Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Jurecki napisał(a):

IMG_20231018_160517744.thumb.jpg.374a18acb0ba62cbbf03b29978da5f91.jpg

@Szczebiotka wiesz co to za grzyby są, te blaszkowe?

IMG_20231018_160437069_HDR.jpg

Kania potocznie zwana u mnie sowa. Robi się jak kotlet schabowy. Ja wrzucam nawet trochę do mleka, jajko i bułka tarta i na patelnię. Sól i pieprz i jesz 🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie @Jurecki problemy ze spaniem naprawdę są widać po godzinach aktywności. Ale ja sam budzę się 3:33, 4:00 i po chwili namysłu idę dalej spać i dziś np. wstałem o 5 co jest dla mnie wręcz powodem do świętowania. Rozumiem, że nie lubisz leków ale potrafią one poprawić komfort życia a z tego co wiem nie specjalnie lubisz wstawać o tak wczesnych godzinach w przeciwieństwie do mnie. Nie pamiętam już jak to jest wstawać realnie nad ranem kiedy słońce świta i rozsuwasz zasłony ziewając jak lew w międzyczasie.

Kania! Właśnie nie mogłem znaleźć w głowie tej nazwy, świtały mi tylko kotlety w głowie, w sensie że kawał konkretnego grzyba. @Szczebiotka również nie śpi! :shock: Pewnie zajęta odprawianiem jakichś nocnych rytuałów 🧹 💥✨ Magda idź spać, bo potem pół dnia prześpisz po paroksetynie :lol:

Ta zmiana w schematach snu jest też zapewne spowodowana naturalnie. 29 października zmieniają czas na zimowy, więc będzie wstawanie o 5 zamiast o 4 💤⏰  🏃‍♂️💨

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje zdjęcie z niedalekiej przeszłości 😅 w sumie to nie moje, tylko ja go użyłem i nie bez powodu bo wystarczy na tydzień stawiania kawy bez problemu. Chyba, że ktoś wypija tyle kawy na co dzień, ale obawiam się, że bez karetki taka konsumpcja by się nie obyła.

Dzięki w każdym razie za kawę, która wygląda jakby była podawana w stołówce, ale każdy stolik miałby problemy z jej utrzymaniem. Poczęstuję się 1/100 tego dzbana ☕ chociaż już jedną wyjątkowo mocną z rana wypiłem, ale to nieważne. Najwyżej będę chodził przez pół dnia wystrzelony jak z rakiety z powykręcaną twarzą 😆 dzięki raz jeszcze i miłego dnia panie nowy administrator 🎉, choć ja ewidentnie nie jestem na czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 18.10.2023 o 04:56, Fobic napisał(a):

Wystarczy być dla mnie miłym i... być płcią piękną. Faceta raczej szybko bym odprawił 🫡

Ja tak już mam, że gdy kobieta rodzi mi w głowie jakiś pomysł (nawet nieintencjonalnie), to natychmiast dostaję motylków, które wynoszą mnie z domu 😅 niezależnie od pory dnia, czy nocy.

I kto tu jest miły :D Fotki cudne robisz...oczywiście możemy popatrzeć na więcej.

52 minuty temu, Dryagan napisał(a):

Dzień dobry Grzybiarzom! I dobrego dnia - ja pozostanę przy kawie

Witam...w kwestii grzybów to lubię kurki i rydze i oczywiście zupę grzybową z suszu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Fobic napisał(a):

@Szczebiotka również nie śpi! :shock: Pewnie zajęta odprawianiem jakichś nocnych rytuałów 🧹 💥✨ Magda idź spać, bo potem pół dnia prześpisz po paroksetynie :lol:

No widzisz 😉 niestety wstaje o 6 bo muszę dzieci do szkoły wyszykowac bo o 6:45 wychodzą na samochód do szkoły który po nie przyjeżdża. 

Bardzo chętnie poszła bym spać, i pewnie niedługo pójdę bo mnie paro zmuli i na około godzinę się kładę jak tylko mogę. Wtedy lepiej mi się funkcjonuje w ciągu dnia.

Dzisiaj niestety ciężką noc miałam. Ciągle się budziłam, czułam jakiś niepokój, i serduszko mnie boli 😥 nie wiem dlaczego. Wczoraj tak mieli inni z mojej rodziny. Może zmiana pogody? Albo stres? 🤔 Sama nie wiem, ale jest to już męczące. 

Rytuały to dzisiaj sobie odpuściłam😉 nie miałam sił.

@Jureckito z latarką chyba na te grzyby poszedł😅 ja w tym roku ani razu nie byłam😥 

Widzicie jaka ze mnie nie wychowana gapa? Nawet się z wami nie przywitałam😥 przepraszam. 

Dzień dobry wam. Mam nadzieję że dla was będzie lepszy niż dla mnie. Chciała bym żeby mnie nie bolało, ale ja zawsze mam pod górkę😮‍💨

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, Melodiaa napisał(a):

Fotki cudne robisz...oczywiście możemy popatrzeć na więcej

Nie słódź tak, bo w końcu się ludziom przeje 🍴 i jestem taki, że nie wierzę do końca w takie.. komplementy, ponieważ mogę odnieść wrażenie, że to tylko z grzeczności. Co nie znaczy, że nie jest mi z tego powodu miło i dziękuję za każde takie słowa skierowane w moją stronę 😊 ale mówisz, masz 🫴 poniżej, chociaż to już nie są dzieła sztuki, tylko zwyczajne zdjęcia, a że lubię ładne ujęcie i mam swoją perspektywę nie waląc fotek na lewo i prawo to już inna sprawa, choć nie każdy musi się z tym zgadzać.

Żeby nie było, dziś o 6:45 przebiegłem (w pogoni za wschodem słońca) 1 km w jedną stronę (i z powrotem już bardziej na luzaku kręcąc głową z niezadowolenia dzisiejszym wschodem ze względu na zapylenie samolotami warstwy atmosfery przez co nie widać tarczy słońca, tylko jakąś rozpraszającą światło chemiczną mgłę). Jak mi nie wierzycie poczytajcie o geoinżynierii, kiedyś teoria spiskowa a dzisiaj najczystsza prawda, choć terminologia tam użyta różni się znacząco od tych foliarskich określeń i też nie twierdzę, że jestem w błędzie ponieważ nie śledzę tego już od dawna. Wiem tylko, że na swój sposób zalegalizowali to, przez co foliarzom czapki się usmażyły 😅

Proszę bardzo przebieg mojego porannego mini-maratonu w postaci krótkiej foto-relacji 🫱

1.) Jest szron - jest dobrze 👍

1.thumb.jpg.6807ba4c4c2a4986349b9a1ec28d6b40.jpg

2.) A to już mi się nie podoba 😐

2.thumb.jpg.18149a70c3c7f252ffc5a0c6929e9276.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Fobic napisał(a):

Chyba, że ktoś wypija tyle kawy na co dzień, ale obawiam się, że bez karetki taka konsumpcja by się nie obyła.

Ojjj przyznam, że piję tyle, o ile nie więcej. :D i jakoś na razie obyło się bez karetki :D

Dzień dobry wszystkim. Druga kawka i papieros... bez planu na reszty dnia.

Jestem jakaś zdołowana i nie potrafię niczym się zająć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Melodiaa napisał(a):

Rozumiem, że wolisz anty komplementy te z niegrzeczności ;) Są prawdziwszym wyrazem?

Nie, ale jeśli jest tych komplementów zbyt wiele zaczynam mieć co do nich wątpliwości. Nie lubię gdy mi ktoś dogryza. Potrafię znaleźć w sobie pokłady jadu o jakie bym siebie nigdy nie podejrzewał i się odgryźć, a nawet ugryźć ale jak się wtedy wkręcę muszę sam siebie powstrzymać i uderzyć w twarz bo może być nieciekawie.

Nie. Żadne anty komplementy nie są prawdziwszym wyrazem opinii na czyjkolwiek temat bo są po prostu kłamstwem nakręconym złymi pobudkami, a takie coś potrafi mnie mocno zdestabilizować, zniechęcić do czegokolwiek i muszę gryźć się w język żeby nie zionąć ogniem w kierunku tej osoby. No może i przesadzam, nie jestem groźny a do takich zachowań jestem zdolny ale wymaga to naprawdę wiele aby mnie do tego doprowadzić. Ten brak wiary we własne możliwości... ba! jakie znowu możliwości.. i widzisz tak cały czas bez przerwy, po prostu nie wierzę w siebie, ale każde takie słowa w moim kierunku odbieram pozytywnie i nie kręcę jakiejś wojny po kryjomu gdy coś widzę i odbieram jako nieprzychylne na mój temat 😅 (nie wiem jakim cudem ja takie rzeczy dostrzegam i co gorsza odbieram w ten sposób), która de facto byłaby totalnie pozbawiona sensu. Nie daję takim bezproduktywnym myślom dojść do głosu i szybko je wygaszam. Rozpisuję się na mój temat, jakby to było co najmniej najważniejsze, albo chociaż ważne 😁 przepraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba już wiem dlaczego tak paskudnie się czuje. Podobno bardzo duży spadek ciśnienia teraz będzie. Katastrofa. Zasnęłam jeszcze na trochę i czuję się jeszcze bardziej zmęczona bo ciągle coś się działo w moim śnie. Głównie to że ciągle coś mnie dusiło, na koniec były to Szeptuchy 🤪

5 minut temu, Fobic napisał(a):

Rozpisuję

Chyba rozmowy ze mną cię rozkręciły😳 pamiętam pierwsze twoje wiadomości gdzie było to jedno zdanie, góra dwa 😅 

2 godziny temu, Fobic napisał(a):

Nie słódź tak,

Zamiast się cieszyć to marudzisz 😉

54 minuty temu, cynthia napisał(a):

Jestem jakaś zdołowana

A ja mega rozbita 

Niech ktoś przytuli😥

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Szczebiotka napisał(a):

Chciała bym żeby mnie nie bolało, ale ja zawsze mam pod górkę😮‍💨

No powiem że nie tylko Ty masz pod górkę jeśli coś to Ci pomoże.

4 godziny temu, Fobic napisał(a):

Panie @Jurecki problemy ze spaniem naprawdę są widać po godzinach aktywności.

A niech szlak. Dzisiaj nie śpię od 2:30 w  nocy. Masakra. Oczy mnie pieką i czuje się wypluty a tu jeszcze do dentysty mam iść.

Witam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Jurecki napisał(a):

No powiem że nie tylko Ty masz pod górkę jeśli coś to Ci pomoże.

Trochę tak, pomoże. Bo ja zawsze szukam w takich sytuacjach wytłumaczenia i np tego czy inni też się mają pod górkę. Wiem że nie powinnam tak, ale po prostu wtedy mi jest trochę lżej z tym. Nie życzę nikomu źle żeby nie było.

3 minuty temu, Jurecki napisał(a):

Dzisiaj nie śpię

Dzisiaj to jest po prostu koszmar. Dawno nie miałam tak ciężkiej nocy 😮‍💨 ale z tego co czytałam to ciśnienie atmosferyczne ma spaść o 35 hPa 😱

2 minuty temu, cynthia napisał(a):

tulę!

🖤

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Fobic napisał(a):

Nie, ale jeśli jest tych komplementów zbyt wiele zaczynam mieć co do nich wątpliwości. Nie lubię gdy mi ktoś dogryza. Potrafię znaleźć w sobie pokłady jadu o jakie bym siebie nigdy nie podejrzewał i się odgryźć, a nawet ugryźć ale jak się wtedy wkręcę muszę sam siebie powstrzymać i uderzyć w twarz bo może być nieciekawie.

Nie. Żadne anty komplementy nie są prawdziwszym wyrazem opinii na czyjkolwiek temat bo są po prostu kłamstwem nakręconym złymi pobudkami, a takie coś potrafi mnie mocno zdestabilizować, zniechęcić do czegokolwiek i muszę gryźć się w język żeby nie zionąć ogniem w kierunku tej osoby. No może i przesadzam, nie jestem groźny a do takich zachowań jestem zdolny ale wymaga to naprawdę wiele aby mnie do tego doprowadzić. Ten brak wiary we własne możliwości... ba! jakie znowu możliwości.. i widzisz tak cały czas bez przerwy, po prostu nie wierzę w siebie, ale każde takie słowa w moim kierunku odbieram pozytywnie i nie kręcę jakiejś wojny po kryjomu gdy coś widzę i odbieram jako nieprzychylne na mój temat 😅 (nie wiem jakim cudem ja takie rzeczy dostrzegam i co gorsza odbieram w ten sposób), która de facto byłaby totalnie pozbawiona sensu. Nie daję takim bezproduktywnym myślom dojść do głosu i szybko je wygaszam. Rozpisuję się na mój temat, jakby to było co najmniej najważniejsze, albo chociaż ważne 😁 przepraszam

Jeden komplement dziennie dla Fobia 🤪 Zapisane :D

A tak w ogóle wierz bardziej w swoje możliwości i w innych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Melodiaa napisał(a):

Jeden komplement dziennie dla Fobia 🤪 Zapisane :D

Nie zapisuj bo przyjdzie czas, że będę nieaktywny przez kilka tygodni i te komplementy to będą jeśli już mocno na siłę i za jakieś fanaberie 😄 błagam, nie wysilaj się dla mnie bo wyjdzie mi to na złe. Bądź sobą, za to cię szanuję 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Fobic napisał(a):

Nie zapisuj bo przyjdzie czas, że będę nieaktywny przez kilka tygodni i te komplementy to będą jeśli już mocno na siłę i za jakieś fanaberie 😄 błagam, nie wysilaj się dla mnie bo wyjdzie mi to na złe. Bądź sobą, za to cię szanuję 👍

Żartuje...poza tym jeszcze od tego lukru się rozbestwisz jak dziadowski bicz a tego nie chcemy :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi