Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Liber8 napisał(a):

Picie raz w tygodniu to już alkoholizm? Wypijam max 4. Jak myślicie?

Ja sie na piciu nie znam za bardzo. 4 piwa to może bym przez 4 lata wypila 🙂. A dlaczego chcesz pić 4?  Alkoholizm jest chyba wtedy jak nie umie się nie pić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Liber8 napisał(a):

Czwarty rok po szpitalu w dobrym samopoczuciu, psychiatra powiedziała bym nie popsuł tego alkoholem 😇 do tej pory nie popsułem, to piwko i będzie wchodzić raz w tygodniu, po bożemu 😛

Picie raz w tygodniu to już alkoholizm? Wypijam max 4. Jak myślicie?

Piją 4 na dzień, albo i więcej, ja piłam po 2 chociaż nie koniecznie alkoholowe. Jak masz problemy alkoholowe to ktoś mógłby powiedzieć, że nawet 1,2 to za dużo, ale jeżeli robisz to z umiarem, pod kontrolą to nie jest to alkoholizm. 

3 godziny temu, Harding napisał(a):

Czy ktoś z szanownych Forumowiczów kiedyś chociaż trochę pościł? Ja ostatnio próbuję, ale bardzo ciężko jest mi wytrzymać uczucie głodu. Czytałem, że ponoć pomaga metoda małych kroków np. zrezygnowanie z kolacji. Proszę o opinie i pomoc 🙂

Czasem się zdarzyło, ale to w Wielki Post i przeżyć można. Kolacji też sobie odmawiałam kiedyś, by lepiej czuć się rano i jadać śniadania zamiast kolacji, ale jednak lepsze kolacje. 

W sumie lepiej nic nie zjeść niż zjeść za mało, chyba że jest się bardzo głodny. To by jeść małymi porcjamj, nie zawsze się sprawdza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi