Skocz do zawartości
Nerwica.com

Miłosierdzie Boże

drań

Rekomendowane odpowiedzi

"Grzywna dla Dody za słowa o Biblii: "Spisał jakiś napruty winem" zgodna z konstytucją. Jest wyrok Trybunału."

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18976040,trybunal-konstytucyjny-wyda-dzis-wyrok-w-sprawie-obrazy-uczuc.html

Moherowy Trybunał Konstytucyjny uznał, że Doda ma jednak zapłacić grzywnę za obrazę uczuć religijnych. Co za chory kraj. Mam nadzieję, że odwoła się do Strasburga, tam wygra i dostanie odszkodowanie od naszego "neutralnego światopoglądowo" państwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chrześcijanie to najbardziej prześladowana grupa wyznaniowa na świecie.

Odnośnie Dody, to niech się buja :D

najbardziej prześladowani są ateiści( choć to nie grupa wyznaniowa), dla większości religii zwłaszcza islamu to najgorsi z najgorszych którym należy się śmierć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najbardziej prześladowani są ateiści( choć to nie grupa wyznaniowa), dla większości religii zwłaszcza islamu to najgorsi z najgorszych którym należy się śmierć.

Ateistów nigdzie się nie toleruje.Ani w Iraku,ani w Portugalii.A najgorsze jest nawracanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ skąd, najbardziej prześladowane wyznania to takie których w skutek prześladowań już nie ma, a prześladowane oczywiście niejednokrotnie przez samych ponoć tak uciemiężonych chrześcijan.

http://www.racjonalista.pl/kk.php/t,523

haha no jasne, zawsze to jednego prześladowcę biednych chrześcijan mniej.:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ego, oczywistym jest, że pisząc prześladowana grupa wyznaniowa miałem na myśli współczesnych chrześcijan, ludzi z krwi i kości, którzy nikogo nie prześladują i fatalnym błędem jest włączać ich w jakiś abstrakcyjny podmiot pod tytułem "chrześcijanie wszechczasów" i obarczać winą za to co robili chrześcijanie setki lat temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jetodik, ja w życiu byłam wielokrotnie prześladowana przez współczesnych chrześcijan i to nawet, a może w szczególności, przez takich z własnej rodziny. Gdyby nie to, że to czasy współczesne, a nie średniowiecze, już dawno bym spłonęła na stosie. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, ja się ostatnio głowię, dlaczego w jednej ewangelii są inne informacje np. dotyczące pochodzenia Jezusa niż w drugiej, a każda z tych ewangelii stanowi biblijny kanon, jest to ewidentny dowód na to, że nie można literalnie traktować wszystkiego co w Biblii co nie znaczy, ze Biblii nie należy traktować poważnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ego, jest też dużo innych sprzeczności, których już rodowodem się nie da wyjaśnić, np. dotyczące trasy podróży.

najbardziej lubię Ewangelię Marka, bo jest najbliższa chronologicznie czasom Jezusa i przez to najbardziej wiarygodna dla mnie, poza tym wypełniona fantastycznymi przypowieściami, w których Jezus był mistrzem :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi