Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Boze rodzice przeżywają mandat 150 zł od parkingowego. Odwołanie chcą pisać. Boze

Spod marketu? Zdania są podzielone co do ważności tych mandatów, a raczej nakazów zapłaty.

Przyznam się, że kiedyś też dostałem i dla świętego spokoju zapłaciłem, wówczas 150zł nie było dla mnie sumą, którą żal stracić...

Edytowane przez Chongyun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Dryagan napisał(a):

Dzień dobry, witam z południową kawką. Wreszcie udało się chwilę usiąść w spokoju. Jak żyjecie w nowym roku??? Coś się zmieniło? U mnie za oknem zima w pełnej krasie

20260102_131931.jpg

20260102_131858.jpg

20260102_131940.jpg

20260102_131954.jpg

20260102_132037.jpg

Fajna zima u Ciebie 🙂”skrzypi” sniegbpod butami? 

3 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Boze rodzice przeżywają mandat 150 zł od parkingowego. Odwołanie chcą pisać. Boze

Jeśli Rodzice robili zakupy w tym czasie i mają paragon, to spokojnie mogą się odwołać . Wiesz, 150 zł to nie mało jak płacą za wszystko , dbają o rachunki , zaspakaja wszystkie potrzeby. Ja tam się nie dziwię że chcą się odwołać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Też bym przeżywał. 

Pamietam jak przeżywałem, jak mi samochód zholowali, chciałem na straż miejską iść uzbrojony. 

Edytowane przez MicMic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, brum.brum napisał(a):

Fajna zima u Ciebie 🙂”skrzypi” sniegbpod butami? 

Jeśli Rodzice robili zakupy w tym czasie i mają paragon, to spokojnie mogą się odwołać . Wiesz, 150 zł to nie mało jak płacą za wszystko , dbają o rachunki , zaspakaja wszystkie potrzeby. Ja tam się nie dziwię że chcą się odwołać 

Oj ja wiem że u nas liczymy każdy grosz niestety ;/ tylko ja nie wiedziałam że to jest coś do odwołania. 

2 godziny temu, Chongyun napisał(a):

Spod marketu? Zdania są podzielone co do ważności tych mandatów, a raczej nakazów zapłaty.

Przyznam się, że kiedyś też dostałem i dla świętego spokoju zapłaciłem, wówczas 150zł nie było dla mnie sumą, którą żal stracić...

Nie wiedziałam. Na moja logikę, to podobnie jak mandaty w komunikacji, też nie masz biletu/legitki/dowodu/przekroczysz o minutę i no sorry takie prawo i dają mandat

A tu się okazuje że mimo że parking prywatny, jest obowiązek tego biletu darmowego, Ty go nie wziąłeś i nadal racja po twojej stronie, odwołują się i nie płacą;o

A swoją drogą, te parkometry to fanaberia na kiju, kiedyś nie było takich wymysłów i jak ma człowiek pamiętać o tym cholerstwie. Nie wspominając że wielu nawet nie umiem obsłużyć Xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Oj ja wiem że u nas liczymy każdy grosz niestety ;/ tylko ja nie wiedziałam że to jest coś do odwołania. 

Jest, jest. Robiłem tak kilka razy. Tylko ten paragon jest ważny, bo to jest podstawa odwołania ( tam jest godzina zakupów i jeśli pokrywa się datą mandatu jest anulowany )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, brum.brum napisał(a):

Jest, jest. Robiłem tak kilka razy. Tylko ten paragon jest ważny, bo to jest podstawa odwołania ( tam jest godzina zakupów i jeśli pokrywa się datą mandatu jest anulowany )

No tylko że na zasadzie chyba że na monitoringu widać że wchodzisz mniej niż godzinę darmowa upłynęła. Bo tak, co z tego o której kasowales zakupy, jeśli robisz je kilka godzin?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

No tylko że na zasadzie chyba że na monitoringu widać że wchodzisz mniej niż godzinę darmowa upłynęła. Bo tak, co z tego o której kasowales zakupy, jeśli robisz je kilka godzin?

U mnie nie zwracali uwagi czy miałem robione zakupy 15 min czy 2 godzinki. 3 razy odwołany mandat został, więc na szczęście firma wystawiająca nie „czepiała” się czasu

Robisz foto paragonu i wysyłasz na maila prośbę o anulowanie mandatu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, brum.brum napisał(a):

U mnie nie zwracali uwagi czy miałem robione zakupy 15 min czy 2 godzinki. 3 razy odwołany mandat został, więc na szczęście firma wystawiająca nie „czepiała” się czasu

Oki. Wygląda zatem jakby liczyli na hajs od kogoś kto nie wie tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Jeśli to mandat z parkingu prywatnego np przy sklepie albo macdonaldzie to od razu można go do kosza wyrzucić. Jedynie takie mandaty wystawione przez straż miejską, policję albo inne służby miejskie trzeba płacić. Te z prywatnych parkingów nawet jako podpałka się nie sprawdzają 

Dostałem takie mandaty dwa razy i ani jednego nie zapłaciłem. Ostatni sprzed dwóch lat a poprzedni to nawet nie pamiętam już. Nic się nie stało. To nie do końca jest zgodne z prawem to co robią te parkingowcy

@Dryagan piękne fotki 🖤🌲

50 minut temu, Dalila_ napisał(a):

A swoją drogą, te parkometry to fanaberia na kiju

Parkomaty miejskie niestety trzeba ogarniać. Ale te spod prywatnych sklepów itp. to tylko dodatkowa maszynka do kasy dla tych co zapłacą 

42 minuty temu, brum.brum napisał(a):

Szkoda czasu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

A tu się okazuje że mimo że parking prywatny, jest obowiązek tego biletu darmowego, Ty go nie wziąłeś i nadal racja po twojej stronie, odwołują się i nie płacą;o

Niech nie piszą żadnego odwołania, bo tylko podadzą tym bydlakom swoje dane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, MicMic napisał(a):

Czyli mówicie, że na tych parkingach można sobie wjeżdżać na wyjebce? Nie brać w ogóle bilecików? 

Normalnie. Wjeżdżasz na pełnej, z piskiem stajesz na 3 miejscach, wychodzisz z auta i krzyczysz: „ zróbcie miejsce bo szef przyjechał” Po co Ci bilecik 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, brum.brum napisał(a):

Normalnie. Wjeżdżasz na pełnej, z piskiem stajesz na 3 miejscach, wychodzisz z auta i krzyczysz: „ zróbcie miejsce bo szef przyjechał” Po co Ci bilecik 🙃

Xd ooo tak bym mógł. Jeszcze czerwony dywan dla Pana i hostessy. Potem jakiś typo kompletuje mi zakupy, a ja odjeżdżam z dziewczynami w nieznane 🥰

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 3.01.2026 o 12:57, Dryagan napisał(a):

Dzień dobry, witam z południową kawką. Wreszcie udało się chwilę usiąść w spokoju. Jak żyjecie w nowym roku??? Coś się zmieniło? U mnie za oknem zima w pełnej krasie

20260102_131931.jpg

20260102_131858.jpg

20260102_131940.jpg

20260102_131954.jpg

20260102_132037.jpg

Zima brrr. U mnie też ale nie tyle śniegu, mrozik lekki. Co się zmieniło w nowym roku? Nie umiem odpowiedzieć jeszcze. Na pewno pewne myśli muszą się skrystalizować i nabrać pełnego wymiaru. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

@Dryagan byłeś z córką na sankach? W tamtym roku jak spadł śnieg to pamiętam że byłeś! C :

Nie, bo za zimny wiatr. Jesteśmy wszyscy po ciężkiej grypie, lepiej nie ryzykować. Zresztą córka to już tak średnio chce wychodzić na sanki z tatą 🙂 woli z koleżankami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi