmok nie kradl tranzystorow :D tylko KATALIZATORY. lepsze to niz praca bo kosztuje 3k i mozna pod oslona nocy szybko wyciac z samochodu i lezakowi doradzal taka prace zamiast isc do hipermarketu do pracy :D

Oczekiwanie przez 30 lat na śmierć, a potem nieudana próba zabójstwa to są tortury. Jedno barbarzyństwo nie usprawiedliwia drugiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Żaba Monika napisał(a):

Oczekiwanie przez 30 lat na śmierć, a potem nieudana próba zabójstwa to są tortury. Jedno barbarzyństwo nie usprawiedliwia drugiego.

Zwłaszcza, że miała 18 lat i w morderstwie brały udział jeszcze dwie osoby, a tylko ona skazana na śmierć. Nie brali pod uwagę jej traumy w dzieciństwie i choroby psychicznej jaka była zdiagnozowana. Poza tym z tego, co wiem to jej facet nakłaniał do tego i to on wyrył pentagram. Cóż... Nie wiem, co o tym myśleć 

Życie w celi śmierci to życie w klatce. Wstajesz o 3 w nocy/ rano, 4 rano jest  śniadanie, potem praca i cela. 

Edytowane przez Niewkopomonowana

I can read your mind better than you.

I don't run from my demons. I learn their names.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, libed napisał(a):

Szczególnie jak na to czekasz 30 lat. Jaka jest idea tego właśnie skazywania na kare śmierci i wyczekiwanie kiedy sie to wydarzy? Rozumiem ze to tez ma być rodzaj tortury. 
Co do kary śmierci zmienia mi sie zdanie w tym temacie. W momencie jak sobie uświadamiam ile niereformowalnych zwyroli jest wśród nas którzy dla dobra społeczeństwa powinni być z niego po prostu wykluczeni bo i tak innej rady nie ma to nie wiem… jedyny problem dla mnie aktualnie to możliwość pomyłki. Inaczej ludzie powinni sami sie bronic przed zwyrolami i sami wymachiwać bronią jak w dżungli? Wole zeby tego nie musieć robić na własna rękę.

Edytowane przez lily was here

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Żaba Monika napisał(a):

zgadza sie powinni ja zabic 30 lat temu bez sensu bylo placic na pasozyta tyle lat. 

3 godziny temu, lily was here napisał(a):

Lepiej to kwestia gustu.

no lepiej skoro prawie nikt dorosly tak nie pisze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi