Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

Gość katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Nesia napisał(a):

Życie nie jest takie proste i zero jedynkowe. 

Ale Ty masz dziwne myślenie, posiadanie standardów, oczekiwań co do relacji i wartości oraz szacunku do siebie to podejście zero jedynkowe i proste? Nie ma w tym nic prostego i zero, jedynkowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy warto być dobrym człowiekiem? To wielka sztuka przejść przez piekło i nie stać się diabłem kiedyś czytałam i mocno pilnowałam aby ta cząstkę zdusić. Terapia było dla mnie szlachetność i pomoc innym, życzliwość i dobre słowo. Bycie gdy ktoś tego potrzebował niezależnie od stopnia relacji. Bycie kimś kto przywraca wiarę w ludzi. Podarowanie siebie i swojemu czasu komuś gdy nikogo nie było wokół. Dlaczego?  Uważałam, że nie można oceniac ludzi  bez zagłębiania się w szczegoly. Zawsze zastanawiam się co się wydarzyło, że ten człowiek tak postępuje. Starałam poznać motywy i historię. Oceny są łatwe. Widzimy skrawek człowieka nie wiedząc co tak naprawdę ma do powiedzenia.  Uważałam, że nie można traktować tak innych. Po latach takiego rozpracowywania ludzi zauważyłam, że mało kto mi tyle poświęca uwagi. Ludzie nie chcą zadać sobie żadnego trudu a zasada wzajemności to lipa.  Dziś wiem jedno... wszystko co dobre zostało we mnie zniszczone, zdeptane i wyrzucone na śmietnik. Gdzieś ta granica została we mnie przekroczona i się przelało....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Sensys napisał(a):

Ale Ty masz dziwne myślenie, posiadanie standardów, oczekiwań co do relacji i wartości oraz szacunku do siebie to podejście zero jedynkowe i proste? Nie ma w tym nic prostego i zero, jedynkowego.

Nie mam ochoty wchodzić z Tobą w dyskusję. Twoje podejście jest bardzo męczące. Skwitowałabym to bardzo prosto jednym słowem ale zachowam kulture. 

Edytowane przez Nesia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Nesia napisał(a):

Nie mam ochoty wchodzić z Tobą w dyskusję. Twoje podejście jest bardzo męczące. Skwitowałabym to bardzo prosto jednym słowem ale zachowam kulture. 

Hahaha, przerosło widzę i brak argumentów to na przyszłość nie używaj słów które nie pasują w danym kontekście. Kompletnie mnie to wali jakim słowem byś skwitowała i nie wiem po co to piszesz i że zachowasz wielce kulturę 😅 To na przyszłość nie komentuj i nie odnoś się do moich wypowiedzi jak tak szybko wymiękasz i przerasta Cię prosta dyskusja i proste pytania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Sensys napisał(a):

Hahaha, przerosło widzę i brak argumentów to na przyszłość nie używaj słów które nie pasują w danym kontekście. Kompletnie mnie to wali jakim słowem byś skwitowała i nie wiem po co to piszesz i że zachowasz wielce kulturę 😅 To na przyszłość nie komentuj i nie odnoś się do moich wypowiedzi jak tak szybko wymiękasz i przerasta Cię prosta dyskusja i proste pytania.

Wróć i zobacz kto zaczął komentować mnie 🤦 Jesteś antypatyczny dla mnie i z brakiem argumentów to nie ma związku. 

Edytowane przez Nesia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Nesia napisał(a):

Dziś wiem jedno... wszystko co dobre zostało we mnie zniszczone, zdeptane i wyrzucone na śmietnik. Gdzieś ta granica została we mnie przekroczona i się przelało....

mam z deka podobnie. Moja empatia jest dużo mniejsza, jestem mniej naiwna. Tylko moim problemem jest to, że nadal próbuje widzieć w ludziach dobro. Szybko wybaczam i to jest jednak błąd. Bo druga osoba tego i tak nie docenia ni nie jest w stanie przeprosić. tO są idioci. NIe potrafią przyznać do do błędu. To najgorszy typ ludzi. Są jednak tacy, którzy zasługują na mój szacunek Tylko trzba to dobrze wyczuć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Verinia napisał(a):

mam z deka podobnie. Moja empatia jest dużo mniejsza, jestem mniej naiwna. Tylko moim problemem jest to, że nadal próbuje widzieć w ludziach dobro. Szybko wybaczam i to jest jednak błąd. Bo druga osoba tego i tak nie docenia ni nie jest w stanie przeprosić. tO są idioci. NIe potrafią przyznać do do błędu. To najgorszy typ ludzi. Są jednak tacy, którzy zasługują na mój szacunek Tylko trzba to dobrze wyczuć.

Myślę, że każdy popełnia błędy. Trzeba tylko odróżnić osobę, która popełniła błąd i tego żałuję od takiej, która niby żałuję, a dalej robi to samo... dodatkowo dopisując rzeczy, których nie było i uważając, że ona nie ma sobie nic do zarzucenia... to jest toksyczność i takich rzeczywiście lepiej unikać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, Verinia napisał(a):

Najgorszy typ ludzi to ci którzy manipulują i konfabuluja a później obwiniają cię o swoją reakcje 🙂

Wybaczyć można raz. Każdy człowiek ma szansę. Później to już wybór tego człowieka...

Najlepsze jest gdy zaczynasz traktować kogoś tak jak on ciebie i zdziwienie :lol:

Edytowane przez Nesia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi