Skocz do zawartości
Nerwica.com

SERTRALINA (ApoSerta, Asentra, Asertin, Miravil, Sastium, Sertagen, Sertralina Krka, Sertranorm, Seraloft, Stimuloton, Zoloft, Zotral)

shadow_no

Czy sertralina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

125 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy sertralina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      75
    • Nie
      30
    • Zaszkodziła
      20

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Carolus napisał(a):

Choć nie sądzę żebym kiedykolwiek znalazł. Choć aktualny zestaw sertralina 100+ bupropion 150 jest całkiem spoko. Lęki trochę wychodzą na wierzch, ale przynajmniej czuję, że żyję.

Zaznaczę, żeby nie było nieporozumień. To że zarówno ja, jak i moja lekarka uważamy sertralinę za lek dla mnie to nie znaczy, że ona działała jak magiczne cukierki i nagle czułam się już tylko dobrze, bo nie. Jeśli na myśli masz idealny lek, na którym już nigdy nie poczujesz lęku, czy jakie tam masz objawy, to masz rację, nigdy takiego nie znajdziesz, bo takie nie istnieją. U mnie leki zrobiły może 20% roboty, reszta to była praca nad sobą, samej i na terapii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dzisiaj 5 dzień na dawce 125 mg. Szczerze mówiąc to czuję się chyba gorzej niż wcześniej (mimo, że ostatnio złapał mnie lekki kryzys i to samopoczucie bywało różne to chyba i tak było lepiej na 100 mg i zastanawiam się czy czasem się nie pospieszyłam z z tą wizytą u lekarza i zwiększeniem dawki). Towarzyszy mi dość silny lęk, praktycznie przez cały czas a najgorzej gdy mam wyjść z domu. Dodatkowo ciągle mam dreszcze co też jest nietypowe. Mam nadzieję, że to faktycznie skutki uboczne bo wcześniej przy każdym zwiększaniu też się pojawiały, ale chyba nie aż w takim nasileniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi