Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

Gość katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

A od czego jeszcze? 

U mnie lekarz patrzył całościowo na wyniki, nie tylko na sam cholesterol. A że trójglicerydy miałam w normie, lipoproteinę nisko, nie mam też obciążeń rodzinnych chorobami układu krążenia, to uznał, że zostawiamy tak jak jest. Dał tylko skierowanie na badanie cholesterolu metodą bezpośrednią i tam wynik wyszedł trochę niższy niż w lipidogramie.
Powiedział tylko że mogę spróbować go zbić trochę samą dietą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Noire Panthere napisał(a):

U mnie lekarz patrzył całościowo na wyniki, nie tylko na sam cholesterol. A że trójglicerydy miałam w normie, lipoproteinę nisko, nie mam też obciążeń rodzinnych chorobami układu krążenia, to uznał, że zostawiamy tak jak jest. Dał tylko skierowanie na badanie cholesterolu metodą bezpośrednią i tam wynik wyszedł trochę niższy niż w lipidogramie.
Powiedział tylko że mogę spróbować go zbić trochę samą dietą.

A oki. Dieta no właśnie... Ja to myślę jednak czy nie robić jak tata jeść wszystko i jeść tabletki które zbijaja cholesterol :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Dieta no właśnie... 

Zależy co rozumiesz pod pojęciem dieta, bo jeśli masz na myśli eliminacje całkowitą jakichś produktów to nie o taką dietę chodziło mojemu lekarzowi. Bardziej o ograniczenie spożycia niektórych produktów jak np. żółtego sera i innych produktów, ale to nadal nie jest całkowita eliminacja, bo nadal je jem, ale po prostu rzadziej.

Godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Ja to myślę jednak czy nie robić jak tata jeść wszystko i jeść tabletki które zbijaja cholesterol :D

Ja nie jestem fanką takiego "chodzenia na łatwiznę", ale ja mam do statyn kilka "ale" i chcę ich uniknąć najdłużej jak się da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi